طعم دلچسب کتابخوانی در کام بچه های ساده اما مستعد روستا

طرح «۴۰ روستا با کتاب» از چله انقلاب تا چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با هدف دسترسی کودکان و نوجوانان روستاهای دور دست و محروم شهرستان ریگان در حال اجرا است.

۲۵۰به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ریگان، طرح «۴۰ روستا با کتاب» از چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تا چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی (22 بهمن 1397 تا 22 بهمن 1398) با هدف دسترسی کودکان و نوجوانان روستاهای دور دست و محروم شهرستان ریگان به کتاب و فعالیت های فرهنگی کتابخانه از قبیل مسابقه نقاشی، مسابقات قصه خوانی، جمع خوانی، نشست های کتابخوان و مسابقات مکتوب در حال اجرا است.

 



در این طرح اولویت با روستاهایی است که بیش از 30 کیلومتر از مرکز شهرستان ریگان فاصله دارند و کتابداران کتابخانه های عمومی این شهرستان با حضور در یک مکان مشخص از جمله مسجد یا تکیه به فعالیت های فرهنگی و امانت کتاب  می پردازند.

 


چنانچه کتابداران برای نخستین بار در این روستا ها حضور پیدا کنند  فقط به برگزاری فعالیت های فرهنگی از جمله مسابقات نقاشی، قصه خوانی، جمع خوانی و نشست کتابخوان می پردازند و اگر برا دومین یا سومین بار باشد، کتاب های درخواستی اعضای کتابخانه را به آنها امانت می دهند و تاریخ برگشت را به مدت دو هفته تعیین می کنند؛ کتابداران سپس بعد از دو هفته به همان روستا باز می گردند و علاوه بر کتب جدید برای امانت، کتاب قبلی را پس می گیرند.

 

بر اساس این گزارش، این  طرح از 22 بهمن ماه سال 1397 در روستاهای سنگ آباد، شهاب آباد، حیدر آباد، قاسم آباد بخش گنبکی، ناصریه، رضوانیه، حسین آباد حیدر، میر آباد کناردشت، شلتوک آباد، مراد آباد، گزان خواص، احمد آباد رحمت آباد ، عباس آباد، تقی آباد  و یزدان پناه با بیش از 23 مسابقه نقاشی، 10 نشست کتابخوان، 7 مسابقه کتابخوانی، 11 معرفی کتاب و 3 فعالیت نمایشنامه خوانی اجرا شد.

 

 

پیش بینی این طرح بر آن است تا ( 22 بهمن ماه 1398)  23 روستای باقیمانده شهرستان هم از نعمت کتاب و کتابخوانی این طرح بهره مند شود.



 

با اجرایی شدن این طرح در روستاهای اطراف شهرستان؛ روستاهای اطراف شهرستان با کتابخانه های عمومی و فعالیت های فرهنگی این مجموعه آشنا شده و علاوه بر افزایش اعضای کتابخانه به خصوص قشر کودک و نوجوان-بیش از ۲۵۰ نفر- اشتیاق جوانان و دهیاران  روستاها به راه اندازی کتابخانه های مشارکتی را در پی خواهد داشت و جوانان نیز به مطالعه سرگرم و آسیب های اجتماعی روستاها کم می شود.

 

 

آن طور که علی سبزعلی پور می گوید فلسفه اجرای این طرح بردن امکانات فرهنگی و ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاهای فاقد هرگونه امکانات است که پیش از آن تحت عنوان «پنجشنبه های فرهنگی» اجرا شده اما پس از مدتی ضرورت کار جدید در قالب کتابخوانی احساس شد.

 

 

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ریگان به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: در آغاز طرح، کتاب ها را بار ماشین های خودمان می کردیم و به صورت کتابخانه سیار روستا به روستا حضور می یافتیم اما بعداً به نتیجه رسیدیم یک مکان ثابت در هر روستا داشته باشیم تا فعالیت های فرهنگی از جمله قصه گویی، نقاشی، مسابقات فرهنگی و... هم برگزار کنیم.

 

وی عضویت رایگان، افزایش سرانه مطالعه، آشنایی با کارکردهای کتابخانه، معرفی سیره شهدا طی اجرای طرح و... را از دیگر نتایج حاصل شده برشمرد و تصریح کرد: امروز طرح ما در حدی معرفی شده که امام جماعت و مدیر کانون مسجد از ما برای حضور در روستا دعوت می کند.

 

سبزعلی پور کمبود کتاب حوزه کودک و نوجوان را مورد اشاره قرار داد که ضرورت دارد تا حل شود.

 

 

به طور قطع این نوشتار نمی تواند آثار این حرکت فرهنگی را به طور کامل و آنگونه که در روستاهای دورافتاده شهرستان تفتیده ریگان شوقی در دل نوجوانان ایجاد کرده را نمایش دهد اما آنچه مسلم است اینکه اینگونه حرکت های خودجوش را متولیان فرهنگی استان و خیرین باید حمایت کنند تا ضمن افزایش امکانات گسیل شده به اینگونه مناطق، به فرهنگ مطالعه و افزایش سرانه آن و در نهایت ارتقای فرهنگ کمک شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 811981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha