کاهش آلودگی رودخانه های رشت/ لایروبی ادامه دارد

روایی لایروبی گوهررود و زرجوب را عاملی موثر در کاهش آلودگی این رودخانه‌‌ها دانست و گفت: لایروبی رودخانه‌های رشت توسط سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری رشت در حال انجام است.

«هومن روایی» با اشاره به لایروبی رودخانه‌های رشت توسط سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری رشت به خبرنگار خبرگزاری شبستان  گفت: تابستان گذشته لایروبی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود رشت توسط سازمان عمران و بازآفرینی انجام شد و امسال نیز لایروبی از محدوده مسکن مهر آغاز شده است.

 

رییس سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری رشت با بیان اینکه متولی رودخانه‌های رشت اداره آب منطقه‌ای استان است اظهار کرد: پاک‌سازی و لایروبی رودخانه‌ها بر عهده آب منطقه‌ای است ولی هرساله این وظیفه را شهرداری متقبل می‌شود.

 

وی با اشاره به پاکسازی و لایروبی رودخانه‌های رشت در تابستان گذشته و تداوم پاکسازی با آغاز فصل تابستان در سال جاری ابراز کرد: سال گذشته لایروبی رودخانه زرجوب بطول ۱۰کیلومتر از پل میدان امام علی آغاز و بعد از پاک‌سازی تا پل مصلی، پل عراق، رودبارتان و لب آب به سمت پل تختی امتداد یافته و ادامه لایروبی از سمت بوسار تا پل توحید و تخته پورد انجام شد و با گذر از محله در محل تلاقی رودخانه‌ها در پیربازار، لایروبی ادامه یافت.

 

روائی با بیان اینکه لایروبی رودخانه گوهررود نیز بطول هشت کیلومتر انجام شده است، توضیح داد: تابستان گذشته لایروبی گوهررود از محله جماران آغاز و با پاک‌سازی از سمت پل منظریه، توتونکاران، پارک شهر، پل رودباری، پل پتکی، چمارسرا تا انتهای سیاه اسطلخ لایروبی انجام شد، امسال نیز ادامه پاک‌سازی‌ها از پشت مسکن مهر آغاز شد و پاک‌سازی کانال‌های منشعب به این رودخانه‌ها نیز در دستور کار قرار دارد.

 

وی  لایروبی‌های انجام شده را در محدوده جغرافیایی رشت اعلام و اظهارداشت: در صورت اعلام نیاز از سوی مناطق شهرداری برای هر محله که نیاز به لایروبی دارد، پاک‌سازی محدوده مورد درخواست انجام می‌شود.

 

روائی ضمن تقدیر از عوامل اجرایی سازمان و خطرات این پروژه، به هزینه‌بر بودن این لایروبی برای شهرداری اشاره کرد و افزود: به دلیل آلودگی شدید رودخانه‌های رشت بر اثر ورود پساب‌های شهرک‌های صنعتی، شیرابه زباله سراوان و زباله‌های عفونی بیمارستان‌ها بویژه در گوهر رود، بیل ۳۲ تنی شهرداری و چرخ‌های زنجیری زیر آن دچار فرسودگی و خوردگی ناشی از اکسیده شدن در آب آلوده می‌شود و تعمیر و نگهداری این ماشین آلات که نمونه آن نیز در بخش خصوصی وجود ندارد، برای این سازمان هزینه سنگینی دارد.

 

وی اضافه کرد: به‌همین دلیل سال گذشته پیمانکاران بخش خصوصی تنها چند روز لایروبی را انجام داده و با رها شدن کار، سازمان عمران شهرداری پروژه را تکمیل کرد.

 

روائی تصریح کرد: با افزایش دبی آب در فصل بارندگی و ایجاد خطرات انسانی و ماشین‌آلات بویژه در بخش‌هایی از رودخانه که ارتفاع آب افزایش دارد، لایروبی از خرداد آغاز و تا نیمه شهریور پایان می‌یابد.

 

وی افزود: سال گذشته با ۷۵ روز کاری و در دو شیفت کاری، ۲ دستگاه بیل زنجیره‌ای تمامی مسیرهای رودخانه‌های زرجوب و گوهررود در محدوده شهری را پاک‌سازی کردند.

 

رییس سازمان عمران شهرداری رشت با بیان اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه بویژه در محله جماران از عواملی است که امکان ورود بیل به رودخانه را ناممکن می‌کند، بیان کرد: برخی از سازه‌های مسکونی در حریم ساخته شده که کارکردن بیل مکانیکی در رودخانه موجب آسیب رسیدن به خانه‌ها می‌شود.

کد خبر 812317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha