استفاده صحيح از فضای مجازی برای پیشگیری از اعتياد

حسینی گفت: باید آسیب‌ها و فرصت‌های فضای مجازی را شناسایی كرد و متناسب با آن‌ها مطالب پيشگيرانه را در اين فضا قرار داد؛ به گونه‌اي كه فرد هر زمان وارد اين فضا شد، با انواع مطالب مهارت‌آموزی و پیشگیرانه از آسیب‌هایی که وی را تهدید می‌کند، روبرو شود

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،فضه سادات حسینی گفت: با توجه به پایین آمدن سن مصرف مواد مخدر و از طرفی دسترسی آسان به مواد مخدر، خانواده‌ها کار خیلی سختی برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر پیش رو دارند و همچنين باید سن آموزش‌های پیشگیرانه را کاهش داد.


 

يك گوینده اخبار صدا و سیما افزود: نباید به كودكان آموزش‌های مستقیم ارائه كرد؛ زیرا بچه‌ها در سنین پایین حساس‌تر هستند و حتی اگر هیچ اطلاعاتی در این زمینه نداشته باشد، از روی کنجکاوی ممکن است به سمت تجربه مصرف مواد مخدر برود؛ بنابراین آموزش‌های غیرمستقیم در خصوص اثرات مخرب مصرف مواد مخدر و همچنین در اختیار گذاشتن تجربه کسانی که سال‌ها به این مواد آلوده بودند و پاک شدند، می‌تواند اثرات مثبتی در روش‌ها و آموزش‌های پیشگیرانه داشته باشد.

 

گوینده و مجری اخبار رسانه ملی ادامه داد: اگر آموزش‌های پیشگیرانه در مدارس به‌صورت هدفمند و اصولی پیگیری شود و همچنین این آموزشها به خانوادهها نیز داده شود و پدر و مادر گوش شنوایی برای فرزندانشان باشند، می‌توانیم از اثرات خانمان برانداز مواد مخدر که می‌تواند سلامت جامعه و یک نسل را تهدید کند، در امان باشیم .

 

حسینی افزود: صدا و سیما به‌عنوان فراگیرترین رسانه در کشور که بیشترین مخاطب را داراست نقش بسزایی در آموزش‌های پیشگیرانه دارد، معمولا قشر ضعیف و متوسط بیشترین قربانی مواد مخدر هستند و در خیلی از مواقع عدم دسترسی به آموزش‌های صحیح باعث آلوده شدن این قشر به موادمخدر می‌شود و از آنجاییکه دسترسی این افراد به تلویزیون بیشتر از سایر رسانه‌هاست به همین علت رسانه ملی به ویژه تلویزیون می‌تواند سهم بسزایی در آموزش خانواده داشته باشد.

 

وی گفت: باید الگوهایی را به نسل جديد معرفی کنیم که در دسترس‌تر هستند و به آن‌ها متذکر شویم هیچ انسانی کامل نیست و ممکن است دچار لغزش نیز بشود و چه خوب است انسان نقاط مثبت زندگی الگوهای مختلف را بردارد و ببیند کدامیک از این الگوها به شخصیتش نزدیک‌تر است و آن را دنبال کند. پدر و مادر نیز مکلفند تا به فرزندانشان الگوی خوب معرفی کنند متاسفانه امروزه اکثر نوجوانان تعریف صحیحی از الگوی خوب ندارند و فکر می‌کنند صرف مشهور بودن یک فرد و سلبریتی بودن همان الگوی خوب است که در اینجا وظیفه پدر و مادر است تا فرزندشان را راهنمایی کند و از طریق کتاب و کتاب خوانی شخصیت‌ها و الگوهای خوب جامعه را به فرزندانشان معرفی کنند.

 

این گوینده اخبار صدا و سیما ادامه داد: فرزندی که زندگی الگوهای موفق را دنبال می‌کند قدرت تصمیم‌گیری و مهارت‌های اجتماعی‌اش بالا می‌رود و به راحتی دچار لغزش نخواهد شد و خانواده‌ها نيز می‌توانند از این طریق فرزندانشان را از آسیب‌های اجتماعی به ویژه آسیب خانمان‌سوز اعتیاد ومواد مخدر مصون بدارند.

 

حسيني با اشاره به بیشترین تعداد مخاطبین در فضای مجازی که نوجوانان و جوانان هستند، بیان داشت: باید آسیب‌ها و فرصت‌های فضای مجازی را شناسایی کرد و چون فضای در دسترسی است باید خوراک صحیح تولید کرد و در اختیار مخاطب قرار داد. این خوراک آنقدر باید زیاد باشد که فرد هر زمان به این فضا مراجعه کرد با انواع مطالب مهارت‌آموزی و پیشگیرانه از آسیب‌هایی که وی را تهدید می‌کند، روبرو شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 808713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha