«محمد فیضی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد اصلاح ساختار بودجه گفت: قسمت اعظمی از درآمد کشور ازفروش نفت حاصل می شود که در شرایط فعلی نمی تواند منبع قابل اتکایی باشد و مهمترین کاری که در حال حاضر می توانیم انجام دهیم اصلاح ساختار بودجه است که باید از سالهای قبل آغاز می شد که این کار انجام نشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: بسیار مهم است که در کشور اولویتها شناخته شوند. در حال حاضر کلنگ پروژه های مختلف در کشور زده شده است و همه نیز انتظار تکمیل و تسریع دارند ولی متاسفانه در وضعیتی که الان هستیم نمی توان آنها را به سرانجام مقصود رساند.
وی ادامه داد: ما باید در بخش درآمدی، درآمدهای نو را برای دولت تعریف کنیم و اینکه دولت از چه طریق می تواند کسب درآمد کند به طور مثال در بحث درآمد ارزی باید بگوییم که درآمد ارزی به جز نفت از چه طریقی می تواند حاصل شود. درآمد ارزی در کشور ما فقط از طریق فروش نفت و فرآورده های نفتی حاصل می شود. آیا دانشگاههای ما و وزارتخانه های علوم و بهداشت نمی توانند از مسیر دانشگاهی و ثبت ایده های مناسب و از طریق تجاری سازی برای کشور کسب درآمد ارزی کنند؟ آیا تا به حال به این اندیشیده ایم.
فیضی بیان کرد: در کشور ما مدیریت هزینه ها مبتنی بر این است که بحرانی ایجاد شود و بعد براساس آن بحران برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم و هیچگاه به فکر اصلاح وضع موجود نبوده ایم. اگر قرار است اصلاح ساختاری در کشور اتفاق بیفتد باید نخبگان را در محتوای کار مورد پذیرش قرار دهیم. نمی شود اتاقی را درست کنیم و اسم آن را اتاق فکر بگذاریم و بعد در را ببندیم و بگویم از اینجا اندیشه ای بیرون بیاید.
نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اگر ایده های نو در میدان عمل وارد نشوند همین حفظ وضع موجود است راههای کسب درآمد و هزینه کرد موثر و کارآمد باید مورد تحلیل دقیق قرار گیرد. اقتصاد ما همواره متکی به نفت بوده است و همین فرصت و خلاقیت را از ما گرقته است و همیشه سعی کرده ایم قسمتی از درآمدمان را به نفت متکی کنیم./
نظر شما