امیر الهی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با بیان مطلب فوق به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: مرمت و حفاظت از این آثار تاریخی در راستای حفظ و مرمت آثار تاریخی فرهنگی سطح استان در سال 1389-1390 از محل اعتبارات عمرانی استانی و اعتبارات عمرانی ملی جهت حفظ و نگهداری و مرمت و استحکام بخشی آثار تاریخی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در این مدت عمارت خسروآباد، عمارت وکیل الملک، منزل مجتهدی، حمام دوخزینه، منزل قرنی، منزل مصری، بازار سقز و مسجد شیخ مظهر سقز از جمله این آثار تاریخی بودند که حفاظت و مرمت شدند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان مرمت عمارت آصف، منزل و مقبره آیت الله مردوخ روستای نوره، تیمجه امیر تومان بیجار، بازار بیجار، عمارت مشیر دیوان، منزل دکتر موسی، حمام عمارت وکیل، قلعه تاریخی زیویه و تاسیسات غار کرفتو از دیگر این آثار برشمرد.
الهی تصریح کرد: بناهای تاریخی و میراث فرهنگی هر منطقه آثار باقی مانده از گذشتگان و نشانه خط سیر زندگی مردم بوده و از نظر معنوی نیز دارای اهمیت فراوان است.
این مقام مسئول حفظ بناهای تاریخی و آثار باستانی را یک وظیفه ملی و شرعی دانست و افزود: نکته قابل توجه در این رابطه تفکیک بناهای تاریخی و باستانی از بافت فرسوده شهری است که این مهم بایستی به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما