به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری، نخستین برداشت مکانیزه خوشه های طلایی برنج کشور با حضور مسئولان استانی و کشوری در روستای قلیان کلا شهرستان آمل برگزار شد.
«احمد حسین زادگان» استاندار مازندران در این مراسم کشاورزی را یکی از مشاغل حساس و سخت دانست و بیان کرد: برنج با توجه به نامی که دارد با رنج و سختی تولید می شود و کشاورزان برای به ثمر نشستن خوشه خوشه های تلاش می کنند.
*نقش محوری مازندران در تامین برنج کشور
وی با بیان اینکه توجه به کشاورزی مازندران در واقع توجه به اقتصاد استان و حتی ایران است، افزود: باید با برنامه ریزی و حمایت از تولید داخلی سطح زیر کشت برنج را در مازندران افزایش دهیم.
استاندار مازندران با بیان اینکه افزایش تولید برنج موجب رونق اقتصادی و تحقق شعار رهبر معظم انقلاب اسلامی می شود، عنوان کرد: امنیت غذایی برای هر کشوری دارای اهمیت است و استان مازندران نقشی محوری در تامین برنج کشور دارد.
حسین زادگان با اشاره به اینکه برنج یک محصول استراتژیک است و در هر کشوری مهم به شمار می رود، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم سطح زیرکشت برنج را در کشور و استان افزایش دهیم و موفق به صادرات آن شویم می توانیم گامی مثبت و عملی در اقتصاد کشور برداریم.
*لزوم جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی
وی بر ضرورت جلوگیری از هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی در مازندران تاکید کرد و گفت: زمین های شالیزاری استان نباید تغییر کاربری پیدا کرده و تبدیل به شهرک های مسکونی شوند و در این زمینه مصوبه ای نیز وجود دارد.
استاندار مازندران بخشی از مشکلات معیشتی مردم را حاصل کم توجهی مسئولان دانست و گفت: شهرک های تفریحی می تواند در زمین های شیبدار ایجاد شود تا به تولید برنج کشور صدمه وارد نکند.
این مسئول نگاه علمی به کشاورزی را لازمه افزایش تولید دانست و افزود: با نگاه علمی و تحقیقاتی باید به سمت تولید ارقام پرمحصول برنج برویم.
حسین زادگان بر ضرورت ساماندهی خرید تضمینی برنج تاکید کرد و گفت: قیمت برنج وابسته به عرضه و تقاضا است و در این زمینه دولت و مردم اثرگذار هستند.
*برداشت مکانیزه برنج در 58هزار هکتار از اراضی کشاورزی مازندران
«عزیزالله شهیدی فر» رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این مراسم با بیان اینکه برنج ۵۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی مازندران بصورت مکانیزه برداشت می شود، اظهار کرد: به دنبال افزایش برداشت مکانیزه برنج در استان هستیم تا میزان هدر رفت این محصول کاهش پیدا ند.
وی با بیان اینکه همه ساله ادوات جدید برداشت برنج در اختیار متقاضیان قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در شرایط تحریمی قرار داریم در تامین ادوات کشاورزی دچار مشکل شدیم و قیمت آنها نیز افزایش پیدا کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر شاهد رونق تولید برنج در مازندران هستیم، افزود: بارشهای شدید باران و سیل امسال به بسیاری از اراضی کشاورزی مازندران خسارت وارد کرد اما همه آنها را با تلاش کشاورزان برای کاشت شالی آماده کردیم.
شهیدی فر با بیان اینکه امسال ۲۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی مازندران به زیرکشت برنج رفت، تصریح کرد: ۵۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی مازندران طی سه سال اخیر زیر کشت برنج مکانیزه بود که امسال به ۶۵ هزار هکتار افزایش یافته است.
*برنج کمتر از کیلویی 20 هزار تومان برای کشاورز ضرر
«حجت الاسلام مهدی تقی زاده» مشاور عالی انجمن برنج کشور نیز در این مراسم نقش محوری برنج در امنیت غذایی کشور را انکاناپذیر دانست و بیان کرد: برنج مازندران از نظر کیفیت با سایر استانها قابل مقایسه نیست و این محصول می تواند به برند این استان تبدیل شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشاورزان با تمام وجود در زمین های شالیزاری به فعالیت می پردازند، افزود: کشاورزی برای مردم مازندران فقط یک شغل نیست بلکه حیثیت آنهاست و ریشه در اعتقادات آنها دارد.
مشاور عالی انجمن برنج کشور با بیان اینکه برای افزایش تولید برنج باید زیرساخت های آن را فراهیم کنیم، بیان کرد: نوسازی ادوات کشاورزی، یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و برق دار کردن چاه ها می تواند نقشی مهم در افزایش تولید برنج داشته باشد.
تقی زاده با انتقاد از پایین بودن قیمت برنج گفت: قیمت بالای برنج که مصرف کننده تهیه می کند به جیب کشاورز نمی رود بلکه این سود را دلال می برد در واقع از این افزایش قیمت ها چیزی عاید کشاورز نخواهد شد.
وی پایین بودن قیمت برنج را ظلم در حق کشاورز دانست و گفت: خرید برنج کمتر از کیلویی 20 هزار تومان برای کشاورز خسارت و ضرر است.
نظر شما