معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکل امروز مطبوعات و رسانههای کشور را نه کمیت، بلکه کیفیت آنها دانست و به خبرنگار شبستان گفت: امروز با سه هزار و 500 نشریه، 150 خبرگزاری، 30 هزار پایگاه ثبت شده اطلاعرسانی، از نظر کمیت رسانهها مشکلی نداریم، اما به لحاظ کیفی هنوز رسانهها نتوانستهاند به آنچه که باید، برسند و در این مورد راه طولانیای در پیش داریم.
ضعف در چاپ، جنس کاغذ، نوع ویرایش مطالب، صفحهآرایی و گرافیک، استفاده از عکس و کاریکاتور و نظام توزیع، مواردی است که به گفته محمدزاده باید در پیمودن این راه طولانی اصلاح شود.
او همچنین با تاکید بر ضرورت تولید اخبار برای بیرون از مرزهای کشورمان اظهار کرد: روزنامههای ما باید بینالمللی باشند تا صدای مطبوعات ما بیرون از مرزها شنیده شود.
محمدجعفر محمدزاده حضور 50 کشور در نمایشگاه مطبوعات، دعوت از 35 کشور در اتحادیه مطبوعات جهان اسلام را ایجاد شرایط بینالمللی شدن رسانهها از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواند و جزو ارتقای کیفی رسانهها دستهبندی کرد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به خبرنگار را عامل دیگر ارتقای کیفی رسانهها ارزیابی کرد و گفت: جان یک رسانه خبرنگار است و اگر کار خبرنگار کیفیت نداشته باشد رسانه بیجان است.
او معتقد است خبرنگاران باید آنقدر آموزشهای تئوری و تجربی ببینند و آنقدر کنار آدمهای بزرگتر از خودشان کار کنند تا کارشان اثربخش باشد.
محمدزاده در پاسخ به اشاره خبرنگار شبستان به مشکلات خبرنگاران به همه مسئولان توصیه کرد که سعهصدر داشته باشند و از رسانهها هم خواست در کنار نقل اخبار، نقد اخبار را فراموش نکنند و انتقادشان همراه با انصاف باشد.
به عقیده او اگر این توصیهها رعایت شود همه چیز درست میشود.
محمدزاده در بخش دیگری از سخنان خود تشکیل «اتحادیه مطبوعات جهان اسلام» را اولین گام یک حرکت بزرگ خواند و علاوه بر ایجاد اتحاد رسانهای میان مطبوعات مسلمان، اهداف دیگر این حرکت را چنین تشریح کرد: وقتی نظام سلطه رسانههای دنیا را در اختیار دارد، اگر نتوانیم این ساختار را بشکنیم با این اتحاد و اتحادیه میتوانیم به آن ضربه بزنیم.
به گفته او «اتحادیه مطبوعات جهان اسلام» امکانی است که میتواند رسانههای جهان اسلام را علیه سلطه رسانهای غرب کنار یکدیگر قرار دهد.
پایان پیام/
نظر شما