دکتر فواد ایزدی عضو هیئت علمی گروه مطالعات آمریکایی شمالی دانشکده مطالعات جهان در دومین نشست تخصصی بررسی ریشه ها و ابعاد بحران وال استریت درباره شکل گیری این جنبش و حضور مردم در خیابان ها گفت: حدود 4 ماه پیش یک مجله مخالف تبلیغات مصرف گرایی در شهر ونکوور کانادا فراخوانی داد و نوشت: با توجه به تحولات و اتفاقات خاورمیانه و سرنگون شدن دیکتاتورها خوب است تا مردم آمریکا به این حرکت بپیوندند.
به دنبال این فراخوان سه گروه اعلام حمایت کرده و در روز 17 سپتامبر مصادف با روز تصویب قانون آمریکا حدود چندصدنفر در پارک راکوتی نزدیک وال استریت تجمع کردند.
وی اظهار داشت: به دنبال این تجمع، تظاهرات طی یک هفته و ده روز در شهرهای بزرگ و کوچک گسترش پیدا کرد و پلیس نیز با خشونت با مردم برخود کرد.
دکتر فواد ایزدی با اشاره به سایت اکو سیتی وال درباره جنبش وال استریت تصریح کرد: حرکت یک جنبش مقاومتی است که رهبری ندارد و این مساله به این نکته اشاره دارد که ما حرکتی خودجوش هستیم و هیچ حزب و جناح مشهوری ما را رهبری نمی کند و این امر حرکت را متفاوت می کند.
وی درباره دیگر دلایل تفاوت این حرکت با حرکتهای اجتماعی گذشته خاطرنشان کرد: این حرکت جنبه صنفی و تک موضوعی ندارد و این نظام سیاسی و اقتصادی در آمریکا را زیرسوال می برد.
عضو هیئت علمی گروه مطالعات آمریکایی شمالی با اشاره به اینکه سیاستمداران وامدار قشر سرمایه دار هستند اظهار داشت: این حرکت از نظر سیاسی دیدگاه مختلفی دارند و می خواهند بگویند که ما با نفوذ پول مخالف هستیم و سیستم دوحزبی را قبول نداریم.
وی همچنین درباره القای برخی رسانه ها مبنی بر اینکه افرادی که به خیابانها ریختند قشری همجنس باز و بی هدف هستند تاکید کرد: اینگونه القائات درست نیست بلکه تصاویر حاکی از حضور قشرها و طیف های مختلف جامعه و دانشجویی است.
وی در بخش دیگر از سخنان خود درباره حرکت جنبش وال استریت گفت: این حرکت از روشها و تاکتیک های انقلاب های بهار عربی استفاده می کند و برخی می گویند که ممکن است اینها موفق نشوند که این تحلیلی اشتباه است و باید گفت که برای اینکه یک حرکت بخواهد موفق شود لازم نیست که همه مردم بیرون بیایند بلکه اگر تعدادی که مقاوم هستند بیرون بیایند و عده ای دیگر آنها را حمایت کنند می توانند موفق شوند.
دکتر فواد ایزدی همچنین اظهار داشت: اگر ساختار سیاسی آمریکا را شبیه یک مثلث فرض کنیم شامل اتاق فکر، رسانه و سیاستمداران می شود که همه اینها مجبورند به دلیل هزینه های بالا از آن یک درصد یعنی سرمایه داران کمک بگیرند و دلیل اینکه با رقابت دو حزب انتخابات انجام می شود و آمریکا سه حزبی نیست این است که به دلیل نیاز مالی آن کسانی موفق می شوند که پول بیشتری داشته باشند و تبلیغات کنند.
وی درباره عملکرد اتاق فکر گفت: آمریکا برای اینکه از سرمایه داران پول می گیرد باید اقدامات خود را توجیه کند و بر این اساس یک تحلیلگر القائات کارشناسان خود را می دهند و از این طریق رسانه ها را نیز توجیه می کنند تا افکار عمومی را قانع کرده و افکار یک درصد را در سطح جامعه اشاعه دهند.
وی درباره آینده حرکت وال استریت و سیستم سیاسی و اقتصادی امریکا گفت: براساس نگاه تاریخی این حرکت به دلیل توانمندبودن آمریکا و مقابله با حرکتهای اجتماعی پیروز نمی شوند ولی از آنجایی که با توجه به امکانات خاورمیانه و سرنگونی دیکتاتورها شاید بتوان گفت: که نتیجه عکس نیز بدهد.
وی درباره امکان موفق شدن جنبش وال استریت تصریح کرد: به دلیل نگاه انتقادی برخی از اقتصاددانها در وضعیت موجود شاید آمریکا نتواند از بحران عبور کند به ویژه اینکه در سطح تجارت بین الملل نیز با رقبای جدی مواجه است و وضعیت تولید کارخانه ای نیز چالش جدی برای او محسوب می شود به این ترتیب درصد بیکاری در آمریکا بالا رفته و در اقتصاد تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.
دومین نشست تخصصی بررسی ریشه ها و ابعاد بحران وال استریت به همت مرکز مطالعات راهبردی فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز شنبه 14 آبان در این مرکز برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما