مشکل اختلال یادگیری با کلاس تقویتی حل نمی شود/ اختلال یادگیری دلیل ۹۰ درصد مردودی ابتدایی ها

قدمی گفت: مدیران و معلمان مدارس ابتدایی باید نسبت به دانش آموزانی که اختلال یادگیری دارند حساس باشند، هر مشکلی را با برگزاری کلاس های تقویتی حل نکنند چون این مشکل حل نمی شود باید دانش آموز را به مراکز تخصصی اختلال یادگیری ارجاع دهند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، برخی از دانش آموزان دچار اختلال یادگیری هستند. یعنی در یادگیری یک یا چند درس دچار مشکل هستند. این موضوع را برخی از  خانواده ها و مدارس جدی نمی گیرند همین امر که به راحتی قابل حل در پایه های ابتدایی است با بی توجهی مدارس و خانواده موجب می شود تا مشکلات خواندن و نوشتن دانش آموز در پایه های بالاتر بیشتر شود که موجب دلزدگی او در تحصیل نیز می شود. درهمین رابطه با «مجید قدمی» رئیس سازمان مدارس استثنایی به گفتگو پرداختیم که در زیر می خوانید:

 

شناسایی دانش آموز که دچار اختلال یادگیری است چگونه اتفاق می افتد؟

شناسایی دانش آموزانی که دچار اختلال یادگیری هستند در سنجش سلامت صورت نمی گیرد بلکه دانش آموزان به مدارس عادی می روند، چک لیست و فیلم هایی که سازمان تهیه کرده است، در اختیار معلم های پایه ابتدایی قرار می گیرد، در این چک لیست ها و فیلم ها گفته شده است که اگر دانش آموز این مشخصات را دارد به مراکز تخصصی اختلال یادگیری ارجاع داده شوند.

 

باید مشکل اختلال یادگیری دانش آموز در کجا درست شود؟

برخی از خانواده ها که فرزندشان برای نمونه در درس دیکته، ریاضی یا خواندن دچار مشکل است به کلاس های تقویتی می فرستند در صورتی که دانش آموز در این کلاس ها چیزی یاد نمی گیرد.

اختلال یادگیری یعنی دانش آموز در آن حوزه یادگیری معیوبی دارد که باید درست شود. در مراکز اختلال یادگیری که متخصصان حوزه یادگیری در آن حضور دارند، این معیوبیت را درست می کنند.

یکی از پیچیده ترین بخش ها در سازمان استثنایی حوزه یادگیری است. پیچیدگی از آن بابت است که دانش آموز دارای مشخصات تیپیک ندارد. خانواده ها  نیز به این دلیل برای حل مشکل اختلال یادگیری فرزندانشان مقاومت نشان می دهند و می گویند فرزند ما هیچ مشکلی ندارد.

 

چه عواملی اختلالات یادگیری را تشدید می کند؟

عوامل متعدد می تواند در اختلالات یادگیری موثر باشد، یکی از عوامل آن معلم ناشی در کلاس اول دبستان است که درست عمل نکرده است. وظیفه ما این بوده  که به معلم های مدارس عادی گفته ایم اگر دانش آموزی دچار اختلال یادگیری است به مراکز تخصصی ارجاع داده شود.

 

درمان اختلال یادگیری چقدر زمان می برد؟

درمان اختلال یادگیری دانش آموزان در مراکز تخصصی 12تا 20 جلسه طول می کشد.

 

برای دانش آموزان اختلال یادگیری در تابستان کلاس گذاشته می شود؟

چرا تابستان؟ باید درطول سال مشکل دانش آموز حل شود. ممکن است برخی از مدارس باشند که معلم دانش آموز را ارجاع ندهد و  خانواده ها نیز اهمیت جدی ندهند.

 

کجا باید مراجعه کنند؟

دانش آموزی که دچار اختلال یادگیری است باید به مراکز اختلال یادگیری مناطق وزارت آموزش و پرورش ارجاع داده شود. مرکز اختلال  یادگیری مجوز دار در سطح کشور وجود دارد.

ارجاع  از طریق مدرسه ای که دانش آموز ثبت نام می شود، صورت می  گیرد، این یک مقوله تخصصی است که باید در مراکز تخصصی حل شود.

 

برخی از مدارس برای حل این مشکل کلاس تقویتی تجویز می کنند این درسته؟

مدیران و معلمان مدارس ابتدایی باید نسبت به دانش آموزانی که اختلال یادگیری دارند حساس باشند، هر مشکلی را با برگزاری کلاس های تقویتی حل نکنند چون مشکل اختلال یادگیری دانش آموز با رفتن به کلاس های تقویتی حل نمی شود.نوع اختلال یادگیری دانش آموزان متفاوت است برخی ها در دیکته وبرخی از دانش آموزان در ریاضی و خواندان درس های دیگر مشکل دارند.

 

همین دانش آموزان مشمول تکرار پایه می شوند؟

بالای 90 درصد از دانش آموزانی که تکرار پایه دارند، دانش آموزانی هستند که اختلال یادگیری دارند و البته دانش آموزان دیر آموز هم هستند، هر سال نفر 60 هزار دیر آموز شناسایی می شود که سال گذشته 83 دانش آموز دیر آموز در سنجش سلامت شناسایی شد.

سیستم توصیفی است، معلم ها کمک می کنند که دانش آموز به پایه های بالاتر بروند. در کلاس هفتم که سیستم عددی می شود، اگر بخواهیم افت را متوجه شویم باید آمار قبولی پایه ششم و آمار ثبت نامی پایه هفتم به هشتم را بگیرم و این دو عدد را از هم کم کنیم متوجه افت تحصیلی می شویم.

باید یک تحقیق طولی در پایه هفتم به هشتم برای دانش آموزان دیر آموز صورت گیرد و ببینم سرنوشت تحصیل آن ها چه شده است.

مشکل کار کجاست؟

علی رغم اینکه اطلاعات را در اختیار معلم ها می گذاریم و باز مشکل ارجاع دانش آموزان از سوی مدارس به مراکز تخصصی یادگیری را داریم. اگر آن ها نتوانند دانش آموزان را ارجاع بدهند دچار مشکل می شویم. از اولیا نباید انتظار  داشته باشیم اما معلم ها دارای چک لیست هستند و اصلا نمی خواهیم معلم ها کار تخصصی انجام دهند، اگر فکر می کند دانش آموزی مشکل دارد فقط به مراکز یادگیری آموزش وپرورش دانش آموز را ارجاع دهد.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 807838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha