به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این کارگاه آموزشی که با شرکت علاقهمندان روس آغاز شده، دوستداران این هنر اسلامی با اصول و قواعد خوشنویسی و جلوههای متنوع آن آشنا و انواع خطوط به آنها معرفی میشود.
خانم «ماریا گن» در سخنانی در نخستین روز از برگزاری این کارگاه آموزشی، از اهتمام هنرجویان برای شناخت این هنر مشرق زمین، تشکر و اظهار امیدواری کرد که این کارگاه بتواند دریچههای شناخت بیشتر هنر خوشنویسی را به روی شرکتکنندگان باز کند.
«قهرمان سلیمانی»، رایزن فرهنگی کشورمان هم در سخنانی، هنر خوشنویسی را مادر هنرهای اسلامی دانست که بر همه حوزههای هنر اسلامی تأثیر گذاشته و بسیاری از هنرها در پرتو خوشنویسی امکان بروز و ظهور یافتهاند.
وی خوشنویسان جهان اسلام را توزیعکنندگان دانش و معرفت و هنر و زیبایی توصیف کرد و گفت: قبل از اختراع چاپ، بخش عمدهای از دانش و فرهنگ مکتوب در پرتو هنر خوشنویسی گسترش پیدا میکرد و وظیفه نشر کتاب به عهده کاتبان بود.
رایزن فرهنگی ایران در روسیه، کاتبان را گسترشدهندگان زیبایی و خلاقیت توصیف کرد که در پرتو هنر آنان معرفت و زیبایی امکان تجلی پیدا میکرد.
وی افزود: از آنجا که هنر خوشنویسی با جهان معنوی ارتباط دارد، خوشنویسان نمونه ارجمند وارستگان اخلاقی هم محسوب میشوند و زیبایی خط آنان جلوهای از زیبایی خوی و خصلت آنان است.
سلیمانی اظهار امیدواری کرد این کارگاه تصویر روشنی از هنر خوشنویسی در ذهن شرکتکنندگان ترسیم کند و موجب آشنایی بیشتر آنان با هنر اسلامی شود.
بنابر اعلام این خبر، تدریس در این کارگاه به عهده منیر پیکان، خوشنویس برجسته افغانی است که مدارج خوشنویسی را در انجمن خوشنویسان ایران طی کرده است.
نظر شما