«مینا معینی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان با بیان اهمیت نقش نوجوان در کاهش بسیاری از آسیب ها و مشکلات اجتماعی اظهارداشت: افراد در سن 15 تا 18 سالگی در حال ورود به اجتماع و به دنبال کسب مسئولیت های اجتماعی هستند که مدیریت این موضوع در کاهش معضلات موثر است.
متخصص اعصاب و روان افزود: نبود تعریف مشخص از مسئولیت و مسئولیت پذیری موجب سردرگمی آن ها می شود که در این خصوص حمایت بزرگ تر ها مثل پدر و مادر، مربیان و مدیران مراکز فرهنگی نیاز است.
وی با اشاره به اهمیت آموزش مهارت های گروهی و مسئولیت پذیری، خاطرنشان کرد: نهاد های متولی غنی سازی اوقات فراغت اموزش این دسته از مهارت ها می باشد تا نوجوانان به تعریف واحد و دانش کامل برسند.
معینی ادامه داد: پایگاه های اوقات فراغت و مدارس با طراحی پروژه های گروه محور نسبت به آموزش این دسته از فعالیت ها و شکل گیری شخصیت و پرورش ذهن، استقلال و مسئولین پذیری نوجوانان ارتقاء دهند.
وی درک و استفاده از مفاهیم پشتکار، تلاش، سخت کوشی، اراده و کار تیمی را کلید موفقیت نه تنها نوجوانان بلکه تمام افراد جامعه بیان کرد و گفت: نوجوانان باید بیاموزند که در کار تیمی هر کس مطابق توانایی های خود مسئولیت متفاوتی دارد و برای رسیدن به یک هدف مشترک با اعضای دیگر تیم همکاری کنند.
وی تقسیم کار و کار تشکیلاتی را نیز مورد توجه قرار داد و یادآورشد: تقسیم وظایف بر اساس سمت و سابقه انجام می گیرد و موفقیت کار گروهی و تیمی به سبب همین تقسیم کارها انجام خواهد شد.
کارشناس فعالیت های اجتماعی و گروهی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه طرح کوشش اوقات فراغت در این استان اجرا می شود، اظهارداشت: این طرح فرصت های خوبی را برای آموزش کار گروهی و فعالیت اجتماعی را فراهم می کند.
به گفته این کارشناس باید در زمان اوقات فراغت چنین آموزش هایی به نوجوانان داده شود اما حمایت و پشتیبانی از آن ها بسیار مهم است تا انگیزه های فردی از بین نرود.
وی در خصوص این طرح گفت: گروه های چهار تا شش نفره از بین نوجوانان تشکیل و افراد گروه چالش های محله را بررسی و با کمک مربیان خود و نشست با مسئولان مربوطه برای رفع آن برنامه ریزی و راهکار سنجی می کنند.
وی اضافه کرد: موضوعات انتخابی نوجوانان باید قابل حل و در حد توانایی های فردی آن ها باشد./
نظر شما