به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، « سیروس جوادی» با اشاره به این که از امسال به دستور مدیرکل این اداره کل صدور کارت همیار طبیعت به رؤسای ادارت منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها تفویض گردید گفت: تفویض صدور کارت در هر شهرستان برای جذب همیاران طبیعت به صورت گسترده گامی موثر و مثبت به شمار می رود .
کارشناس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همياران طبيعت را بازوی توانمند منابع طبيعی استان برای رسيدن به اهداف توسعه پايدار دانست و ترویج فرهنگ منابع طبیعی در بین اقشار جامعه، جلب مشارکت مردم در امر حفاظت و احیا و همچنین توسعه منابع طبیعی را از جمله اهداف اجرای این طرح برشمرد.
جوادی مجموع همیاران طبیعت در استان را 4 هزار و 628 نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد 200 نفر همیار طبیعت محافظ، 1 هزار و 898 نفر همیار طبیعت مروج و 2 هزار و 530 نفر نیز همیار طبیعت مروج دانش آموز می باشند.
کارشناس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: همكاری در اجرای طرح های احيا مرتع، جلب همكاری ساكنان محل زندگی و سازماندهی افراد داوطلب برای حفاظت و احيا جنگل ها و مراتع، همكاری با نيروهای منابع طبيعی استان در امر پيشگيری از ورود دام مازاد، چرای بی رويه كنترل، قرق و كنترل مراتع و رعايت زمان ورود و خروج دام به مراتع در فصل چرا، همکاری با یگان حفاظت اداره کل برای گزارش هر گونه تخریب و تعرض سودجویان به اراضی ملی جزو وظايف همياران طبيعت است.
وی تصریح کرد: بیش از 80 درصد مساحت کشور را عرصه های منابع طبیعی شامل جنگل، مرتع و بیابان تشکیل می دهد.
جوادی به اهمیت حفظ منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: برای رسیدن به این مهم فرهنگ حفاظت و حراست از اراضی ملی و طبیعی باید در جامعه نهادینه شود .
وی در ادامه خاطر نشان کرد: آگاه سازی عموم مردم قدم اول در نهادینه کردن فرهنگ حفظ منابع عظیم خدادادی به شمار می رود.
کارشناس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: برای توسعه طرح همیار طبیعت نیاز به اعتبار و نیرو داریم که در صورت رفع این نیازها می توانیم همیاران طبیعت بیشتری را در استان جذب کنیم.
نظر شما