به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «عبدالرضا رحمانی فضلی» در همایش بزرگداشت روز دهیاری ها با بیان اینکه 210 هزار نفر مدیر در سطح روستاها پس از انقلاب فعالیت می کنند، گفت: این رقم از آن جهت اهمیت دارد که مدیریت روستاها به دست اهالی روستا انجام می شود.
وزیر کشور با بیان اینکه کسانی که در روستا زندگی می کنند فرقی با افرادی که در شهرها زندگی می کنند ندارند، گفت: اگر توزیع منابع ما عادلانه نبوده است و نتوانسته توازن ایجاد کند، این امر نباید مبنای ارزش گذاری های دیگر باشد و مرجع ادبیات و فرهنگ سازی شود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه از روستاییان به خاطر عقب افتادگی و عدم توازن پوزش می طلبیم، گفت: همه ما باید از اهالی روستاها عذرخواهی کنیم چرا که در این زمینه کم کاری کردیم. اگر روستاییان در روستاها زندگی نکنند، ظرفیت تولید ناخالص ملی افزایش پیدا نمی کند و برای تولید ملی به مشکل بر می خوریم.
وزیر کشور با اشاره به هزینه های هنگفت پدافندی و امنیتی در شهرهای مرزی به دلیل کم بودن جمعیت ساکن در این مناطق اظهار کرد: به جای آنکه هزینه ها را در حوزه پدافندی مستقل انجام دهیم، بهتر است این هزینه ها را در بخش توسعه روستایی و استقرار جمعیت در روستاها صرف کنیم. ما می بینیم که برای عدم سکونت جمعیت در مناطق مرزی تا چه میزان نیازمند هزینه برای ایجاد امنیت هستیم. اگر استقرار جمعیت در روستاها تقویت شود برای مسایل امنیتی مرزهایمان مشکلی نداریم.
وی با بیان اینکه مهمترین دلیل حاشیه نشینی در شهرها عدم توجه به توسعه روستاهاست، گفت: برای اصلاح این مشکلات باید ببینیم چه امری موجب این مشکل شده است و بررسی کنیم تا راه حل آن را پیدا کنیم.
وی با اشاره به برخی نظامات حاکم بر کشور از جمله بودجه ریزی، نظام پولی بانکی و نظام مالیاتی خاطرنشان کرد: نظام اداری حاکم بر این نظامات قدیمی است. نظام اداری ما مشکل دارد و با یک نظام اداری متمرکز روبرو هستیم که حاضر نیست هیچ اختیاراتی را واگذار کند، به همین جهت همیشه با مشکل مواجه هستیم.
رحمانی فضلی گفت: نظام پولی و بانکی ما به دنبال تعادل و توازن نیست بلکه صرفا سودآوری را مد نظر دارد و همواره هر جا که برگشت سرمایه را صحیح تر بداند در همان جا متمرکز می شود مانند کلان شهرها سودآوری سرمایه آنها بیشتر است.
رحمانی فضلی در مورد نظام مالیاتی نیز اظهار کرد: این نظام مالیاتی علیرغم اینکه در بطن، متن و بعد نظری مفصل مقدمه چینی می کند اما در خصوص موضوع توسعه عملا نظام مالیاتی مبتنی بر تعادل و توازن نیست. ما نیازمند نگاه ملی در این امر هستیم و این نظامات نیازمند اصلاحات و نگاه جهادی هستند.
وی گفت: اگر نظام بودجه ریزی تغییر کند، نگرش جدیدی مبتنی بر تعادل و توازن شکل می گیرد. این نگاه باید منابع و برنامه های دولت را مصوب کند و با نگاه گذشته نمی توان انتظاری برای تاثیرگذاری و تحول داشت.
وی گفت: نگاهی که با فروش نفت بخواهد وضعیت مالی کشور را مدیریت کند یک نگاه اشتباه است چرا که ما اگر بتوانیم با قیمت بالا نفت خود را بفروشیم فقط هزینه عامیانه روال عادی کشور را تهیه کردیم، پس باید نگاه دیگری داشته باشیم و این موضوع مبتنی بر ظرفیت های موجود مناطق روستایی باشد تا بتوانیم از این راه کسب درآمد داشته باشیم.
وزیر کشور اظهار کرد: دهیاری ها به عنوان مدیریت روستاها در رأس کار هستند و باید مدیریت یکپارچه ای میان شوراها و دهیاری ها ایجاد شود. در حال حاضر دهیاری ها نقشی در هزینه کرد مناطق روستایی ندارند و این موضوع از طریق شوراها اداره می شود.
وی با اشاره به برخی ساخت و سازهای غیر طبیعی در مناطق روستایی گفت: در حال حاضر 200 هزار پرونده تخلف مسکن در دستگاه های مجری وجود دارد. بهتر است به کسانی که تمایل به سرمایه گذاری در مناطق روستایی دارند، مناطق خاصی را برای این موضوع در نظر بگیرند./
نظر شما