به گزارش خبرنگار شبستان، عیسی کشاورز، مسئول کارگروه ساماندهی مد و لباس معاونت هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز شنبه 14 آبان در نشست خبری نخستین نمایشگاه ملی مد و مانتو که در معاونت هنری برگزار شد، گفت: نخستین نمایشگاه ملی مد و مانتو از 28 آبان تا 2 آذر فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.
مسئول کارگروه ساماندهی مد و لباس معاونت هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: کارگروه ساماندهی مد و لباس فرایندی را از نمایشگاه نیاوران در اسفند 89 آغاز کرد که در آن یک حرکت رو به جلو و برنامه محوری را در دستور کار قرار داده بود و با این باور که موضوع مد و لباس موضوع چند وجهی است و باید دارای نگاه جامعنگری باشد به کار ادامه می دهد.
وی با اشاره به نمایشگاه مد و لباس در نیاوران در سال گذشته خاطر نشان کرد: نمایشگاه نیاوران دستاوردهای بزرگی داشت، معمولا جشنواره ها دو کارکرد دارند یا اول راه هستند تا در مسیر ظرفیتهایی خود را پر کنندو یا آخر راه هستند که میزان راه رفته و تحقق اهداف را مورد ارزیابی قرار دهند. جشنواره مد و لباس در فرهنگسرای نیاوران برای ما راه اول بود، کارگروه بر اساس رویکرد ارزشمحور ما را وادار کرده بود که هر آنچه در عرصه مد و لباس لازم است را این نمایشگاه در خود داشته باشد.
کشاورز افزود: اگرچه نمایشگاه نیاوران به زعم همه دارای ضعفهایی بود اما با حمایت همه رسانهها از اینکه باید این راه ادامه پیدا کند امروز به جایگاهی رسیده ایم که دستاوردهایی که داشته،مناسب با بودجه و همافزاییهایی که بوده است قابل توجه است. کارگروه به دنبال انرژی ملی در عرصه مد و لباس است و برای آن لازم است هم مثبت کنار هم قرار بگیرد و با گفتمانی جدید در عرصه لباس و مد ارایه دهد.
به گفته مسئول کارگروه ساماندهی مد و لباس معاونت هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بزرگترین مشکلی که در چرخه مد و لباس به وجود دارد این است که مد و لباس نیازمند چرخه است که از ایده طراح شروع میشود و در نهایت باید سلیقه مشتری را جلب کند، با تأسف این چرخه در کشورهای پیشتاز مثل ساعت کار میکند، ولی برای پاسخگویی به سلیقه جهانی این چرخه در کشور ما این کارکرد را ندارد و چرخه معیوبی است که هیچ همگرایی برای آنها وجود ندارد.
وی یاد آور شد: طراحان ما بازار را ندارند و بازار ما هم طراحان را نمیشناسد و نهایتا میرسیم به جایی که نه طراح راضی است و نه به سلیقه مشتری توجه شده است و نه توزیعکننده از آنچه عرضه شده است راضی است. از نمایشگاه نیاوران در اسفند سال پیش تازه این چرخه توانسته است کنار هم قرار بگیرد.
کشاورز درباره آثار رسیده به جشنواره نیز گفت: فراخوان نمایشگاه مد و مانتو از ماه ها پیش اعلام شد و تاکنون هزار اثر به دبیرخانه رسیده و تا پایان 19 آبان هنوز فرصت برای ارسال آثار وجود دارد، بنابراین داریم با توجه به آینکه نمایشگاه در نیاوران برگزار میشود 100 تا 200 اثر جدید رونمایی میشود.
سرپرست کارگروه ساماندهی مد و لباس معاونت هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات در نمایشگاه مد و لباس پارسال غیرکاربردی بودن بود، تمام آثاری که در نمایشگاه امسال به نمایش درمیآید کاربردی است.
وی از انتشار ژورنال نمایشگاه مد و لباس خبر داد و گفت: در این ژورنال بخشی از مانتوهایی که فرصت نمایش ندارند، منتشر میشود.
کشاورز افزود: همچنین در این نمایشگاه با اختصاص غرفههای خاص برای طراحان امکان تبادل و گفتوگو برای آنها فراهم می شود و در بخش جنبی هم تولیدکنندگان به عرضه کارهای خود میپردازند و نشستهای تخصصی هم با موضوع بررسی مشکلات حوزه برند و تجاریسازی برگزار میشود.
وی همچنین یاد آور شد: برای ورود به بازار مغازههای خاصی را در تهران بعد از نمایشگاه معرفی میکنیم که این آثاری که در نمایشگاه عرضه شدند را به فروش برسانند.
در ادامه شیرازی، رییس اتحادیه اصناف و پوشاک با بیان اینکه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب از رویکردهای جدی اتحادیه پوشاک است، گفت:تمام سیاستهای اتحادیه در تعامل با کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.
وی افزود: ما در صد فروشگاه و در ادامه در 600 فروشگاه و بعد از آن تمام فروشگاههای مانتوی کشور، تمامی مانتوهایی که در این نمایشگاه عرضه شده است را عرضه می کنیم تا به راحتی در دسترس مصرفکننده قراربگیرد.
برگزاری جشنواره مد و لباس فجر
در ادامه نشست کشاور با بیان اینکه برای ورود به بازار فرایند گام به گامی را شروع کرده ایم گفت: ورود به بازار مانتو و پوشاک نیازمند عقلانیت و کار کارشناسی است، در گامهای بعدی بعد از نمایشگاه مد و مانتو، نخستین جشنواره ملی لباس فجر را برگزار می کنیم و برای اولین بار از رسانههای برتر در حوزه مد و لباس و فعالان عرصه مد و لباس تقدیر خواهند شد.
وی از رونمایی ژورنال مانتو چادر خبر داد و گفت: در این نمایشگاه ژورنال چادر و مانتو رونمایی می شود و همچنین بنیاد ملی مد و لباس را راهاندازی می شود.
مسئول کارگروه ساماندهی مد و لباس معاونت هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه اندازی پارک فناوری مد و لباس خبر داد و افزود: تا پایان سال فاز اول پارک فرهنگی مد و لباس راه اندازی می شود.
کشاورز غیرکاربردی بودن را وجه تمایز نمایشگاه سال گذشته با امسال خواند و تصریح کرد: بزرگترین ایراد نمایشگاه مد و لباس در سال 89 که از سوی کارشناسان بر ما وارد شد غیرکاربردی بودن نمایشگاه بود که ما تلاش کردیم این ایراد را رفع کنیم، در نمایشگاه امسال 100 تا 200 اثر روز از بهترین طراحان و تولیدکنندگان پوشاک عرضه میشود.
وی افزود: بابررسی همه نظرات که یا موضوع مد و لباس به این نتیجه رسیدیم که لباس هایی که عرضه می شوند باید دارای این سه مشخصه هویت اسلامی ایرانی، شادابی لباس توأم با آرامش، لباس و سلامت، را داشته باشند و در مرحله چهارم به عنصر قیمت پرداخته ایم.
به گفته کشاورز مشتریمداری در عرصه کارهای فرهنگی با غیر فرهنگی یک تفاوت جدی دارد.، در تولید فرهنگی نوعی از سلیقه در زیست فرهنگی باید تأیید شود.
پایان پیام/
نظر شما