به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاح هشتمین نمایشگاه کتاب کرمان با اشاره به اسنادی که به تازگی از میان دهها سند جنایت کارانه آمریکا علیه ایران افشاء شده است، آن را شمه ای از جنایات بی شمار آمریکا علیه ایران داسنت.
بهمن دری با اشاره به برپایی نمایشگاه کتاب یکی از مهم ترین اهداف نمایشگاه های فرهنگی به ویژه نمایشگاه کتاب را با توجه به اهداف راهبردی امام خامنه ای، بصیرت افزایی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه تعریف رهبر معظم انقلاب از فرهنگ که آن را عبارت از رفتار و سکنات و منطبق بر آداب و رسوم یک ملت دانسته اند آن را جامع ترین و بلیغ ترین تعریف از فرهنگ خواند و افزود: نمایشگاه های کتاب، ارکان یک فرهنگ را مستقیم و یا غیر مستقیم به نمایش درمی آورد.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد در تکمیل این بخش از سخنانش با افزودن اینکه نمایش خرده فرهنگ ها در کتاب ها مشاهده می شود، بیان کرد: یکی از بزرگترین و پیچیده ترین مشکلات در عرصه کتاب و کتابخوانی، نداشتن ویترین کتاب و نرسیدن آسان آن به دست مخاطب است.
وی ادامه داد: گرچه امروز کتاب ها به صورت جذاب تری منتشر می شود و یکی از راه های دستیابی به افزایش سرانه مطالعه با برپایی نمایشگاه ها محقق شده است.
دری در ادامه، استان کرمان را جزو 5 استان نمونه کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی از حیث حضور ناشران و پدیدآورندگان، تعداد غرفه ها و...دانست.
وی تبلور عرصه فرهنگ را نهفته در کتاب دانست و گفت: با این وجود، چنانچه به مراقبت فضای نشر، جذابیت تولید فکر و عرضه آن نپردازیم، صرف برگزاری نمایشگاه کتاب اهداف مد نظر را محقق نمی کند.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد با بیان اینکه کتابخوانی یکی از مؤلفه های اصلی شاخص های فرهنگی کشورها و استان هاست، تصریح کرد: سازمان یونسکو در حوزه ارزیابی سینما و تئاتر 3 شاخص، مطبوعات 4 شاخص اما در حوزه کتاب 9 شاخصه معرفی می کند زیرا غنا بخشیدن به مطبوعات در گرو داشتن نویسندگانی اهل کتاب است و یا اینکه اگر امروز شاهد فیلم هایی هستیم که در تزاز انقلاب اسلامی نیست دلیل آن فقدان رویکرد به کتاب است.
وی توجه به نگارش کتاب های خلاقانه و مبتکرانه در خصوص سیره اهل بیت(ع) قرآن و نیایش، حوزه دفاع مقدس، جنگ نرم، بیداری اسلامی را به عنوان شاخصه های مهم معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای تقویت نمایشگاه ها معرفی کرد.
دری گفت: زیبنده کشورمان نیست که به عنوان مثال در خصوص واقعه کلیدی 15 خرداد 150 عنوان کتاب داشته باشد در حالیکه کشور روسیه در این موضوع 11 هزار عنوان کتاب نگاشته است.
وی خاطرنشان کرد: گرچه پس از انقلاب در حوزه سیره اهل بیت(ع) اقدامات فعالانه ای انجام شده است اما بسیار اندک بوده است زیرا هر یک از زوایای زندگی ائمه، قابلیت تولید اثر جداگانه دارد.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد در خصوص اهمیت کتاب های دفاع مقدس نیز بیان داشت: معتقدیم اگر تاریخ را خوب ننویسیم علی رغم معاصر بودنش تحریف می شود.
وی با اشاره به هشدارهای رهبر معظم انقلاب در خصوص تهاجم فرهنگی دشمن، گفت: آنقدر خلأهای این موضوع روز به رزو افزایش یافت که ایشان بحث شبیخون را مطرح کردند و به دنبال آن به علت عدم کار اساسی در این بخش، ناتوی فرهنگی و در نهایت جنگ نرم از سوی ایشان مطرح شد که باید در حوزه نگارش به صورت جدی تر به آن پرداخته شود.
دری در خصوص اهمیت بیداری اسلامی و انتقال تجربیات انقلاب اسلامی ایران از طریق فرهنگ مکتوب به ملت هایی که تشنگی و عطش فراوان آنها به این امر مرتب به ایران گزارش می شود، انتشار کتاب هایی با این موضوع و عرضه آن در نمایشگاه های کتاب را مهم خواند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اذعان کرد: نمایشگاه کتاب کرمان نمود عینی و بارز فرهنگ اهل بیت(ع)بیداری اسلامی و... است.
وی خاطرنشان کرد: سیاست ما معطوف به کنترل مکتوباتی در زمینه عرفان های نوظهور است و به جدیت این امر را دنبال می کنیم تا در کنار سرمایه گذاری برای این امر و انتشار کتبی در این زمینه، خدای ناکرده شاهد کتاب های مروج این عرفان ها در نمایشگاه ها نباشیم.
پایان پیام/
نظر شما