به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۲۲ تیر ماه) به شرح زیر است:
تعداد ۸۶۹ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۶۴۶ سهم دولتی در هفته جاری توسط سازمان خصوصیسازی در بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران عرضه خواهد شد. بر این اساس بلوک ۱۷.۳۴ درصدی بیمه البرز شامل ۶۳۹ میلیون و ۵۶۷ هزار و ۷۷۷ سهم بهصورت نقد، توسط این سازمان از طریق کارگزاری بانک ملی ایران در شنبه(۲۲ تیرماه) در بورس اوراق بهادار عرضه خواهد شد.
طبق خبر ایبنا، این بلوک بیمهای به قیمت تابلوی بورس در روز عرضه(معادل قیمت بسته شدن تابلو در روز قبل از عرضه) به اضافه ۲۰ درصد به شرط آن که از مبلغ ۱۵۸۱ ریال کمتر نباشد، و همچنین ارزش کل پایه یک هزار و ۹۶ میلیارد و ۵۳۰ میلیون و ۶۵۵ هزارو ۴۳۷ ریال در حالی در بورس عرضه میشود که مبلغ سپرده شرکت در مزایده آن ۱۰۹ میلیارد و ۶۵۳ میلیون و ۶۵ هزار و ۵۴۴ ریال تعیین شده است.
علاوه بر این بلوک ۲۰ درصدی سهام شرکت پالایش نفت شیراز نیز شامل یک میلیون و ۲۷ هزار و ۵۴۹ سهم این شرکت قرار است بهصورت نقد در روز دوشنبه(۲۴ تیرماه) توسط کارگزاری بانک پارسیان در فرابورس ایران عرضه شود.
هر سهم این شرکت نیز برای این واگذاری به قیمت تابلوی فرابورس در روز عرضه (معادل قیمت بسته شدن تابلو در روز قبل از عرضه) به اضافه ۲۰ درصد به شرط آن که از مبلغ ۳۵ هزار و ۵۰۰ ریال کمتر نباشد، و نیز قیمت کل پایه ۷ هزار و ۲۹۵ میلیارد و ۵۵۹ میلیون و ۵۶۰ هزار ریال واگذار میشود. ضمن این که سپرده شرکت در مزایده سهام این شرکت پالایشی هم ۷۲۹ میلیارد و ۵۵۵ میلیون و ۹۵۶ هزار ریال عنوان شده است.
آمادگی عمان برای سرمایه گذاری در طرحهای توسعه ای چابهار
«رضا رحمانی» که ریاست کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و عمان را بر عهده دارد، به همراه هیأتی از مسئولان عالی نهادهای تجاری، صنعتی و دریایی برای سفری دو روزه و دیدار با مقامات عمانی به مسقط رفته و در دیدار با همتایان خود بر توسعه روابط اقتصادی تاکید کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با «احمد بن محمد الفطیسی» با اشاره به روابط برادرانه و نزدیکی جغرافیایی ایران و عمان، بر ضرورت تقویت و تحکیم همکاریهای حمل و نقلی و زیرساختی و ارائه تسهیلات برای توسعه حجم روابط دو کشور تاکید کرد و گفت: یکی از محورهای اصلی توسعه مناسبات ایران و عمان، فعال سازی موافقت نامه عشقآباد و همکاری عمان در کریدور شمال-جنوب با هدف استفاده از ظرفیتهای بندری و ریلی دو کشور و دستیابی به بازار آسیای میانه است.
رحمانی به ظرفیتهای کشورمان از جمله شهرهای چابهار و بندر عباس به دلیل پیوند عاطفی و تاریخی مردم آن منطقه با عمان اشاره کرد و گفت: گسترش روابط با همسایگان جایگاه ویژه ای در سیاست عالی جمهوری اسلامی ایران دارد و ما به یک رابطه راهبردی و برد برد فکر میکنیم.
وزیر حمل و نقل و ارتباطات عمان نیز در این دیدار گفت: از هر راهکاری برای گسترش مناسبات استقبال میکنیم.
یک کالای استراتژیک در تاسیسات تقویت فشار گاز داخلی سازی شد
«سعید توکلی» در تشریح طراحی و بومی سازی یک کالای استراتژیک در صنعت انتقال گاز ایران، گفت: دانش سیستمهای Vibration monitoring & protection بهعنوان یک محصول استراتژیک و دارای تکنولوژی بالا تنها در اختیار شرکتهای محدود در جهان همچون برندهای مطرح خارجی نظیر Bentley Nevada، Vibro – Meter، Metrix قرار دارد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در این زمینه افزود: با توجه به استفاده بسیاری از این تجهیزات در صنایع نفت و گاز به ویژه ماشینهای دوار و مشکلات تأمین نمونههای خارجی این محصولات، داخلی سازی این تجهیز در دستور کار شرکت انتقال گاز ایران قرار گرفت.
این مقام مسئول اعلام کرد: در راستای پشتیبانی و حمایت از کالای ایرانی و قطع وابستگی از محصولات خارجی، ساخت داخل کارتهای کنترلی Vibro–Meter/VM600 در دستور کار اعضای کمیته خودکفایی ستاد و کارگروه تخصصی ابزاردقیق معاونت مهندسی در امور ایستگاهها قرار گرفت.
توکلی ادامه داد: بر این اساس نسبت به شناسایی تولیدکننده داخلی، امکان سنجی ساخت و جایگزینی پنل کنترلی یادشده با استفاده از نمونههای داخلی تولید شده و با مشخصات مشابه برای نمونه و به تعداد ۲ دستگاه اقدام شد.
به گفته مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، پس از انطباق، انجام بازرسی لازم و تست کارخانهای، محصول ساخته شده برای نصب و تست عملکرد میدانی به ۲ تأسیسات تقویت فشار گاز ارسال شده است.
فاصله زمانی ترخیص کالا از گمرکات به یک سوم کاهش مییابد
«فرهاد دژپسند» طی سخنانی در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی در هرمزگان و پس از نشست مشترک با مسئولان دستگاه های مرتبط با ترخیص کالا اظهار داشت: مقرر شد با همکاری دستگاه های اجرایی، فاصله زمانی ترخیص کالا از گمرکات به یک سوم کاهش یابد.
وزیر اقتصاد و امور دارایی در دومین روز سفر خود به استان هرمزگان، پس از پایان جلسه مشترک با مسئولان مرتبط با تشریفات ترخیص کالا در گمرکات و بنادر کشور، که صبح امروز در بندر شهید رجایی برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: همچنین مقرر شد، با همکاری بانک مرکزی، تامین ارز کالاهای وارداتی گروه یک و دو، با اولویت ویژه صورت گیرد و نیز، کالاهای فاقد ثبت سفارش، در اسرع وقت، در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی قرار داده شده و یا جهت صادرات در نظر گرفته شود.
دژپسند تصریح کرد: این تصمیمات موجب تسریع روند واردات و صادرات و کاهش موجودی و احیاناً رسوب کالا در گمرکات شده و نیز دسترسی مردم به کالاهای وارد شده را آسان تر از قبل می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، سفر به استان هرمزگان و تصمیمات جلسه امروز با مسئولان مرتبط با تشریفات ترخیص کالا در گمرکات و بنادر کشور را، بر اساس جمع بندی هایی عنوان کرد که در سفرهای پیشین خود با سایر بنادر کشور و نیز بندر شهید رجایی داشته است.
عبور سود شرکتهای سهام عدالت در سال ۹۷ از ۱۶ هزار میلیارد ریال
طرح سهام عدالت در حالی از سال ۱۳۸۵ تا کنون در حال اجرا است که بر اساس آن از محل سود سهام تخصیص یافته به مشمولان، اقساط این سهام طی مدت ۱۰ سال تسویه شده است.
بر این اساس از سال ۹۶ و با پایان یافتن مهلت تسویه اقساط سهام عدالت، سود این سهام بهصورت نقدی به مشمولان در حال پرداخت است.
در سالجاری نیز رفته رفته مجامع سال ۱۳۹۷ شرکتها در حال برگزاری است که پس از پایان این زمان، واریز سود سهام عدالت مربوط به سال مالی ۱۳۹۷ شرکتهای سرمایهپذیر به مشمولان آغاز خواهد شد.
در این راستا نگاهی به مجامع برگزار شده شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت که ۴۹ شرکت را شامل میشود، نشان میدهد تا به امروز در مجموع ۱۶ هزار و ۸۶۶ میلیارد ریال سود برای پرداخت به مشمولان در سالجاری مصوب شده است.
بر این اساس بررسی میزان سود تقسیمی میان دارندگان سهام عدالت به تفکیک شرکت شامل سرمایهگذاری رنا ۲ میلیارد ریال، مخابرات ایران ۴۹۹۲ میلیارد ریال، نیرو ترانس ۶۹ میلیار ریال، پتروشیمی بوعلی سینا ۳۱۵ میلیارد ریال، پتروشیمی ارومیه ۱۵ میلیارد ریال، فولاد خوزستان ۵۷۱۵ میلیارد ریال، پتروشیمی تبریز ۱۴۹ میلیارد ریال، شرکت چادرملو ۴۸۵۵ میلیارد ریال(که از این میزان ۲۱۷۴ میلیارد ریال به افزایش سرمایه اختصاصا یافته است) و گل گهر ۴۲۳۸ میلیارد ریال است.
معاملهگران فرابورس در هفته منتهی به ۲۱ تیرماه به دادوستد ۱۰ میلیارد و ۱۳۰ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۴۷ هزار و ۳۳۲ میلیارد ریال اقدام کردند که به رشد ۴۷ و ۴۱ درصدی حجم و ارزش این مبادلات انجامید.
بر اساس این گزارش، شاخص کل فرابورس که در آخرین روز کاری هفته گذشته در ارتفاع ۳ هزار و ۲۱۳ واحدی قرار داشت با ۴۱ واحد رشد در پایان این هفته در سطح ۳ هزار و ۲۵۴ واحدی ایستاد. از این رو آیفکس به ترتیب بازدهی ۹ و ۴۴ درصدی را از ابتدای ماه و سال جاری به ثبت رساند.
وضعیت بازار اول و دوم
همچنین به استثنای بازار اول که در پی مبادله ۷۳۱ میلیون سهم به ارزش ۳۲۱۳ میلیارد ریال با کاهش ۱۵ و ۲۱ درصدی حجم و ارزش دادوستدی مواجه شد، تمامی بازارهای فرابورس عملکرد مثبتی را در این هفته بر جای گذاشتند.
از سویی دیگر، بازار دوم با ثبت معامله ۲۵۴۴ میلیون سهم به ارزش بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال، رشد ۲۲ و ۳۹ درصدی حجم ارزش معاملاتی را تجربه کرد. ادامه مبادلات بازار سهام به دادوستد ۶۶۷۰ سهم به ارزش ۱۹ هزار و ۴۶۹ میلیارد ریال انجامید که از رشد افزون بر ۷۰ درصدی حجم و ارزش این مبادلات نسبت به هفته گذشته حکایت دارد.
شناسایی بیش از ۴ هزار دستگاه ماینر در پایتخت
«حاجی رضا تیموری» با اشاره به خلأ قانونی برای ادامه فعالیت تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال و مشخص نبودن نوع تعرفه برق مصرفی آنها، اظهار کرد: این فناوری از یک سال پیش در ایران شیوع پیدا کرده و بهدلیل ارزان بودن بهای انرژی برق در کشور به سرعت در حال توسعه است، اما با توجه به نبود قانون مشخص در خصوص بهای تعرفه برق تولیدکنندگان بیت کوین، در اماکنی همچون مدارس، مساجد، مزارع کشاورزی و صنایعی که تعطیل شدهاند، تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال مجاز به فعالیت نیستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران با بیان اینکه تولید هر بیت کوین در حدود ۷۲ هزار کیلووات ساعت برق مصرف میکند، افزود: اگر مصرف برق هر مشترک خانگی بهطور متوسط ماهیانه ۲۰۰ کیلووات ساعت باشد، در سال نزدیک به ۲۴۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف میکند، در نتیجه تولید یک بیت کوین با ۷۲ هزار کیلووات ساعت با مصرف برق ۳۰ مشترک خانگی برابری میکند.
تیموری تصریح کرد: در شهرهای استان تهران به استثنای تهران بزرگ، ۸۱ واحد تولید بیت کوین با تعداد چهار هزار و ۴۱۳ دستگاه ماینر شناسایی و ضمن قطع برق آنها از ادامه فعالیتشان جلوگیری شده و بهای انرژی مصرفی آنها با تعرفه تجاری محاسبه و دریافت شد.
وی به پیگیریها برای برطرف شدن این مسئله اشاره و خاطرنشان کرد: طرحی در هیئت دولت در دست بررسی است تا پس از بررسیهای لازم توسط کمیسیونهای تخصصی، بهای برق مصرفی تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال مشخص و به وزارت نیرو ابلاغ شود و پس از رفع خلأهای قانونی، تولیدکنندگان رمزارزها میتوانند مانند سایر متقاضیان درخواست انشعاب برق کرده و بهعنوان مشترک از انرژی برق با تعرفه مشخص شده استفاده کنند./
نظر شما