به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پیش از ظهر امروز یکشنبه ۳۰ تیر با حضور هومان اسعدی، دبیر جشنواره، علی ثابتنیا، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، حسین علیزاده، حمیدرضا اردلان و مهرداد پاکباز از اعضای هیأت داوران در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست «هومان اسعدی» گفت: تکثر و تنوع سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان نسبت به دوره های پیشین بیشتر شده است و به تبع آن داوران جشنواره افزایش پیدا کرده اند و شرکت کنندگان نیز افزایش پیدا کرده اند. ما در مکانیسم داوری در بخش اول در بیشتر بخش ها تدابیری اندیشیدیم بر همین اساس آثار به صورت ویدیویی برای ما ارسال می شد و آثار را به صورت صوتی و کدگزاری شده در جلسات داوری بررسی می کردیم، داوران بر اساس آیتم های مشخص نمرات را می دادند و نتایج اعلام می شد.
دبیر سیزدهمین جشنواره موسیقی ملی جوان افزود: امسال در سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در بخش های موسیقی دستگاهی بخشی را باز کردیم که در این بخش نشست های نقد و بررسی اجراها در پایان همان روز برگزار شود و هیئت داوران نظرشان را نسبت به اجرا اعلام کنند و این نشست ها بیشتر بار آموزشی دارد.
وی با اشاره به بهتر شدن حضور گروه سنی «ج» در سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان اظهار کرد: در چند سال گذشته در گروه سنی «ج» وضع جالبی نداشتیم، گروه سنی «الف» بیشتر خوب بود و وضعیت« ج» بد بود، اما در این دوره رده سنی «ج» خیلی خوب شده است و اجراهای خوبی از این گروه دیدیم شاید استمرار جشنواره باعث شده گروه هایی که در گروه های الف و ب بودند به ج بیایند؛ کیفیت اجراها در مجموع در اکثر بخش ها بهتر از قبل بود.
هومان اسعدی خاطر نشان کرد: با توجه به گسترش آمار سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، امسال در بخش نواحی شرکت کنندگانی از سازهایی داشتیم که فکر می کردیم آن سازها از بین رفته اند، اگر جشنواره با همین روند پیش برود بودجه مسئله می شود، بودجه دوره سیزدهم به دلیل شرایط کشور همانند دوره دوازدهم است. امیدوارم مسئولان ارشاد فکری به حال بودجه جشنواره بکنند.
دبیر سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان از صدا و سیما خواست که پوشش دهی تصویری از اجرای جشنواره موسیقی جوان داشته باشند و گفت: امیدوارم صدا و سیما دست از این لجاجت بردارد و سازها را نشان دهد، من نمی دانم اجرای 2 تار یک کودک 12 ساله که ساز منطقه خود را می نوازند چه اشکالی دارد؟ من از کمیسیون فرهنگی کمک خواستم که در برنامه های آموزشی شبکه آموزش به این امر بپردازند چون این برنامه خاصیت هویتی دارد.
اسعدی درباره اضافه شدن بخش پاپ و جاز به جشنواره موسیقی جوان اظهار کرد: به دلیل کمبود بودجه امکان اضافه شدن بخش وجود ندارد، دولت اگر بودجه ای می دهد برای بخشی می دهد که هویت ملی ما باشد، انواع دیگر موسیقی که خودشان درآمد دارد را بخش خصوصی می تواند حمایت کند. بودجه جشنواره با توجه به اولویت ها و شرایط است، در جشنواره موسیقی جوان تمرکز بر موسیقی فولکوریک ایران، دستگاهی و ... است و تخصص ما هم آن گونه موسیقی نیست.
نظر شما