به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «سید محمدتقی سجادی»، امروز(سه شنبه 26 تیرماه) در گفت وگو با خبرنگاران از قم به عنوان یکی از مهمترین کانون های تولید گرد و غبار در کشور یاد کرد و گفت: آمار گرد و غبار در قم در گذشته کمتر از 10 روز بود اما در سال های اخیر به بیش از 105 روز رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم این مساله را خطری برای 25 درصد مساحت کشور توصیف کرد و افزود: 400 هزار هکتار از مساحت استان قم مستعد بیابانی شدن است که ۱۰۵ هزار هکتار از این مساحت به کانون تولید گرد و غبار تبدیل شده است. ۲۹ هزار هکتار از این مساحت در شمال شرقی، ۲۷ هزار هکتار در جنوب شرقی، ۴۰ هزار هکتار در دشت مسیله و باقیمانده کانونهای به صورت پراکنده در اطراف قم قرار دارند.
وی اظهار داشت: سالانه بین 200 تا 300 هزار هکتار عملیات مقابله با بیابان زدایی در قم صورت می گیرد و در سال 96 در مجموع هزار و 400 هکتار عملیات مقابله با بیابانزایی با بیش از چهار میلیارد و 700 میلیون تومان هزینه اجرا شده است.
سجادی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم طی سال گذشته در منطقه گنبد نمکی با بیش از 29 هزار هکتار مساحت که فقط 9 هزار هکتار از آن قابلیت اجرای عملیات نهالکاری را داراست، بیش از 520 هکتار به محدوده چهار هزار هکتاری نهالهای کاشته شده اضافه کردیم و در سایر مناطق نیز برای سطحی وسیعتر از 600 هکتار نیز در شرق قم کارهای مورد نیاز دنبال شده است.
وی با اشاره به پوشش 5 هزار هکتاری منطقه حسین آباد میش مست تصریح کرد: حرکت تپه های شن روان از مشکلاتی است که در این منطقه وجود دارد و برای حل این مشکل، برنامه مالچ پاشی و نهال کاری را از دو سال گذشته آغاز کردیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از بوته و نهال کاری در بیش از 1600 هکتار از کانون های بحرانی تولید ریزگرد قم در سال جاری خبر داد و گفت: اجرای پروژههای مقابله با بیابانزایی در 900 هکتار از این مساحت با استفاده از اعتبار 4 میلیاردی صندوق توسعه ملی دنبال خواهد شد که امیدواریم با حمایتهای مسؤولان استانی و ملی این مساحت را افزایش دهیم.
نظر شما