ضرورت توزیع منابع اعتباری بر اساس سرانه جمعیتی روستاها

پرند گفت: توسعه متوازن در روستاها صورت نمی گیرد تا زمانی که منابع اعتباری بر اساس سرانه جمعیتی روستاها توزیع شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «نسرین پرند» در همایش بزرگداشت دهیاری ها گفت: جایگاه دفاتر امور روستایی در سراسر کشور باید تقویت شود. توسعه روستایی بدون نگاه به سرمایه روستایی ممکن نیست. مدیران روستایی دهیاران هستند که طرح های واسطه میان روستاها و دولت محسوب می شوند.

 

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری تهران افزود: بر اساس آمار 27 تا 30 درصد مردم کشور را روستاها تشکیل می دهند و در برخی از استان ها 40 درصد جمعیت آن استان را روستاها تشکیل داده اند.

 

وی با بیان اینکه در عمل نگاه ما به روستاها نگاه توسعه یافته نیست، اظهار کرد: در شورای توسعه و برنامه ریزی استان که جایگاه طرح مشکلات روستاست، دفاتر روستایی حضور ندارند و حتی حق رای برای آنها دیده نشده است. دفاتر روستایی در توسعه روستا موثر هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: نمی توانیم انتظار معجزه از مدیران کل روستایی داشته باشیم. ما نیازمند نگاه توسعه گرا هستیم. مدیران روستایی از کمترین امکانات توسعه برخوردار هستند و این امر با پراکندگی روستاها و تعدد روستایی و همچنین صعب العبور بودن برخی مناطق روستایی زحمات مدیران روستایی را دوچندان می کند.

 

وی با بیان اینکه موضوع نظارت در استانداری ها و بخشداری ها در وزارت کشور دیده شده است، گفت: توسعه متوازن در روستاها صورت نمی گیرد تا زمانی که تمام منابع اعتباری بر اساس سرانه جمعیتی روستا توزیع شود. دهیاران به عنوان مدیران روستایی هستند. دهیاران و شوراها در مقایسه با شوراهای شهر و شهرداران نهادهای نوپایی هستند که نیازمند آموزش و پژوهش مستمر هستند تا از بسیاری از انحرافات دور بمانند و به همین جهت باید بودجه هایی برای آموزش آنها و بر اساس نیاز هر استان تخصیص پیدا کند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در حوزه روستایی و شرح وظایف دستگاه ها و نهادها دچار مشکل هستیم، 22 دستگاه در حوزه اداره روستاها فعال هستند که حوزه فعالیت آنها مشخص نیست که این موضوع با روح نظارتی وزارت کشور تداخل دارد.

 

این مقام مسئول در استانداری تهران یادآور شد: دستگاه های خدماتی مانند آب و برق و گاز موظف به ارایه خدمات در حوزه روستاها هستند اما از زمانی که ارزش افزوده وارد این دستگاه های خدماتی شده است، نگاه دستگاه های خدمات رسان به روستاها کمرنگ شده است و همین امر برای دهیاران مشکلات دیگری را به وجود آورده است./

کد خبر 807175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha