به گزارش خبرگزاری شبستان، سفر دوباره مشاور دیپلماتیک فرانسه به ایران، زمینه های جنگ ایران و آمریکا فراهم نیست، فضای امن عامل مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، تاکید دولت و مجلس بر لزوم اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۱۷ تیرماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
تاکید دولت و مجلس بر لزوم اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده
«محمدرضا پورابراهیمی» شب گذشته (یکشنبه 16 تیر) در ارتباط تصویری با تحریریه بخش خبری 21 شبکه یک سیما درباره اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده با اشاره به نوپا بودن اجرای این قانون در کشور گفت: دولت و مجلس بر لزوم رفع اشکالات متعدد این قانون تاکید دارند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتقال مالیات از تولیدکننده به مصرف کننده از اهداف قانون مالیات بر ارزش افزوده است، گفت: به علت نواقص این قانون، متاسفانه بار این مالیات بر دوش تولیدکننده قرار گرفته و بخش هایی از آن را دچار چالش کرده است به همین علت دولت و مجلس تصمیم گرفتند این قانون را اصلاح کنند.
پورابراهیمی با بیان اینکه دولت 3 سال قبل لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده را به مجلس ارائه داد، افزود: اکنون این لایحه در مراحل نهایی است و کلیات اصلاح این قانون در صحن علنی تصویب شده است.
وی با تاکید بر لزوم تقویت تولید ابراز امیدواری کرد که در ماه های آینده، لایحه نهایی اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده تصویب شود.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه اجرا نکردن حکم قانونی ماده 169 مکرر قانون مالیاتی از جمله مشکلات اقتصادی کشور است، گفت: یکی از اشکالات اساسی در حوزه مالیات به نظام جامع اطلاعات مالیاتی کشور بر می گردد که بخش هایی از این قانون مانند ماده 169 عملیاتی نشده است و دستگاه های مختلف به تکالیف خود عمل نکردند.
اجرای سیاست های تشویقی و تنبیهی برای مدیریت مصرف برق
«سید سلمان سامانی» شب گذشته (16 تیر) در گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما درباره اقدامات دولت برای مقابله با مصرف بالای برق با اشاره به عزم جدی دولت برای برخورد با پرمصرف های برق و مدیریت بهینه مصرف برق گفت: سیاست های تشویقی و تنبیهی در این زمینه اعمال می شود.
سخنگوی وزارت کشور درباره مبنای تصمیم گیری برای برخورد با ادارات پر مصرف اینگونه توضیح داد: مبنای تصمیم گیری برای برخورد با ادارات پر مصرف آن است که هر ساله ما شاهد افزایش مصرف انرژی برق در تابستان هستیم، در یک روز اداری در تابستان 59 مگاوات برق مصرف می شود در حالی که در یک روز اداری در زمستان، مصرف برق حدود 34 مگاوات است که معلوم می کند این تفاوت مصرف مربوط به وسایل سرمایشی است.
وی با بیان اینکه تفاوت مصرف برق در زمستان و تابستان برابر مصرف برق در سه کشور همسایه است، گفت: از این 24 هزار مگاوات ، 5 هزار مگاواتش مربوط به دستگاه های اداری است.
سامانی در بخش دیگری از این برنامه درباره تغییر ساعت فعالیت دستگاه های اداری نیز گفت: به لحاظ حقوقی تغییر ساعات اداری مشکلات عدیده ای برای مردم به وجود می آورد به همین دلیل در جلسات متعدد مقرر شد اولویت صرفه جویی در بخش دولتی باشد.
فضای امن و آرامش زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را فراهم می کند
«حسین کنعانی مقدم» در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان در مورد برخی پیش بینی ها از کمرنگ شدن حضور مردم در این دوره از انتخابات گفت: ما همیشه شاهد آن بودیم که قبل از برگزاری انتخابات گمانه زنی ها و رایزنی های مختلف در مورد حضور و مشارکت مردم و درصد آن مطرح می شود در بررسی علمی که بنده انجام دادم نشان می دهد این روندها بعد از پیروزی انقلاب دستخوش فراز و نشیب هایی بوده است که متاثر از چند موضوع است.
دبیر کل حزب سبز افزود: یکی از این موارد رفتار دولت ها، مطالبات مردم، حوادث یا اتفاقاتی مانند جنگ یا اقدامات سیاسی است.
وی ادامه داد: اما همیشه چند عامل بوده که این مشارکت را در عین حالی که روندها نشان از کاهش آن داشتند برعکس کرده است و آن موضوع مردم سالاری دینی است.
بازرس سابق خانه احزاب اظهار کرد: ما شاهدیم که در بزنگاه مختلف رهبر انقلاب با بیانات و هشدارهایی که دادند موجب توجه مردم و حضور پر رنگتر آنها شده و این امر برخلاف تصور دشمنان بوده است. این بار نیز مقام معظم رهبری تذکری به کسانی دادند که ممکن است این روش ناپسند را دنبال و وانمود کنند که مردم از نظام بریدند و در انتخابات شرکت نمی کنند.
روز گذشته یکشنبه 16 تیر 98 جمهوری اسلامی ایران در گام دوم کاهش تعهدات برجامی خود دست به افزایش درصد غنی سازی اورانیوم زد تا پاسخی به اجرا نشدن تعهدات طرف های برجامی داده باشد. در خصوص عواقب این اقدام و پیامدهایی که برای ایران خواهد داشت با «سید صباح زنگنه»، دیپلمات سابق کشورمان گفت و گو کرده ایم که مشروح مصاحبه وی با شبستان را در زیر می خوانید:
آیا افزایش درصد غنی سازی اورانیوم ایران موجب بازگشت طرف های برجامی به تعهدات شان خواهد شد؟
دولت جمهوری اسلامی با این امید که بتواند بر روی طرف های برجامی تاثیری بگذارد که به تعهدات خودشان بازگردند، این اقدامات را در دستور کار خود قرار داده اند. تماس های مکرر «امانوئل مکرون»، رییس جمهوری فرانسه با رییس جمهوری ایران علامتی است که نشان می دهد دولت های اروپایی مایل نیستند که مسایل اوج بگیرد و تنش میان ایران و کشورهای غربی افزایش یابد. اگر اروپایی ها بتوانند اقدامی انجام دهند بسیار مفید خواهد بود. رییس جمهوری آمریکا نیز چراغ سبزی در این میان نشان داده و به آقای مکرون گفته بود سفر یا هرگونه تبادل که مد نظر با ایران دارید را می توانید انجام دهید. همچنین آمریکایی ها تمایل دارند در مذاکرات 4+1 با ایران نیز حضور یابند که ایران هم مخالفتی با این تمایل ندارد البته شروطی را برای آن تعیین کرده است. احتمالا واشنگتن به دنبال گریزگاهی است که در مذاکرات برجام حضور یابد و این نشان دیگری است که از نوعی عقب نشینی طرف های مقابل ایران با انجام کاهش تعهدات برجامی جمهوری اسلامی حکایت دارد.
سفر دوباره مشاور دیپلماتیک فرانسه به ایران
«سید عباس موسوی»، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز خود از سفر دوباره مشاور دیپلماتیک فرانسه به تهران خبر داد.
گام دوم ایران در کاهش تعهدات برجامی در راستای منافع ملی برداشته می شود
«کمال دهقانی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد گام جمهوری اسلامی ایران در کاهش تعهدات برجامی گفت: این اقدام جمهوری اسلامی ایران در قالب برجام است و در پی اقدام اروپا و کشورهای طرف تعهد ایران در برجام در عدم اجرایی تعهداتشان است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در پی اقدام اروپایی ها در عدم اجرایی تعهداتشان گام دوم رابرداشت و برداشتن گام دوم درراستای تامین منافع ملی است.
وی با بیان اینکه ما هنوز متعهد به برجام هستیم، گفت: شاید اروپایی ها متوجه باشند که جمهوری اسلامی ایران قدرت و توان لازم برای تامین منافع ملی خودش به هر شکل را دارد ولی اگر قرار شد توافقنامه ای با کشورهای دیگر برای تامین منافع دوجانبه امضا شود باید هر دو طرف به تعهداتشان متعهد باشند.
دهقانی بیان کرد: اروپاییان نمی توانند انتظار داشته باشند که ایران در یک توافقنامه بین المللی ضرر کندو آنها نفع کنند، آنها مدام بهانه می آورند که اراده برای حفظ برجام دارند و می خواهند تعهداتشان راعملیاتی کنند اما در عمل هم اقدامی انجام نمی دهند.
ایران مسئول حفظ امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است
«سید عباس موسوی» در نشست خبری امروز خود در وزارت کشور در پاسخ به خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه آمریکا اعلام کرده ایران اخیرا در خصوص بازرسی کشتی های موجود در خلیج فارس مزاحمت هایی ایجاد می کند و آمریکا در این باره با جدیت بیشتری در خلیج فارس حضور خواهد یافت، گفت: ایران مسئول حفظ کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز است و اینجا منطقه ماست و خلیج ماست.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: ما بر اساس وظیفه ذاتی و حقوقی به تامین امنیت منطقه می پردازیم.
وی ادامه داد: کشورهایی که هزاران کیلومتر آن ورتر هستند برای تامین امنیت این منطقه نباید اقدام کنند و این اظهارات آنها حرف گزافی است./
نظر شما