یزد دو سال پس از جهانی شدن/ قابلیت جذب گردشگر خارجی میلیونی در یزد

یزد قابلیت جذب میلیونی گردشگر خارجی را دارد و بخاطر ثبت جهانی شدن سال گذشته حتی گزارش تخریب یک بنا در محوطه بافت تاریخی را ندارد.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری شبستان، «مصطفی فاطمی فیروزآبادی» در نشست خبری که به مناسبت دومین سال جهانی شدن شهر یزد، در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، گفت: یزد قابلیت جذب میلیونی گردشگر خارجی را دارد و بخاطر ثبت جهانی شدن سال گذشته حتی گزارش تخریب یک بنا در محوطه بافت تاریخی را ندارد.

 

مدیر کل میراث‌فرهنگی استان یزد با اشاره به ویژگی های تاریخی و فرهنگی یزد، افزود: پرونده جهانی شدن شهر از ۱۵ سال قبل آغاز شد اما با وقفه های زیادی مواجه شد و بالاخره با تلاش افراد در تاریخ ۱۸ تیر سال ۹۶ ثبت جهانی شد.


فاطمی با بیان اینکه حجم سرمایه گذاری با جهانی شدن شهر یزد به شدت افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: هم اکنون رتبه نخست سرمایه گذاری در میان شهر های کشور را دارد. تقریباً عر دو روز یکبار درخواست سرمایه گذاری در شهر یزد داریم.


وی با اعلام اینکه در سال ۹۱، ۹ هزار و ۳۰۰ گردشگر خارجی به یزد سفر می کرد اما در سال ۹۷، ۱۳۰ هزار گردشگر به یزد سفر کردند که البته بیشتر گردشگران از اروپا هستند.


فاطمی با اشاره به بافت تاریخی شهر یزد گفت: با جهانی شدن این شهر قیمت های زمین هزار درصد افزایش داشت و در سال ۹۷ هیچ آماری مبنی بر تخریب گزارش نشده است مردم بخصوص جوانان علاقه زیادی به این بافت پیدا کردند.



«جمال الدین عزیزی» نیز در این نشست  با اشاره به اقدامات انجام شده در بافت تاریخی یزد گفت: برنامه های مدیریتی برای حفظ بافت انجام می گیرد و در تلاش هستیم شرایط زندگی در بافت تاریخی حفظ و ارتقاء ببخشیم، یکی از این موارد تاسیس پارکینگ و پارک است.


شهردار یزد از ساماندهی مجموعه امیر چخماق خبر داد و گفت: امیدواریم ساماندهی انجام شود البته برخی از مراکز در مجموعه امیر چخماق را نمی توان به صورت کامل کنار گذاشت.


وی درباره محافظت بافت تاریخی یزد از خطرات احتمالی چون حوادث طبیعی گفت: تجهیزات مناسب برای محدوده بافت تعبیه شده ولی مقاوم سازی بافت خشت و گلی بسیار پیچیده و نیاز به برنامه ریزی بیشتر دارد.


«سیدهادی احمدی» نیز با تاکید بر اینکه ثبت جهانی پایان راه نیست، گفت: ثبت جهانی شدن مانند یافتن دوست خوب است. که نگه داشتن آن از پیدا کردنش دشوارتر است.


مدیرکل دفتر حفظ و احیای بافت‌ها و بناهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی افزود: در حال حاضر فقط بخش کمی از تاریخ و میراث یزد را می دانیم و بیشتر آن هنوز برای نا شناخته مانده است.


احمدی با اشاره به افزایش گردشگر خارجی ورودی یزد، گفت: وجود ۱۳۰ هزار گردشگر برای یک شهر تاریخی بسیار کم است و باید میلیونی باشد.


وی درباره وقوع تحریم ها و کاهش ورود گردشگر به ایران گفت: این شرایط کنونی که برای کشور ما ایجاد کردند، همیشگی نیست. و قطعاً تغییر می کند و گردشگران بیشتری به کشور ما می آیند. و این فرصت کنونی می تواند برای ما فرصت باشد تا ظرفیت و توانمندی هایمان درباره صنعت گردشگری افزایش دهیم. و مثلاً چگونگی برخورد با گردشگران را به مردم آموزش دهیم.

 

 

کد خبر 807676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha