کارت های بازرگانی به خطا صادر نمی شوند

علیخانی با تاکید بر اینکه کارت های بازرگانی به خطا صادر نمی شوند، گفت: این کارت ها بر اساس قانون و طبق شرایط برای متقاضیان صادر می شود اما ممکن است کسی بعداً مقررات را زیر پا بگذارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «مظفر علیخانی» شب گذشته (چهارشنبه 26 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره کارت های بازرگانی و مشکلاتی که از طریق آنها ایجاد شده است، گفت: ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات و ماده 10 آئین نامه مشخص کرده است که مسئولیت اتاق بازرگانی برای صدور کارت بازرگانی در مرحله تشکیل پرونده و بررسی اسناد است.

 

معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران با بیان اینکه این اسناد و مدارک از طریق سامانه یکپارچه مدیریت فرآیندهای کارت بازرگانی در اختیار وزارت صنعت،​ معدن و تجارت قرار می گیرد، گفت: آنها پرونده را به صورت فیزیکی و سامانه رسیدگی و بررسی می کنند و اگر احراز اسناد انجام شود تائید می کنند و در غیر این صورت بر می گردد.

 

وی با اشاره به اینکه شرایط صدور کارت بازرگانی، ساده است، افزود: این شرایط پیش از صدور کارت هم در زمانی که متقاضی به اداره ثبت شرکت ها مراجعه و شرکت خود را در آن جا ثبت و بر اساس آن کارت بازرگانی دریافت می کند به منصه ظهور می رسد و دوباره در اتاق بازرگانی مواردی مانند گواهی عدم سوء پیشینه و ثبت نام در دفتر ثبت تجارتی، مدرک تحصیلی، داشتن محله کسب، داشتن حساب بانکی، ​نداشتن چک برگشتی و نداشتن محکومیت موثر کیفری مورد رسیدگی قرار می گیرد و اتاق بازرگانی و وزارت صمت این حق را ندارد فراتر از قانون از متقاضی، مدارک و سند بخواهد.

 

علیخانی درباره استفاده از کارت ها در فرایند تجارت خارجی گفت: در فرآیند تجارت خارجی مراحلی از جمله ثبت شرکت ها، صدور کارت از سوی اتاق،​ تائید وزارت صمت،​ ثبت سفارش در سازمان توسعه و تجارت، ​تخصیص و تامین ارز،​ صدور گواهی فنی و تشریفات و پرداخت حقوق ورودی وجود دارد.

 

معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران با تاکید بر اینکه کارت های بازرگانی به خطا صادر نمی شوند، گفت: این کارت ها بر اساس قانون و طبق شرایط برای متقاضیان صادر می شود اما ممکن است کسی بعداً مقررات را زیر پا بگذارد.

 

وی درباره سامانه مدیریت فرآیندهای صدور و تمدید کارت های بازرگانی گفت: اتاق بازرگانی و وزارت صمت و اتاق تعاون به این سامانه دسترسی دارند و اطلاعات همزمان در اختیار همه این هاست.

 

علیخانی با اشاره به اینکه آئین نامه فعلی اجازه احراز اهلیت و صلاحیت حرفه ای را نمی دهد، گفت: پیشنهاد جدید ما به دولت این است که احراز اهلیت و صلاحیت حرفه ای را از طریق عضویت در تشکل ها، احراز حسن شهرت، تجربه میدانی و تجربه علمی را در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهید تا اتاق، ابزار لازم را برای شفافیت و نظارت بیشتر داشته باشد.

 

معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران در تحلیل خود از فضای تجاری کنونی کشور گفت: در شرایط فعلی که سیاست های ارزی و تجاری محدودیت هایی را ایجاد کرده است و فرآیند برگشت ارز مشکل پیدا می کند و معافیت های مالیاتی لغو می شود و تعهدات پیمان سپاری، مشکلاتی را ایجاد می کند، صادرکنندگان حرفه ای که از اعتبار خود نگران هستند از عرصه کنار می روند و افراد غیر حرفه ای و سودجو وارد این عرصه می شوند.

 

علیخانی تصریح کرد: این افراد سودجو جایگاهی در اتاق بازرگانی ندارند و آنها را تحمل نمی کند و به همین علت بسیاری از کارت های بازرگانی را ابطال کرده است.

 

معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران با اشاره به اینکه مسئولیت سامانه جامع تجارت با وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: اتاق ایران و تعاون،​ همکار آن هستند. تبادل سیستمی اطلاعات، ​برقرار شده و از نظر فنی کارها آماده است./

کد خبر 811662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha