به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، حجاب در لغت مانع و جدایی بین دو چیز معنی می شود ولی در آموزه های اسلامی از آن به پوشاندن و پوشش یاد می گردد؛ در دین اسلام حفظ ارزش های وجودی انسان مورد تاکید قرار گرفته از اینرو در این دین مقدس چه زن و چه مرد به حجاب و عفاف دعوت شده است.
با نگاهی گذرا به تاریخ می توان به این مهم پی برد که حجاب تنها در دین اسلام خلاصه نمی شود، در آیین زرتشت، یهود و مسیحیت هم حجاب بر زنان امری لازم بوده است. کتابهای مقدس مذهبی، دستورات و احکام دینی، آداب و مراسم و سیره عملی پیروان این ادیان چهارگانه، بهترین شاهد و عالیترین گواه بر اثبات این مدعاست.
حجاب زنان، از سنن قدیمی تمدنهای بشری بوده است و در ادیان الهی به خصوص زرتشت، یهود و مسیحیت مسئله حجاب و رعایت آن مطرح بوده است در بعضی از ادیان مثل دین یهود، مسئله حجاب سخت تر از حجابی است که اسلام می گوید. البته حجاب در بعضی از ادیان الهی گذشته کمی سختتر از حجاب اسلامی بوده است، هر چند امروزه به آن پایبند نیستند.
در قرآن کریم، آیاتی چند به طور صریح، درباره وجوب حجاب و حد و کیفیت آن نازل شده است. در سوره نور، طی آیه مفصلی آمده است:« و به مردان مؤمن بگو که چشمهای خود را فرو پوشند و نیز دامان خویش را، که برای ایشان پاکیزهتر است. همانا خداوند به آنچه انجام میدهند، آگاه است و به بانوان با ایمان بگو چشمهای خود را فرو پوشند و عورتهای خود را از نگاه دیگران پوشیده نگاه دارند و زینتهای خود را جز آن مقداری که ظاهر است، ننمایند و زینتهای خود را آشکار نسازند، مگر برای شوهرانشان، پدرانشان، پدر شوهرانشان، پسران همسرانشان، برادرانشان، پسر برادرانشان، زنان هم کیششان، کنیزانشان، مردان سفیهی که تمایلی به زنان ندارند و یا کودکانی که از امور جنسی بیاطلاعند (غیرممیز) و پاهای خود را بر زمین نکوبند تا زینتهای پنهانشان آشکار شود و همگی به سوی خداوند بازگردید، ای مؤمنان! باشد که رستگار شوید».
همچنین در سوره احزاب آمده است:«ای پیامبر! به همسران و دختران خویش و بانوان با ایمان بگو که روپوش خود را برگیرند تا به عفاف و حریت شناخته شوند و مورد آزار و تعرض هوسرانان قرار نگیرند و خداوند، آمرزنده و مهربان است»
پیامبر گرامی اسلام (ص) و معصومین (ع) علاوه بر تاکیداتی که بر رعایت حجاب داشتهاند، با ارائه دستورالعملهایی، جامعه اسلامی را به سوی تهذیب و پاکی، رهنمون گشتهاند که در این قسمت، برخی از آنها را نقل میکنیم.
روزی اسماء - که خواهر زن پیامبربود، با جامه بدن نما و نازکی به خانه پیامبر آمد. پیامبر، روی خود را از او برگرداند و فرمود: «ای اسماء، زن به حد بلوغ رسید، نباید جایی از بدن و اندامش دیده شود، مگر صورت و دستها»
پیامبر، در ضمن حدیثی، نهی فرمودند از این که زن، برای دیگران، خود را بیاراید، و فرمود: «اگر برای غیر شوهر، خود را آرایش کرد، لازم است خداوند او را با آتش بسوزاند».
بی تردید دین مبین اسلام که درس بشریت را برای جهان هستی به ارمغان آورده هیچ ضرورتی را برای آزار و اذیت انسان قرار نداده است، حجاب هم همچون دیگر احکام اسلامی مزایای بسیاری را برای بشریت بالاخص زنان به همراه دارد.
متاسفانه رواج بی حجابی و بدحجابی در جامعه که این روزها روح هر انسان متعهد و مومنی را به درد می آورد، عوامل متعددی دارد که با اشراف به این عوامل می توان گام مهمی در ریشه کنی آن در جامعه برداشت.
دلایل رواج بدحجابی و بی حجابی در جامعه
ممكن است شخصي كه دچار اين انحراف شده است ازاحكام پوشش وحجاب دراسلام و تاكيد فراوان برآن ويا ازآثار سوء و شوم آن در دنيا و عذاب شديد آن در آخرت مطلع نباشد.
دربعضي از خانواده ها بر اثر نادرست بودن تعليم وتربيت، بي حجابي را بد نمي دانند و اين عمل برايشان كاملا طبيعي است.
هرگاه هوا وهوس ها و تجمل خواهي نابجا بركسي غلبه كند دچار انحراف شده و دستورات خداوند را به خاطر ضعف ايمان واعتقاد زير پا مي گذارد.
وجود برخي مشكلات واختلالات شخصيتي مانندحقارت، خودكم بيني ،خودنمايي در بروز این پدیده موثر است و همچنین خود باختگي يكي دیگر از عوامل گرايش به بدحجابي و می تواند ناشی از غرب زدگي باشد.
در این میان سستي نهاد خانواده، افزايش طلاق، نزاع وگسيختگي درخانواده و افزايش انحرافات وآشفتگي هاي اخلاقي، فرهنگي، اجتماعي وكاهش احساس امنيت به ويژه در زنان از جمله آسيب هاي ناشي از بدحجابي هستند که در مقابل می توان به مصونيت جامعه از انحراف اخلاقي، تقويت ارزشهاي ديني و اخلاقي، استحكام نهاد خانواده، الگوبرداري صحيح فرزندان از مادران، اصلاح رفتاري آحاد جامعه بعنوان فوايد حجاب نام برد.
قانون چه مي گويد:
ماده 4 قانون بدحجابي عنوان می دارد كساني كه در انظار عمومي وضع پوشيدن لباس وآرايش آنان خلاف شرع، موجب فساد و هتك عفت عمومي باشد خارج از نوبت در دادگاه صالح محاكمه وحسب مورد مجازات مي گردند.
زناني كه بدون حجاب شرعي در معابر و انظار عمومي ظاهر مي شوند به حبس از يك تا دو ماه واز پنجاه هزار تا پانصد هزار ريال جزاي نقدي محكوم خواهند شد.
هركس علنا در انظار عمومي تظاهر به عمل حرام نمايد علاوه بركيفر آن عمل تا74 ضربه شلاق محكوم خواهد شد.
توصيه به خانواده ها:
به منظور پيشگيري از انحرافات و به دام افتادن فرزندانتان به آنها بياموزيد كه به اصالتها و ارزشهاي اخلاقي توجه بيشتري كرده و همواره پوشش اسلامي را رعايت نمايند.
محسنات وخوبي هاي حجاب اسلامي و مضرات بي حجابي را براي فرزندان بيان نمائيد.
ارتباط خود را بافرزندان تقويت كرده و از چگونگي معاشرت ودوست يابي فرزند خود آگاه باشيد.
همواره در تقويت اعتقادات ديني، مذهبي فرزندانتان كوشيده و براي نهادينه كردن ارزشها وهنجارهاي جامعه در آنان تلاش نمائيد.
نظر شما