به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تولید بیتکوین نیاز به دستگاههای کامپیوتری بهنام ماینر و صرف زمان و برق بسیار زیادی دارد. این دستگاهها گرمای زیادی تولید میکنند. منتقدان تولید بیتکوین در ایران بر این نکته تاکید دارند که در کنار سودآوری این طرح نباید از هزینههای بسیار زیادی که تولید هر واحد بیتکوین در کشور دارد.
بر این اساس انجمن بلاکچین در پی انتشار اخباری مبنی بر سهم زیاد استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال در بالا بردن مصرف برق کشور و احتمال قطع برق با اعلام اغراق آمیز بودن این اخبار گفته برای رعایت حال هموطنان دستگاههای استخراج رمز ارز در ساعات اوج مصرف خاموش می شوند.
این در حالی است که رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ایران گفته است: «تولید هر رمز ارز ۷۲ هزار کیلو وات برق مصرف میکند که هزینه آن با برق یارانهای ۵ میلیون تومان میشود.»
بنا به گفته «علی بخشی» تعرفهای که برای برق مصرفی دستگاههای تولید ارز دیجیتال (بیت کوین) در نظر گرفته شده ۷ سنت است و ما اعتقاد داریم این عمل میتواند درآمدزایی خوبی برای شرکت برق داشته باشد. با این مساله مشکل خاصی نداریم و حتی آن را یک فرصت میدانیم به شرط آن که تعرفه آن از چارچوب یارانهای خارج شود.
حالا در ادامه اخبار منتشر شده در زمینه میزان مصرف برق برای استخراج رمز ارزها رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران میگوید برخی کارخانهها برق اضافه خود را که با قیمت ۸۰ تومان از دولت میخرند، برای استخراج بیت کوین تا ۳۵۰ تومان میفروشند.
«مجید حسینی نژاد» که این مطلب را به ایبنا گفته در ادامه درباره اینکه در روز چه میزان ارز رمزپایه در ایران استخراج می شود، اعلام کرده است: «هیچ اطلاعی از این موضوع ندارم اما می دانم که این استخراج به شدت در حال گسترش است. چندین کارخانه بزرگ را سراغ دارم که به دنبال برق اضافه برای استخراج رمز ارز بودند. حتی برخی کارخانه دارها برق را ۸۰ تومان از دولت خریداری کرده و برای استخراج رمز ارز ۳۵۰ تومان می فروشند.»
رییس کمیسیون گردشگری اتاق تهران با بیان اینکه هیچ رمزارزی در دنیا پشتوانه ندارد، اظهار داشت: پیش از این پشتوانه دلار آمریکا نفت بود، اما امروز ارزش دلار براساس برآورد ما از ارزش اقتصادی آمریکا تعیین میشود. بیت کوین و سایر رمزارزها نیز از چنین اعتباری برخوردار هستند و تعداد افرادی که در حال استخراج آنها بوده و تعداد معاملاتی که با آنها در سراسر جهان انجام می شود، ارزش آن را تعیین میکند.
حسینی نژاد با بیان اینکه هر فعالیت اقتصادی منافع و آسیب هایی برای اقتصاد خواهد داشت، ادامه داده است: «فکر میکنم برای ساماندهی این رمزارزها باید فعالیت آنها را آزاد گذاشت. اگر دیدیم که این رمزارزها در برخی موارد آسیبهایی به همراه دارند میتوان بر روی آنها رگولیشن گذاشت.»
وی درباره نگرانیهای موجود درباره پولشویی، قاچاق و خروج سرمایه از کشور با استفاده از رمزارزها نیز اظهار داشته است: «حتی بدون استفاده از رمز ارزها هم خروج سرمایه از کشور در حال انجام است، ولی ما با ایجاد محدودیت و رگولیشن برای رمز ارزها در حقیقت دست شرکت های بزرگ را می بندیم زیرا جوانان و شرکت های کوچک کار خود را انجام میدهند. اگر فردی بخواهد رمز ارزی را ثبت کند، هیچ گاه آن را در ایران ثبت نخواهد کرد، بلکه آن را در امارات ثبت کرده و سپس به چین می برد و از آنجا به داخل ایران می آورد زیرا مقررات موجود فضایی غیر رقابتی برای ایجاد رمزارزها در داخل ایران ایجاد کرده است.»
این گزارش می افزاید: چندی پیش «ناصر حکیمی»، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرده بود «موضوع استخراج بیت کوین به دولت محول شده و همچنان طبق مصوبه شورای عالی مبارزه با پولشویی معامله رمز ارزها در کشور ممنوع است. خرید و فروش بیت کوین در داخل کشور با توجه به مصوبه شورای عالی مبارزه با پولشویی ممنوع است؛ البته باید بین تولید و خرید و فروش بیتکوین تفکیک قائل شد. نکته صریح اینکه خرید و فروش بیتکوین در ایران ممنوع است، در نتیجه مردم نباید وارد این حوزه شوند. نوسان قیمت بیتکوین بسیار زیاد است ضمن آنکه این ارزها ریسک قانونی هم دارند. لذا توصیه اکید میکنیم که مردم وارد این بازی نشوند.»/
نظر شما