خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: کتابی با عنوان « منتصر» با موضوع زندگی «شهید محمد حسین جونی» از شهدای مدافع حرم است که لبنانی است. این کتاب که نوشته «غیداء ماجد» است، ترجمه و از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است. گفتگویی با «یوسف سرشار»، مترجم آن ترتیب دادیم که بدین شرح است:
«منتصر» چندمین کتابی است که ترجمه کردید؟
سه جلد کتاب در حوزه کودک را قبلا از زبان عربی به فارسی ترجمه کردم. یک کتاب بزرگسال هم داشتم با عنوان« سایه سار زینب(س) » که نام عربی آن زلال زینب بود . سایه سار زینب(س) در مورد شهدای مدافع حرم است و در آن قطعاتی از زندگی برخی از شهدای مدافع حرم آورده شده است. در این کتاب نیز بخش هایی از زندگی تعدادی از شهدای مدافع حرم آورده شده است. در سایه سار زینب که به عربی نوشته شده بود آن را به زبان فارس ترجمه کردم.
توضیحی در مورد کتاب «سایه سار زینب(س) » می دهید؟
این کتاب در مورد شهدای مدافع حرم لبنان است که موسسه رسالات لبنان آنرا تدوین کرده است و در 160 صحفه از سوی انتشارات آرما منتشر شده است. دیدار و گفتگوی غسان بن جدو، مصاحبهگر شبکه تلویزیونی با بشار اسد آغازگر کتاب سایه سار زینب(س) است . در این کتاب به سخنان سید حسن نصرالله در سال ۹۲ با موضوع حوادث سوریه نیز اشاره شده است.
کتاب منتصر در مورد «شهید محمد حسن جونی» از شهدای مدافع حرم است. مهم ترین ویژگی های این شهید چیست؟
شهیدمحمد حسین جونی یکی از شهدای جوان حزب الله لبنان است که نخستین ویژگی این شهید جوان بودنش است. محمد حسین در سن 26 سالگی به شهادت رسید. از دیگر ویژگی های این شهید بزرگوار، برجسته بودن ایشان در عرصه علم و دانش بود. شهید جونی در رشته ای تحصیل می کرده و تا فوق لیسانس پیش رفته بود و برای مقطع دکترا از یکی از دانشگاه های انگلستان پذیرش گرفته بود . در حقیقت شهید جونی در آستانه رفتن به مرحله دکترا بوده است. شهید جونی در کنار درس و اومرات زندگی ، ازدواج کرده بود و الان یک دختر 5 ساله دارد. پدر ایشانم در کار اقتصادی بود و شهید جونی مدیریت چند فروشگاه که پدرشان مالکیت آنها را داشتند را بر عهده داشت. شهید جونی در دانشگاه آمریکایی لبنان درس می خواند و در آنجا مسئول مرکز بسیج تربیتی بودند . مرکز بسیج تربیتی از دفاتری است که زیر نظر حزب الله لبنان فعالیت می کند.شهید جونی در مدتی که مسئولیت این مرکز را بر عهده داشتند به اذعان دانشجویانی که با ایشان کار می کردند ، در جذب دانشجویان به این مرکز خیلی موفق عمل کرده بودند.
نوشتن کتاب در مورد شهدای مدافع حرم را تا چه اندازه ضروری می دانید؟
این اهمیت نوشتن در مورد شهدای مدافع حرم یک امر مسلم است که ضرورت آن امروز برای اقشار مختلف روشن شده است. همه می دانند که اتحادی در جهان اسلام اتفاق افتاد برای دفاع از یک ارزش است که آن بحث مقاومت است یعنی تقویت جبهه مقاومت. در این جبهه از ملیت های مختلف عراقی، ایرانی،لبنانی ، پاکستان و افغانستانی و ملیت های دیگری که شاید مردم ما حتی اسم شان را نشنیده باشند، شرکت کردند. همه متحد شدند برای اینکه دفاع کنند از این جبهه ای که هدفش سرپا نگه داشتن اسلام ناب محمدی است. فکر کنم الان آنچه مردم به خصوص جوانان نیاز دارند آشنایی بیشتر با این فضا ، جبهه و افرادی است که در این جبهه نقش آفرینی کردند. شهدای مدافع حرم افرادی مثل جوانان ما هستند . وقتی فردی در مورد زندگی شهدای مدافع حرم مطالعه می کند ، احساس صمیمیت و نزدیکی با این شهدا پیدا می کند. شهید جونی هم یکی از شهدای مدافع حرم است . وقتی فردی کتاب منتصر را می خواند احساس می کند که شهید جونی مثل برادر خودش است. حسی که خودم نسبت به شهید جونی پیدا کردم ، همین بود. با خواندن زندگی شهدا با ارزشهایی که باعث شد، آنها دست به چنین اقداماتی بزنند، برایمان روشن می شود. به نظر می رسد الان بعد از عبور از یک مرحله مهم بیشتر نیاز داریم که به تالیف و ترجمه کتابهایی همچون منتصر بپردازیم .
غیداء ماجد در کتاب منتصر به تمام زندگی شهید محمد حسین جونی پرداخته است یا اینکه بخشی از زندگی این شهید را روایت کرده است؟
نویسنده از ولادت تا شهادت محمد حسن جونی را در کتاب ذکر کرده است. خواننده با خواندن منتصر به طور کامل با زندگی شهید جونی آشنا می شود به خصوص که از زبان خانواده ، دوستان، اقوام و آشنایان شهید جونی به خواننده معرفی می شود و نقش های این شهید در قالب همسر، فرزند، دوست و فامیل برای خواننده تبیین می شود.
گفتنی است، کتاب « منتصر» نوشته «غیداء ماجد» ترجمه «یوسف سرشار» مشتمل بر ۳۰۲ صفحه در شمارگان ۱۲۵۰ صفحه در قطع رقعی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است
نظر شما