گرد و غبار قم خطری برای پروژه‌های ملی است

آبروش با تشریح فعالیت های بیابان زایی و آبخیزداری در استان گفت: گرد و غبار قم خطری برای پروژه‌های ملی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «صادق آبروش» در بازدید خبرنگاران و عکاسان استان قم که امروز(سه شنبه 25 تیرماه) از پروژه های مقابله با آبخیزداری برگزار شد، منطقه حسین آباد میش مست را به دلیل نزدیکی به روستاییان و همچنین شهر قم به عنوان یکی از کانون های مهم تولید گرد و غبار توصیف کرد.


مسؤول اداره بیابان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم تثبت خاک موجود در این منطقه را به دلیل قابلیت جابه جایی در نزدیکی راه آهن مهم خواند و گفت: فعالیت های بیابان زایی صورت گرفته در اواخر دهه 40 قابل توجه نبود اما در سال 1370 با تشکیل قرارگاه حضرت معصومه(س) این فعالیت ها توسعه یافت.


وی با اشاره به گسترش گون های تاغ در منطقه از 2 هزار هکتار به 5 هزار هکتار افزود: کمبود آب یکی از مشکلاتی است که سبب شده فعالیت ها را به صورت مسکن ادامه دهیم تا از مهاجرت مردم به شهرها جلوگیری شود.


آبروش، اصل مصرف گیاه تاغ را در کارخانه های نئوپان سازی عنوان کرد و اظهار داشت: این گیاه در کاشان، اصفهان، ساوه، خراسان جنوبی، یزد و اردکان استفاده می شود و در قم نیز 8 هزار هکتار مورد استفاده قرار گرفته است اما مشکل کنونی در قاچاق این گیاه برای مصرف ذغال به شمار می آید.


وی ادامه داد: برای اینکه حسین آباد به وضع گذشته بازگردد باید گیاه تاغ گسترش یافته و جلوی قاچاقچیان گرفته شود اما بدین منظور به اعتباری بالغ بر 300 میلیون تومان نیاز است که در حال حاضر فقط 70 میلیون اختصاص دارد.


مسؤول اداره بیابان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری قم گرد و غبار را به تهدیدی برای پروژه های ملی به ویژه راه آهن خواند و تصریح کرد: مالچ پاشی یکی از اقداماتی که برای مقابله با این خطر در منطقه حسین آباد میش مست انجام می گیرد. مالچ آخرین محصول و باقیمانده نفت است که با استفاده از دستگاه‌های اسکی روی سطح پاشیده می‌شود، ضخامت آن کمتر از یک میلی‌متر است و با توجه به اینکه آب را در درون خود نگهداری می‌کند بعد از بارندگی‌ها و نفوذ آب در زمین از آن استفاده می‌کنیم تا از تبخیر رطوبت خاک جلوگیری کند.


وی چرای دام را از عوامل تخریب مالچ عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: تاکنون 236 هکتار مالچ‌پاشی در حسین‌آباد میش‌مست انجام شده که 100 هکتار از این مساحت نیز با نهال ‌کاری همراه بوده که در مجموع برای این پروژه نزدیک به سه میلیارد تومان هزینه شده است.


آبروش ادعای خطرناک بودن مالچ برای محیط زیست را رد کرد و گفت: اگر این ماده برای محیط زیست خطرناک است شاهد حضور جانوران و رشد گیاهان در این منطقه نبودیم. حتی اگر فرض کنیم این ماده برای جانوران و گیاهان ضرر دارد ما باید جان انسان ها را مقدم بشماریم.

کد خبر 810181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha