خبرگزاری شبستان- ایلام: سرزمین کوهستانی استان ایلام از قرون اولیه اسلامی پذیرای امامزادگانی بود که از ظلم و جور دستگاه خلافت به دامن آن پناه برده و یا برای اشاعه دین به این دیار آمده بودند. بر این اساس تعداد 67 بقعه و مکان مذهبی در این استان وجود دارد که تعداد 11 مورد از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
حرم مطهر امامزاده سید فخرالدین (ع) در مسیر جاده میمه به پهله زرین آباد قرار دارد و فاصله آن تا شهر میمه ۲۲ کیلومتر است و فاصله بارگاه امامزاده سید فخرالدین (ع) تا مرکز استان ایلام ۱۱۰ کیلومتر و از بارگاه تا شهر دهلران قریب ۸۵ کیلومتر میباشد.
امامزاده سید فخرالدین (ع) در منطقهای کوهستانی و در میانکوههای بلند و در نزدیکی رودخانه میمه واقعشده است، ضلع جنوبی بارگاه این امامزاده، زیبایی خاص به منطقه داده است و سرسبزی تنگه سید فخرالدین و زیبایی اطراف آن و زلالی رودخانه میمه و درختان بلوط موجب شده است که این مکان مذهبی علاوه بر جنبه معنوی ازلحاظ گردشگری نیز موردتوجه مردم استان و سایر نقاط کشور باشد.
بنای اولیه بقعه دارای گنبدی ساده بود که بیشتر مصالح بهکاررفته در آن از سنگ ساختهشده بود، امام امروزه این بنا بازسازیشده است، اين بنا داري گنبدي ساده بر روي ساقهای بلند و بيشتر مصالح آن سنگ و گچ نماي ساختمان نيز با اندودي از گچ پوشيده شده است و اين بنا درنهایت سادگي ساختهشده است.
طبق شجر نامه موجود امامزاده سید فخرالدین (ع) از نوادگان امام هفتم شيعيان حضرت امام موسي كاظم (ع) است که در بخشي از شجرهنامه امامزاده سید فخرالدین (ع) آمده است: بسم الله الرحمن الرحيم الحمدالله رب العالمين والعاقبه للمتقين و صلي الله علي سيدنا محمد و آله اجمعين بعد الحمدالله الذي يرفع الفقرا منزله و قدرِِاْ و اعزهم في الدارين ديناْ واجراْ و ايدهم باالتوفيق في الاقوال سرّاْ وجهراْ وازال من قلوبهم حسدْ اوضرّاْ و اشهدان لااله الاالله وحده لاشريك له و اشهد ان محمداْعبده ورسوله و ان اميرالمؤمنين علياْ و اولاده الطاهرين و سلم تسليماْ كثيراْ كثيراْ
و اما بعد، بدان که سيد فخرالدين ابن موسي كاظم ابن جعفرالصادق ابن محمد الباقر ابن زینالعابدین ابن الحسين الشهيد بكربلا ابن اميرالمومنين علي ابن ابیطالب (صلواتاللهعلیه و عليهم اجمعين) است.
در سال 1371 با همیاری مردم و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، بنای قدیمی امامزاده تخریب و بارگاه جدید آن ساخته شد و در سال 1382 ش ضریح مطهر امامزاده با همیاری مردم توسط هنرمندان اصفهانی ساخته و نصب گردید.
در سال 1383 بنای آن توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان ایلام تجدید بنا و ضریح آن نصب گردید. مساحت داخلی آن بقعه امامزاده 217 مترمربع بوده و مساحت بیرونی بنا 315 مترمربع است.
صحن مطهر این امامزاده در طول سال محلی برای برگزاری زیارت عاشورا، دعای توسل، دعای کمیل و برگزاری کلاسهای قرآنی و فرهنگی و همچنین مناسبتهای دینی و مذهبی در طول سال بهویژه جشنهای دهه کرامت و میلاد مسعود امام رضا (ع) پذیرای عاشقان و دوست داران اهلبیت (ع) است.
مزار 8 شهید دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در جوار امامزاده سید فخرالدین (ع) وجود دارد و در ایام نوروز نیز پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی است.
نظر شما