به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «فاطمه حسینی شکیب» عصر دیروز در نشست «نظری بر اقتصاد صنعت انیمیشن در ایران» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: مشکل ما در انیمیشن سوء مدیریت است. در تمام کشورها تصدی گری دولتی در مورد محصولات فرهنگی وجود دارد اما دخالت نه، به همین دلیل هنرمندان در کشورهای دیگر فرهنگ خود را می توانند به سایر کشورها تزریق کنند زیرا دست شان باز است و به آنها اعتماد شده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران و پژوهشگر با بیان اینکه ما در انیمیشن خیلی عقب افتادیم، عنوان کرد: اگر دولت نبود استودیوهای انیمیشن نمی توانستند روی پای خود بایستند. جامعه انیمیشن ایران کوچک است. افرادی که در حوزه انیمیشن کار می کنند، خیلی کم هستند. برخی از سازمان ها منابع انسانی و نخبگان عرصه انیمیشن را به هدر می دهند. استعدادهای ما مهمترین منابع ما هستند. ما با خسران دوجانبه در عرصه انیمیشن مواجه هستیم هم در بخش منابع مادی و هم در قسمت منابع انسانی. متاسفانه ما در عرصه انیمیشن در حال ضرر دادن هستیم.
وی با اشاره به اینکه بضاعت هنری و خلاقه ما در عرصه انیمیشن کم نیست، بیان کرد: انسان های فرهنگی دغدغه این را داشتند که محصولاتی مطابق با فرهنگ خود بسازند. ما بعد از گذشت این همه سال باید الان حرف اول را در انیمیشن می زدیم چون زمان کم نبوده است و به اندازه کافی فرصت داشتیم. کار در عرصه انیمیشن از کارگری هم سخت تر است. در حال حاضر بسیاری از استودیوهای ما بسته شده است.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر با بیان اینکه انیمیشن سینمایی بازار جوانی در ایران است، اظهار داشت: تهران 1500 برای دهه 80 بود که در اوایل دهه 90 اکران شد. چند فیلم دیگر هم داریم مانند ناسور که اصلا انیمیشن نیستند. فیلم مبارک تلفیقی از انیمیشن و زنده است و خوب فروش کرد، مبارک اتفاق خوبی بود. تهران 1500 خیلی سودی را برنگرداند اما برایش بسیار تلاش شد. شاهزاده روم و فیلشاه خوب فروش کردند البته از سوبسیدهایی مثل تبلیغات رایگان تلویزیونی استفاده کردند
نظر شما