به گزارش خبرگزاری شبستان، مرتضی ندایی رییس انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند ایران، با اشاره به پنجمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، گفت: ما سالیان سال آرزوی برپایی چنین جشنوارهای را داشتیم و حالا «سینماحقیقت» برگزار میشود و به دلیل جایگاه خوب سینمای مستند ایران در جهان ، با مخاطبان داخلی و خارجی ارتباط خوبی برقرار کرده و هر سال بیش از پیش جدی گرفته میشود، اما این جشنواره همیشه قابلیت گسترش و پیشرفت دارد و صنوف سینمای مستند با ارائه ایدهها و نظرهایشان، همیشه درصدد بهتر برگزار شدن جشنواره هستند.
کارگردان فیلم مستند «قسمت شاعر» معتقد است: باید توجه داشت که رسالت اصلی جشنوارهها، در درجه اول ارزیابی حرفهای فیلمها است. در غیر این صورت، انتظارات غلطی ایجاد میشود و تبعات خوبی برای جشنوارهها نخواهد داشت .
وی با اشاره به این که مستندساز وقتی از نعمت اکران دور میماند، دلسرد میشود و این قضیه را باید آسیبشناسی کرد، گفت: این مشکل در سینمای داستانی، به مراتب کمتر است. یعنی حضور مراکزی مانند سینماها، شبکههای تلویزیونی ، ویدئو خانگی و غیره به دیده شدن یک فیلم کمک میکنند و جشنوارهها هم محلی برای ارزیابی حرفهای شان میشوند، اما در سینمای مستند به دلیل مشکلات متعدد سر را ه نمایش، فیلمها همیشه به دنبال جایی برای عرضه خود میگردند و همین مسئله، «سینما حقیقت» را به جایی ایدهآل برای نمایش آثار تبدیل میکند که اگرچه این امر به خودی خود مثبت و خوب است اما شاید برای فیلمساز آرمانی نباشد چرا که بسیاری از آثار، از چشم مخاطبان دور میماند که البته، این مشکل از سوی جشنواره سینماحقیقت رقم نخورده است و بحث بر سر چگونگی نمایش مستندهاست. در تمام دنیا تلویزیون به عنوان اصلیترین محل برای نمایش و حمایت از فیلمهای مستند محسوب میشود.اختصاص زمان نامناسب برای نمایش فیلمهای مستند،تخصیص بودجههای ضعیف و رنجور برای تولید فیلمهای مستند و افراط در ایجاد برخی محدودیتهااز مرحله طراحی تا نمایش، نوعی شرایط نامتعادل و غیر طبیعی را برای فیلمسازان مستند ایجاد میکند.
تهیه کننده مجموعه مستند «ما تنها نیستیم» تاکید کرد: ازجمله حرکتهای مثبت در این دوره از جشنواره سینما حقیقت، دستهبندی موضوعی جشنواره است که موقعیتی مناسب را برای رقابت فیلمها در حوزه موضوعات مرتبط ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: با مشارکت دادن صنوف سینمای مستند (انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند و انجمن مستندسازان) برخی از مشکلات احتمالی این جشنواره مرتفع می شود و دست مشارکت جوی این صنوف برای برگزاری سینما حقیقت همواره دراز است .باید پرسید که براستی چه کسانی برای سینمای مستند، دلسوزتر از فیلمسازان مستند هستند؟ حضور صنوف سینمای مستند - که متشکل از اکثریت جماعت فیلمساز مستند است - در برگزاری جشنواره و مشارکت آنها در سیاستگذاریهای جشنواره صددرصد به نفع کلیت سینمای مستند خواهد بود.
وی در پایان تصریح کرد: به هر حال جشنواره سینماحقیقت چراغ روشن کننده خانه مستندمان است، گاه کمسو میشود، گاه پرسو. امیدوارم با همت همه اهالی سینمای مستند، هرساله بدرخشد و تابندهتر، خانه مستندمان را روشن سازد.
زنده باد بابک (مجید صباغ بهروز)، و فرشتهای روی شانه راست من است (آزاده بیزار گیتی) نیز از جمله آثار منتخب جشنواره است که به تهیهکنندگی «مرتضی ندایی» روی پرده سینماحقیقت خواهد رفت.
پایان پیام/
نظر شما