به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ارومیه ، سومین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان غربی که با ریاست محمدمهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی و دبیری حسن انتظار رییس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه در محل اتاق ارومیه برگزار شد، در ابتدا این جلسه حسن انتظار رییس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه، اظهار کرد: بهبود فضای کسب و کار طبق پایش های صورت گرفته توسط اتاق ایران صورت می گیرد و در هشت سال یعنی از سال 1390 الی 1398 ، 89 ماده قانونی در ارتباط با تولید و فضای کسب و کار به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
وی افزود: اکثر این موارد قانونی به مرحله اجرا در نیامده است و لذا مشکلاتی برای تولید کنندگان، بنگاه های اقتصادی، سرمایه گذاران و نیز بهبود فضای کسب و کار ایجاد کرده که سعی در حل این مشکلات باید باشیم.
انتظار در ادامه سخنان خود با اشاره به کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر تصریح کرد : کاهش قیمت ارز را در روزهای آتی به فال نیک گرفته و انتطار داریم با ثبات قیمت ها، برنامه ریزی برای تولید و بنگاه های اقتصادی وضعیت مناسبی را در رونق تولید استان ایجاد کنیم.
دبیر شورای گفتگو دولت و بخض خصوصی آذربایجان غربی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: کمبود سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی باعث ایجاد دشواری تامین منابع از سیستم بانکی شده که باید برای رفع مشکل این بخش تدبیر ویژه اندیشیده شود.
در ادامه این جلسه محمدمهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی نیز گفت: صادرکنندگان استان در رابطه با پیمان سپاری ارزی و نقل و انتقال ارز بویژه با کشورهای همسایه دچار مشکلاتی بوده که در ملاقات حضوری با رئیس کل بانک مرکزی، فراهم سازی زیرساخت های نقل و انتقال ارز را بصورت جد و ویژه در حال پیگیری هستیم.
وی افزود: دولت برای تامین 300 کامیون یخچال دار کمک مالی کرده و تحقق این امر به توسعه صادرات میوه های هسته دار استان کمک شایانی خواهد کرد.
این مسوول در ادامه پیگیری راه اندازی پایانه صادراتی کشاورزی استان را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و گفت: در اولین فرصت موضوع راه اندازی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان که مجهز به صنعت سورتینگ و بسته بندی است پیگیری خواهد شد و انشالا نتیجه خوبی کسب خواهیم کرد.
گفتنی است؛ ایجاد زیرساخت لازم جهت برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور عراق ، تصویب افزایش میزان واردات بازارچه های مرزی در مقابل ، برقراری مشوق صادراتی همانند سالهای قبل در مورد صادرات سیب و واردات موز ، استثناء نمودن استان از رعایت شاخص های بسته بندی و حمل صادرات محصولات با ناوگان حمل و نقل یخچالدار به علت نبود زیرساخت های لازم و رایزنی با کشورهای همسایه به منظور برقراری تعرفه های ترجیحی و حمل یکسره محصولات صادراتی از مهمترین دستورات این جلسه بود.
نظر شما