به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «مرتضی مطهری پور» در همایش بیست و یکمین دوره اعزام دانشگاهیان به عتبات که عصر امروز (سه شنبه، 25 تیرماه) در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به روایتی از امام صادق (ع)، گفت: امام جعفر صادق (ع) فرمودند: انسان هر کاری را که شروع می کند باید مقصدی برای آن کار داشته باشد بدون در نظر گرفتن مقصد و لوازم آن راه به جایی نمی برد، بنابراین شما دانشجویان که به این سفر معنوی مشرف می شوید در مسیری گام بر می دارید که مقصد آن رسیدن به قرب الهی است.
رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان افزود: این سفر دارای ویژگی های خاص همچون حرکت در مسیر عشق، دلدادگی، محبت و مهر است و با دیگر سفرها تفاوت دارد؛ مقصد و مسیر آن نیز مشخص است.
حجت الاسلام مطهری پور خاطرنشان کرد: اما این سفر پیش رو ظرافت ها و پیچیدگی ها و سختی های خود را در کنار عشق ورزی ها، دارد و این طبیعی است که چنین سفری سختی هایی داشته باشد و این سختی ها هم در این سفر لذت بخش است.
وی ادامه داد: اگرچه کارگزاران این سفر تمام تلاش شان این است که این سفر برای زائران دلچسب باشد اما باید بپذیریم که در مسیر عشق و دلدادگی باید کمی هم سختی کشید، همان گونه که امام حسین (ع) در مسیر حرکت به کربلا سختی های بسیاری کشیدند.
مطهری پور خطاب به دانشجویان گفت: باید بدانید که به کجا بروید و برای این سفر چه توشه ای لازم دارید. باید تلاش کنید در این سفر معنوی انس و معرفت کسب کنید و آنچه که در زیارت به کار شما معنا می بخشد، این است که تمام وجود شما با شما در این مسیر همراه باشد تا بتوانید بهره لازم از این سفر معنوی را ببرید.
رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان تصریح کرد: در این سفر معنوی باید این موضوع را مورد توجه قرار دهید که شما به میهمانی ای دعوت شده اید که میزبان اهل بیت (ع) هستند و مورد توجه آنها هستید، آن موقع است که کسب فیوضات برای شما در این سفر فراهم می شود و با دعا در این سفر معنوی گرفتاری ها حل، گناهان پاک و حاجات برآورده می شود؛ بنابراین کسب معرفت و آگاهی باید در این سفر مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اینکه این سفر معنوی زمینه تقرب به خدا و حرکت و رسیدن به کمال را فراهم می کند، گفت: شناخت و کسب معرفت موضوع مهمی است که باید مورد توجه زائران قرار گیرد و در این میان مدیران کاروان ها وظیفه راهبری برای شما دارند تا شما از فرصتی که برایتان فراهم شده، نهایت استفاده را داشته باشید.
وی بر لزوم حفظ اتحاد و پرهیز از هرگونه تفرقه افکنی که از سیاست ها و برنامه های دشمنان است در این سفر معنوی تاکید کرد و گفت: امروز با گسترش شبکه های اجتماعی شاهد برنامه هایی از طریق این شبکه ها برای تفرقه میان دو ملت عراق و ایران هستیم که لازم است با توجه به مشترکات پیوند میان این دو ملت در این سفر مورد توجه قرار گیرد.
رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان تاکید کرد: علاوه بر وامی که ویژه دانشجویان برای اعزام به این سفر فراهم شده، تلاش کرده ایم با همکاری وزارت علوم، صندوق رفاه دانشجویی نیز کمک کند تا کسانی که مشکلاتی برای پرداخت هزینه دارند تا حدودی مشکل شان در این زمینه حل شود.
در ادامه این همایش، «حشمت الله قنبری» به آداب سفرهای زیارتی پرداخت و گفت: سفر به حج و عتبات آداب خاصی دارد و بدون تردید بدون علم و آگاهی و معرفت نسبت به آداب این سفر انسان ورود به زیارت نمی یابد.
این تاریخ پژوه و استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: متوقف بودن در مناسک و راه پیدا نکردن به روح و معرفت زلال زیارت باعث می شود دستاوردهای انسان کم شود.
وی خطاب به دانشجویان عازم به سفر عتبات عالیات تاکید کرد: زائر با مسافر تفاوت دارد، بنابراین همین که قصد چنین سفر معنوی ای دارید باید با تمام وجود برای کسب معرفت تلاش کنید. مهاجر این مسیر باید با غیرت دینی در این مسیر گام بردارد. همان گونه که سیدالشهداء (ع) وقتی عازم سفر کربلا شدند قبل از آن یک سفر معنوی (حضور در خانه خدا) داشتند.
نظر شما