سنت حسنه وقف گمشده امروز ماست

حسینی پور با بیان این که در شرایط اقتصادی امروز باید به سنت حسنه وقف بیشتر دامن زد، گفت: سازمان های متولی وقف باید در کنار حوزه فیزیکی وقف به محتوای فرهنگی آن نیز بپردازند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «نیکنام حسینی پور» صبح امروز شنبه 22 تیر در مراسم تقدیر از واقفان کتاب خطی، نفایس و آثار فرهنگی که در سرای کتاب موسسه خانه کتاب برگزار شد، گفت: وقف یک سنت حسنه و صدقه جاریه بوده که در طول تاریخ در کشورهای اسلامی رونق یافت البته قبل از اسلام این سنت در ایران وجود داشته است. وقف در شکل های متفاوت است اعم از وقف کتاب و وقف مکان. بسیاری از هویت های ما که در نسخ خطی بوده در قالب وقف حفظ شده است.

 

مدیرعامل موسسه خانه کتاب با بیان اینکه امروزه وقف کمرنگ شده است، عنوان کرد: گمشده امروز ما سنت حسنه وقف است به خصوص در شرایط اقتصادی امروز باید به مسئله وقف بیشتر دامن زد. سازمان های متولی وقف نباید صرفا به حوزه فیزیکی وقف بپردازند بلکه باید به محتوای فرهنگی وقف نیز بپردازند.

 

وی تصریح کرد: ابتکارات خوبی در حوزه وقف توسط برخی از مولفان و ناشران صورت گرفته است. می توان گفت که در سال های اخیر ابتکاراتی در حوزه وقف کتاب انجام شده است، به عنوان مثال در سال 92 وقف یک مغازه کتابفروشی در کرمان با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و شناخت سیره اهل بیت (ع) داشتیم. در سال 85 یکی از شهروندان تهرانی اموال خود را وقف جایزه جهانی کرد. در یزد فعالیت های زیادی در سال های اخیر در حوزه وقف صورت گرفته است.

 

حسینی پور با اشاره به اینکه در حوزه فضای مجازی اتفاقات خوبی در حوزه وقف رخ داده است، بیان کرد: به عنوان مثال در سال 92 یکی از مهندسان در حوزه وقف هزینه سایتی را متحمل شد که آن سایت هدف اش ترویج وقف بود. تاسیس کتابخانه و نهادهای عمومی نیز از دیرباز وجود داشته است و امیدواریم که این سنت حسنه وجود داشته باشد و واقفان پیروز و سعادتمند باشند و به این سنت دامن بزنند.

 

 

کد خبر 808775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha