توسعه اقتصاد هوشمند در دستور کار وزارت اقتصاد/ضرورت راه اندازی پیام‌رسان مالی جایگزین سوئیفت

مجوز واردات «ماینر» صادر نشده است، طلا گرمی ۳۹۸ هزار و ۶۷۸ تومان، ضرورت راه اندازی پیام‌رسان مالی جایگزین سوئیفت، توسعه اقتصاد هوشمند در دستور کار وزارت اقتصاد، اعتقاد بانک مرکزی حفظ ثبات بازار ارز است برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۳۰ تیر ماه) به شرح زیر است:

دوام تولید به سه عامل مواد اولیه، تولید و بازار وابسته است

برنامه شب گذشته (شنبه 29 تیر) نگاه یک شبکه یک سیما با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و بررسی وضعیت صنایع و معادن روی آنتن رفت. «رضا رحمانی» در این برنامه خبری با اشاره به اینکه دوام تولید به سه عامل مواد اولیه، تولید و بازار وابسته است، گفت: در این راستا ضرورت رساندن سرمایه در گردش به تولید مانند آب به درخت است. نبود نقدینگی، بی ثباتی رویه ها و بی ثباتی قیمت مواد اولیه از جمله مشکلات بر سر راه تولید کنندگان است.

 

وی با ابراز تاسف نسبت به اینکه نظام تامین مالی تولیدکنندگان ما حدود 90 درصد وابسته به بانک است، گفت: می توان این مشکل را بزرگترین تفاوت ایران و دنیا ذکر کرد چرا که دیگر کشورها از طریق بازار سرمایه در رفع نیازهای مالی تولید کنندگان گام بر می دارند.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه به دنبال یافتن یا ایجاد منابع مالی دیگری به غیر از بانکها، برای تامین مالی تولید کنندگان هستیم، افزود: از آن میان می توان به بازار سرمایه و صندوق های سرمایه گذاری اشاره کرد.

 

وی از حجم بالای نقدینگی به عنوان یکی از معضلات بازارهای مالی و اقتصاد کلان یاد کرد و گفت: رقمی حدود 2 هزار یا هزار میلیارد تومان در جامعه موجود است اگر این نقدینگی درست هدایت نشود آثار ویرانگری خواهد گذاشت بهتر است این نقدینگی به سمت تولید سوق داده شود و از آنجا که رونق تولید، بدون تقویت منابع مالی فراهم نمی شود، اقدام به ایجاد صندوق های توسعه ای در شهرهای مختلف کردیم اما نتیجه عملکرد این صندوق ها در سال جاری حاصل نمی شود و امسال هم تامین مالی باید از طریق بانک ها صورت گیرد.

 

اعتقاد بانک مرکزی حفظ ثبات بازار ارز است

«صمد کریمی» شب گذشته (شنبه 29 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به اقدامات انجام شده از سوی بانک مرکزی برای ایجاد رونق در تولید اشاره کرد و با بیان اینکه می توانیم اقتصادمان را بدون نفت مدیریت کنیم، گفت: اعتقاد بانک مرکزی حفظ ثبات بازار ارز است. بانک مرکزی در راستای اصول تخصصی و حرفه ای خود و بر اساس قوانین بالادستی به ویژه قانون پولی و بانکی کشور و احکام دائمی برنامه توسعه و تصویب هیئت وزیران و مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی از سال 1397 وارد دوران جدیدی شد.

 

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با اشاره به اینکه با روی کار آمدن همتی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی، نقطه عطف دیگری در سیاست گذاری پولی و ارزی کشور شکل گرفت، افزود: بازار دوم و نرخ بازار آزاد را به رسمیت می شناسیم و محدودیت های ناشی از تحریم های بین المللی را در آن فضا، درک و بر اساس آن حرکت می کنیم بنابراین اجازه می دهیم صرافی های مجاز در این بازار به فعالیت های خود ادامه دهند و در تامین مالی تجارت و طرح های واردات کالا و خدمات و صادرات، نقش آفرینی کنند.

 

کریمی با اشاره به اینکه بانک ها هم در کنار آنها وظایف حرفه ای و تخصصی خود را انجام می دهند، گفت: شاهدیم ورود ارز به صورت اسکناس و طلا تسهیل شده است و با اینکه از 21 فروردین 1397 در چارچوب تصویب نامه هیئت وزیران همه صادرکنندگان باید ارز خود را به چرخه اقتصادی بر می گرداندند باز هم با تحول دیگری مواجه هستیم و همه صادرکنندگان باید ارز خود را به چرخه اقتصادی برگردانند و تکمیل حلقه های مفقوده حرکت به سمت اقتصاد بدون نفت بوده است زیرا حجم تجارت بالغ بر 35 میلیارد دلار فقط با کشورهای همسایه است و بیش از 12 میلیارد دلار مازاد تجارت داریم.

 

توسعه اقتصاد هوشمند در دستور کار وزارت اقتصاد

پنل فین تک، توسعه اقتصاد هوشمند؛ فرصت‌ها و چالش‌ها با حضور امیر هامونی، مدیر عامل شرکت فرابورس ایران و علی عبداللهی برگزار شد. امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس با اشاره به نقش شرکت‌های فین تک در اقتصاد گفت: فین‌تک‌ها می‌توانند نقشی بسیار کارآمد برای ایجاد اطلاعات مورد نیاز سازمان‌های بالادستی به منظور تصمیم گیری ایفا کنند که کمک مهمی در زمینه بانکداری، صنعت بیمه و بازار سرمایه است؛ اعتقاد دارم فین‌تک‌ها در صنعت مالی تاثیرات بزرگی دارند.

 

وی با تاکید بر اهمیت اطلاعات باز در توسعه کسب و کارهای نوین افزود: بحث دیتای باز یا همان Open data و بحث محرمانگی اطلاعات از موضوعات مهم است که با رفع چالش‌ها در این زمینه در حوزه فین تک تسهیل بزرگی رخ خواهد داد و توسعه با سرعت انجام خواهد شد.

 

علی عبداللهی؛ رییس مرکز فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند وزارت امور اقتصادی و دارایی در این نشست با اشاره به توجه ویژه وزارت اقتصاد به اقتصاد هوشمند گفت: توسعه اقتصاد هوشمند یکی از موضوعات جدی است که در دستور کار وزارت اقتصاد قرار گرفته و به هیچ عنوان این مسئله شوآف نیست و در وزارت اقتصاد به دنبال ایجاد زیرساخت‌ها و تحول نظام اقتصادی با اقتصاد هوشمند هستیم.

 

رییس مرکز فناوری اطلاعات وزارت اقتصاد ادامه داد: فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، بلاک‌چین، بیت کوین و رمز ارزها و حضور بازیگران جدید از جمله فین‌تک‌ها در صنایع مالی و زندگی مردم تغییراتی ایجاد کرده که در همین راستا باید گفت که اقتصاد هوشمند فرصتی برای کسب و کارها است و باید از این فرصت در کنار توسعه کسب و کارهای نوین توجه شود.

 

وی افزود: مسیر توسعه فناوری اطلاعات در کشور از بخشی دیگر صرفا از طریق کسب و کارهای نوین صورت می‌گیرد و در حوزه خدمات مالی و بانکی فین‌تک‌ها این وظیفه را برعهده دارند؛ با ورود بازیگران جدید از جمله به بازار بورس بازار اقتصاد و صنایع مالی رشد می‌کند.

 

ضرورت راه اندازی پیام‌رسان مالی جایگزین سوئیفت

شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی در یک گزارش سیاستی تحت عنوان «واکاوی آثار مخرب سوئیفت بر اقتصاد ایران و ارائه راهکارهای جایگزین» ضمن بررسی تاریخچه سیستم سوئیفت و جاسوسی آمریکا از آن، به بررسی آسیب های این سیستم برای ایران پرداخته و پیشنهاداتی در خصوص مقابله با تحریم های سوئیفت ارائه داده است.

 

استفاده وزارت خزانه داری آمریکا از سوئیفت به عنوان ابزار فشار علیه ایران

در بخشی از گزارش این کانون تفکر آمده است: وزارت خزانه داری آمریکا به عنوان اتاق جنگ اقتصادی این کشور، اقدامات متعددی جهت ایجاد فشار اقتصادی و تغییر مسیر جمهوری اسلامی ایران، انجام داده است. یکی از راهکارهای مهم و اساسی اتاق جنگ آمریکا برای فشار اقتصادی به ایران، ایجاد محدودیت برای مبادلات مالی بین‌المللی کشور بوده است تا از این طریق، روابط تجاری ایران را محدود و پرهزینه نماید. در این راستا، این نهاد از پیام‌رسان سوئیفت برای اعمال محدودیت و تحریم علیه ایران استفاده کرده است؛ سامانه‌ای که نزد مسئولین آمریکایی، از آن به عنوان یکی از عناصر مهم اثرگذاری تحریم‌ها یاد می‌شود.

 

جاسوسی آمریکا از مسیر تراکنش‌های مالی سوئیفت

این نهاد در گزارش خود مطرح کرده است که پس از جریان ۱۱ سپتامبر، دولت آمریکا از طریق وزارت خزانه‌داری این کشور و در قالب برنامه «ردیابی تامین مالی تروریسم»، عملا مجوز دسترسی به اطلاعات مالی مردم و کشورهای جهان در سوئیفت و جاسوسی از آن را از این نهاد دریافت نمود؛ اقدامی که تا مدت‌ها حتی از نظر کشورهای اروپایی پنهان ماند. از آن زمان تاکنون، با وجود اعتراضات متعدد کشورهای جهان و نقض قوانین و حریم خصوصی افراد، آمریکا کماکان به داده‌های سوئیفت دسترسی داشته و شریان‌های اقتصادی کشورها را از طریق این پیام‌رسان شناسایی و در مواقع لازم، آنها را مورد تحریم قرار می‌دهد.

 

طلا گرمی ۳۹۸ هزار و ۶۷۸ تومان/دلار ۱۱ هزار و ۹۴۰ تومان

امروز (یکشنبه 30 تیر) هر گرم طلای 18 عیار 398 هزار و 678 تومان ارزشگذاری شده است در حالی که روز گذشته (29 تیر) 393 هزار و 137 تومان بود.

 

بنابراین گزارش، امروز (30 تیر) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 110 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 30 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 200 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 400 هزار تومان و سکه گرمی 950 هزار تومان معامله می شود در حالی که روز گذشته (29 تیر) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 10 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 3 میلیون و 900 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 120 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 360 هزار تومان و سکه یک گرمی 950 هزار تومان بود.

 

این گزارش می افزاید: امروز (30 تیر) دلار 11 هزار و 940 تومان، یورو 13 هزار و 650 تومان، پوند 15050 تومان، درهم امارات 3265 تومان، لیر ترکیه 2160 تومان، یوان چین 1740 تومان، دلار کانادا 9040 تومان و دلار استرالیا 8500 تومان مبادله می شود در حالی که (29 تیر) دلار 11 هزار و 690 تومان، یورو 13 هزار و 850 تومان، پوند 15 هزار و 400 تومان، درهم امارات 3250 تومان، لیر ترکیه 2150 تومان، یوان چین 1670 تومان، دلار کانادا 9180 تومان، دلار استرالیا 8430 تومان و کرون سوئد 1294 تومان ارزشگذاری شده بود.

 

مجوز واردات «ماینر» صادر نشده است

«مهرداد جمال ارونقی» با اشاره به اینکه گمرک تنها ردیف تعرفه دستگاه های استخراج ارزهای مجازی را تعیین کرده و این به معنای آغاز ترخیص این دستگاه ها نیست، گفت: بر اساس درخواست برخی از سازمان ها گمرک ایران اعلام کرد که دستگاه های بیت ماینر در کدام تعرفه قرار می گیرد.

 

معاون گمرک افزود: گمرک در این زمینه تصمیم گیر نیست و درصورتی که دولت با واردات دستگاه های تولید رمز ارز موافقت کند، بخشنامه های قانونی را اجرا می کند.

 

به گفته این مقام مسئول، حتی کالاهای ممنوع الورود نیز دارای ردیف تعرفه هستند.

 

ارونقی همچنین توضیح داد: برای مثال برخی از مواد پیش ساز مواد مخدر یا روانگردان نیز در گمرک دارای ردیف تعرفه است تا مشخص شود که قانون چه نظری درباره آن دارد.

 

اطلاعات بیمه ای باید کارآمد و در بستر الکترونیک باشد

«غلامرضا سلیمانی» در بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه الکامپ با اعلام این مطلب افزود: سرعت در ارائه خدمات و تسهیل ارتباطات از نیازهای جدی یک جامعه مدرن و رو به جلو محسوب می شود و صنعت بیمه به دلیل ارتباط بی واسطه با مردم باید در این عرصه پیشتاز باشد.

 

رئیس کل بیمه مرکزی با ابراز خرسندی از دریافت عنوان نخست و جایزه ویژه توسط مرکز فن آوری ارتباطات و اطلاعات بیمه مرکزی در حوزه «خدمات رسانی در بستر الکترونیک» در بین یکصد و پنج سازمان دولتی، تصریح کرد: بلوغ خدمات الکترونیکی می تواند زمینه ساز بهره گیری از تمامی ظرفیت های صنعت بیمه کشور و در نهایت افزایش ضریب نفوذ در جامعه باشد.

 

وی از صنعت بیمه به عنوان امانتدار اطمینان و اعتماد مردم یاد کرد و افزود: تبادل اطلاعات بین دستگاه های مرتبط از الزامات سرعت، دقت و صحت در ارائه خدمات است که باید ضمن رعایت حقوق بیمه گذاران این مبادلات صورت بگیرد.

 

رییس شورای عالی بیمه در حاشیه این بازدید با مدیران استارت آپ های بیمه ای به گفت وگو نشست و با ارائه رهنمودهایی شخصا برای رفع ابهام ها و مشکلات آنان دستور لازم را صادر کرد./

 

 

کد خبر 812414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha