به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۲۴ تیر ماه) به شرح زیر است:
بانک مرکزی با برنامه ریزی تاثیر عوامل سیاسی بر نرخ ارز را کنترل کرد
«تیمور رحمانی» شب گذشته (یکشنبه 23 تیرماه) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره دلایل ثبات نرخ ارز گفت: بانک مرکزی از مهرماه برنامه عملی برای تشخیص نرخی برای ثبات ارز مجموعه اقداماتی را شروع کرد و به این نتیجه رسیده است که رقم نرخ ارز بر روی چه عددی باشد تا بتوان بازار را کنترل و مدیریت کند.
کارشناس مسائل پولی و بانکی با بیان اینکه نرخ بنیادی احتمال کمتر از نرخ تعیین شده است، گفت: بانک مرکزی با برنامه ریزی تاثیر عوامل سیاسی و تشنج های منطقه بر نرخ ارز را نیز کنترل کرده است.
رحمانی درباره وضعیت پیش روی بازار ارز گفت: با کنترل رشد نقدینگی و نرخ تورم در آینده می توان نرخ ارز را کنترل کرد و مدیریت بازار می تواند جلوی شوک های وارده به بازار ارز را بگیرد.
کارشناس مسائل پولی و بانکی با تاکید بر اینکه اگر مدیریتی در بازار نباشدعوامل سیاسی و تنش های بین المللی تاثیر گذار بر اقتصاد می تواند نوساناتی در بازار ایجاد کند، گفت: نباید اجازه داد نرخ ارز تغییر و رشد کند.
رحمانی با اشاره به اینکه برنامه ریزی و هدف گذاری ها در تورم می تواند نرخ بنیادی ارز را کنترل کند، گفت: سیستم های چند نرخی سبب تغییر الگوی مصرف و استفاده از منابع می شود. بانک مرکزی در شرایط دشوار به دنبال تعیین نرخی بوده که ناسازگار با نیروهای بازار نباشد.
پیش بینی افزایش ۳۰ درصدی درآمد مالیاتی در سال ۹۸
«محمد مسیحی» شب گذشته (یکشنبه 23 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی عملکرد مالیاتی کشور با اشاره به اینکه عملکرد مالیاتی سال 97 به 96، دوازده درصد افزایش یافت، گفت: سال 97، 109 هزار میلیارد تومان و سال 96، نود و هفت هزار میلیارد تومان مالیات وصول شد.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه به جزء دریافت عوارض درآمد مالیاتی سال 98، 141 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که در مقایسه با سال 97 افزایش 30 درصدی دارد، گفت: اگر راهی به جزء دریافت مالیات برای اداره کشور وجود داشت آن را انجام می دادیم اما اکنون ناچاریم مالیات بگیریم.
وی با بیان اینکه تاکید سازمان امور مالیاتی حمایت همه جانبه از تولیدکنندگان شناسنامه دار است، گفت: این سازمان مبارزه بی امان با فرار مالیاتی را در دستور کار قرار داده است.
مسیحی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی اخذ 141 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی را تصویب کرده است، گفت: سازمان امور مالیاتی مجری قانون است. در این مسیر اخذ معوقات مالیاتی و مبارزه با فرار مالیاتی از راهکارهای تامین رقم پیش بینی شده درآمد مالیاتی در بودجه سال 98 است.
معاون سازمان امور مالیاتی درباره 30 درصد افزایش درآمدهای مالیاتی گفت: 30 درصدی که در قانون برای افزایش درآمد های مالیاتی کشور پیش بینی شده است مربوط به همه بخش ها از جمله بازرگانی، خدمات، املاک است و فقط مربوط به بخش تولید نیست.
ابزارهای هدایت منابع به بخش تولید وجود ندارد
«احمد تشکینی» شب گذشته (یکشنبه 23 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره نظام مالیاتی کشور با اشاره به اینکه در دنیا ابزارهای مالیاتی خود تنظیم هستند، گفت: این ابزارها خود را با اقتصاد هماهنگ می کنند.
مدیر کل اقتصادی و سیاست های تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نظام مالیاتی و تولید رابطه دو طرفه و تعاملی دارند، افزود: در ازای دریافت مالیات باید به بخش تولید خدمات نیز ارائه شود اما اکنون ابزارهای هدایت منابع به بخش تولید وجود ندارد.
تشکینی با تاکید بر اینکه نباید به فعالیت های تولیدی به عنوان محل کسب درآمد نگاه شود، گفت: در سال 97 و 98 این وزارتخانه همه تلاش خود را برای کاهش فشار مالیاتی بر بخش تولید انجام داد اما عدالت مالیاتی در کشور وجود ندارد.
خلاء قانونی در سامانه کد رهگیری مسکن عامل ایجاد کلاهبرداری
برنامه «پایش» ۲۳ تیر به بررسی موضوع «کلاهبرداری در املاک و فروش یک ملک به چند نفر» اختصاص داشت و در این برنامه یک کارشناس حقوقی در این باره به بیان توضیحاتی پرداخت و گفت: در این سبک از کلاهبرداری روش های متفاوتی وجود دارد. ممکن است کلاهبرداری در حوزه مسکن به روش پیش فروش باشد که این نوع کلاهبرداری در قم و در قالب یک پروژه صورت گرفت و ۱۴۰ واحد مسکونی به ۱۴۰۰ نفر فروخته شده بود و اگه مانع آن نمیشدند ممکن بود به افراد بیشتری فروخته میشد.این کلاهبرداری در اسفند ماه سال گذشته شناسایی شد و همچنان در حال پیگیری است.
مظفری درباره فروش ملک به چندین نفر نیز اینگونه توضیح داد: فرد کلاهبردار یک واحد را به چندین مشاور املاک که ممکن است از کلاهبرداری فرد فروشنده بی خبر باشند میسپارد و مشتریان بعد از بازدید اقدام به خرید میکنند.
وی ادامه داد: یک خریدار بعد از دریافت کد رهگیری و ثبت سند واحد را خریداری میکند و فرد دیگری هم از طریق مبایعه نامه واحد را خریداری می کند.
این کارشناس حقوقی از خلأ قانونی که در سامانه کد رهگیری وجود دارد به عنوان یکی از مشکلاتی که باعث رخ دادن چنین کلاهبرداری هایی می شود یاد کرد و گفت: دادگاه و دستگاه قوه قضائیه خریدار و مالک را کسی میداند که اولین خرید را انجام داده باشد. برای دادگاه سند رسمی و یا غیر رسمی مهم نیست و فرقی ندارد بلکه خریدار واقعی ملک کسی است که اولین نفر ملک را خریده باشد و تاریخ خرید آن زودتر از بقیه خریداران باشد.
تدابیر بانک مسکن برای شتاب بخشی به روند پرداخت تسهیلات مسکن مهر
بانک مسکن به عنوان تنها بانک عامل تامین کننده منابع مالی طرح مسکن مهر از ابتدای اجرای این طرح تاکنون، طی سال های گذشته از تمامی ظرفیت تسهیلات دهی خود برای تامین اعتبار لازم واحدهای مسکونی در قالب این طرح استفاده کرده است. به گونه ای که مطابق با جدیدترین اطلاعات مربوط به کارنامه تسهیلات دهی این بانک به طرح مسکن مهر مشخص شده است از ابتدای اجرای طرح مسکن مهر تا پایان خردادماه سال جاری به ۳ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۸۰۸ واحد مسکن مهر به ارزش ۵۳ هزار و ۲۹۹ میلیارد و ۵۸۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات مسکن مهر پرداخت شده است.
جزئیات گزارش عملکرد دوره زمانی مورد اشاره حاکی از آن است که از ابتدای اجرای طرح مسکن مهر در کشور تا پایان سه ماهه سال جاری از تعداد ۳ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۵۶۸ واحد مسکن مهر معرفی شده به شعب بانک مسکن، به تعداد ۳ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۸۰۸ واحد تسهیلات پرداخت شده است.
این کارنامه عملکرد نشان می دهد از میان ۳۱ استان کشور، استان تهران با ۵۳۳ هزار و ۵۰۰ واحد در رتبه نخست تسهیلات مسکن مهر به لحاظ تعداد واحد قرار دارد. مطابق با این گزارش به دست آمده، از ابتدای اجرای این طرح تا پایان بهار امسال، تعداد ۵۳۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر به ارزش ۱۰ هزار و ۱۷۴ میلیارد و ۹۲۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تسهیلات از سوی بانک مسکن دریافت کرده اند.
۱۱ درصد جمعیت کشور سال ۹۵ در تهران زندگی می کردند
مرکز ملی آمار ایران، روند تغییرات جمعتی شهرهای بیش از یک میلیون نفر را در سال ۱۳۹۵ منتشر کرد. بررسی این اطلاعات نشان میدهد که بیش از یک چهارم جمعیت کشور در شهرهای پر جمعیت (بیش از یک میلیون نفر ساکن) بودهاند.
براساس این آمار در سال ۱۳۹۵، یک هزار و ۲۴۲ شهر در کشور تعیین شد که شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم و اهواز، هشت شهر پرجمعیت کشور در بین سالهای ۱۳۳۵ تا ۱۳۹۵ بودند.
همچنین در این سال جمعیت شهر تهران به عنوان پرجمعیت ترین شهر ایران، سه برابر شهر مشهد (دومین شهر پرجمعیت) و هشت برابر اهواز (هشتمین شهر پرجمعیت) بوده است.
نحوه اصلاح بخشنامههای مرتبط با کسب و کار ابلاغ شد
بخشنامه معاون حقوقی رییس جمهور درباره چگونگی بهرهگیری از نظرات تشکلهای اقتصادی غیردولتی نظیر اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، تعاون ایران و تشکلهای کارفرمایی و کارگری ابلاغ شد.
طلا گرمی ۴۱۷ هزار تومان/کاهش قیمت دلار، یورو و پوند
امروز (دوشنبه 24 تیرماه) هر گرم طلای 18 عیار 417 هزار و 837 تومان ارزشگذاری شده است در حالی که هر گرم طلای 18 عیار (یکشنبه 23 تیرماه) به قیمت 419 هزار و 545 تومان معامله می شد.
بنابراین گزارش امروز (24 تیر) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 340 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 230 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 220 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 370 هزار تومان و سکه یک گرمی 970 هزار تومان معامله می شود در حالی که روز گذشته (23 تیر) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 390 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 250 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 250 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 380 هزار تومان و سکه یک گرمی 970 هزار تومان بود.
این گزارش می افزاید: امروز (24 تیر) در بازار آزاد دلار 12 هزار و 500 تومان، یورو 14 هزار و 400 تومان، پوند 15 هزار و 700 تومان، درهم امارات 3401 تومان، لیر ترکیه 2184 تومان، یوان چین 1837 تومان، دلار کانادا 9585 تومان، دلار استرالیا 8767 تومان مبادله می شود در حای که روز گذشته (23 تیر) در بازار آزاد دلار 12 هزار و 590 تومان، یورو 14 هزار و 500 تومان، پوند 15 هزار و 880 تومان، درهم امارات 3440 تومان، لیر ترکیه 2210 تومان، یوان چین 1837 تومان، دلار کانادا 9696 تومان، دلار استرالیا 8868 تومان، فرانک سوئیس 12 هزار و 839 تومان، کرون سوئد 1347 تومان ارزشگذاری شده بود.
تامین ۱۲ میلیارد دلار برای واردات از ابتدای سال ۹۸
«عبدالناصر همتی» که به مشهد سفر کرده است، در حاشیه جلسه اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون حدود ۱۲ میلیارد دلار به منظور تامین نیازهای واردکنندگان از طریق سامانه نیما پرداخت شده است، افزود: ما تلاش میکنیم نیاز ارزی واردکنندگان را از طریق سامانه نیما تامین کنیم. از ابتدای سال تاکنون نیز حدود ۱۲ میلیارد دلار برای واردات ارز تامین کرده ایم و از این به بعد نیز همین شرایط را ادامه میدهیم.
رئیس شورای پول و اعتبار گفت: فاکتورهای اقتصادی در تعیین قیمت ارز موثر و تعیین کننده هستند و تمام تلاش بانک مرکزی این است که بتوانیم فضای آرامی را ایجاد و مدیریت کنیم تا این نرخ براساس فاکتورهای اقتصادی شکل بگیرد.
وی افزود: به هرحال شرایطی که امروز در بازار ارز وجود دارد، همان طور که مردم عزیز می بینند، نتیجه مدیریت و تدبیری بانک مرکزی است.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: بارها گفته ام اگر مسائل سیاسی در بازار ارز وارد نشود، قطعا بازار روال طبیعی خود را خواهد داشت. همیشه توصیه کردم و بارها گفته ام نوساناتی که بعضا در بازار ارز به وجود می آید، ناشی از فاکتورهای سیاسی است و مردم عزیز نباید وارد سرمایه گذاری در این بازار بشوند./
نظر شما