به گزارش خبرگزاری شبستان، نمونههایی از آثار یدالله کابلی از مجموعه شخصی وی در «نمایشگاه خوشنویسی مُرکّب استادان» بر روی دیوار رفتهاست تا نمودی از مدرنیته در هنری کهن و قدسی به قلم خوشنویسی معاصر بروز پیدا کند.
یدالله کابلی خوانساری، شکسته نویس و خوشنویس معاصر و عضو عالی انجمن خوشنویسان ایران و دارنده گواهینامه درجه یک هنری است. وی معتقد است: «هنرمند باید بیانگر احوالات، شرایط و خواستگاههای روزگار خود باشد از این رو انحناها و فضای فکری من این است که علاوه بر حفظ ریشههای گذشته و سنت خود حرف روزگار خود را بزنم. باید درعین آنکه به سنت گذشتگان احترام میگذاریم هنرمند روزگار خود باشیم.»
به گفته این خوشنویس، زمانی هنر به ماندگاری میرسد و میتواند به بقای خود ادامه دهد که هنرمند خالق و مبدع موقعیتها و قابلیتهای فردی خود باشد.
کابلی تاکید کرد: «سعی من برآن بود تا نوعی آزادی در هنرآفرینی را به جوانان نشان دهم تا بدانند هم میتوانند قدم در راه گذشتگان بگذارند هم با گام برداشتن در این راه خلاقیتها و قابلیتهای هنری خودرا نیز نشان دهند و سمتوسوی دیگر از نگاه هنری را خلق کنند.»
وی با تاکید بر آنکه فرهنگستان هنر و موسسه فرهنگی هنری صبا فضایی معتبر و مناسب برای برگزاری نمایشگاههایی است که در دوره معاصر شکل میگیرند تصریح کرد: «برگزاری چنین نمایشگاههایی میتواند فرصت مطلوبی برای علاقهمندان و مشتاقان این هنر باشد تا با دیدن مجموعهای از آثار استادان خوشنویس معاصر، معدل این هنر را تعیین کنند. استادانی که بدون تردید در اقلام شکسته و نستعلیق، نسخ و ثلث، نقش وجودیشان بسیار سازنده و موثر در جهت میراثداری هنری بوده که هزارسال به شکل مستند آثار ارزشمندی به گنجینه فرهنگ و تمدن ایران عرضه کردهاست.»
باتوجه به آنکه هنر خوشنویسی همواره با ثبت و ضبط مفاهیم ارزشی، اخلاقی، انسانی، اجتماعی همراه بوده و نقش متعالی را برای فرهنگ و تمدن ایران رقم زده به عقیده کابلی این مایه خوشحالی است که در زمان حاضر با کوشش و تلاش استادانی که بخشی از آثارشان در این نمایشگاه به نمایش درآمده است شاهد به عرصه رسیدن جوانان برومندی باشیم که به عنوان استادان ممتاز خوشنویسی و چشم و چراغ آینده این هنر معرفی شدهاند.
نگاه و نظر کابلی به عنوان هنرمندی که بیش از 4 دهه از عمر خود را در مجموعه ارزشیابی جامعه خوشنویسی و انجمن خوشنویسان ایران سپری کرد و به واسطه حضور در شورای ارزشیابی استادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شاهد رویدادهای کمی و کیفی خوشنویسی در سراسر کشور بودهاست، از دوران معاصر به عنوان دوران طلایی پیشروی خوشنویسی کشور است.
وی در این خصوص گفت: «باید این مقطع ارزشمند تاریخی که بیانگر هویت فرهنگی هنری روزگار معاصر در عرصه خوشنویسی است را برای هنری که از گذشته تاکنون به عنوان هنر قدسی مطرح بوده ارج نهیم.»
بنابر گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر، به اعتقاد این پیشکسوت خوشنویسی، اگر مسئولان کشور نسبت به این هنر که نموداری ارزشمند از رشد کمی و کیفی جوانان کشور است، غافل نباشند خواهند دید که این تلاشها وکوششها چه ثمرات ارزشمندی را خواهد داشت. مسئولان هنری باید به این امر واقف باشند که شاهد آن هستیم که چنین نمایشگاهها و جشنوارههایی با کیفیتهای بالا در خارج از مرزهای ایران برگزارمیشوند و انگیزههای جوانان ما از این طریق شکار میشود. به این معنا که زحمات و کوشش هنرمندان خلاق ما در تمام رشتههای هنری در دستان افرادی قرار میگیرد که از این آب و خاک نیستند.
علاقه مندان می توانند برای بازدید از این نمایشگاه به خیابان ولی عصر، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره 125 مراجعه کنند. این نمایشگاه تا 26 آبان همه روزه بجز ایام تعطیل، از ساعت 10 لغایت 19 ، میزبان عموم بازدیدکنندگان خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما