به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست اعلام فراخوان و معرفی طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر صبح امروز یکشنبه 16 تیر با حضور سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اصغر سیدآبادی مشاور وزیر در امور برنامه ریزی، ابراهیم حیدری مدیر اجرایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، محمدحسین خوشنویس دبیر علمی، علی غیاثی ندوشن مدیر کل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «مسعود غلامپور» عضو شورای سیاستگزاری شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به شکل ویدیو کنفرانس و مدیران کل ارشاد استان های سراسر کشور در سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست،«عضو سیاستگذاری طرح شبکه های شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» گفت: ایده شهرهای خلاق ایده تازه ای برای کشوری مثل ایران نیست، کشوری که سده ها ایده های نو و خلاق هنری را در خود داشته است، چه شده است که ما اکنون از شبکه شهرهای خلاق صحبت می کنیم، این به طبع ناشی از این است که یک فراموشی و غفلتی راجع به یک مزیتی که برخوردار بوده ایم، دچار شده ایم. روند صنعتی و ماشینی شدن باعث شده است که مزیت خاصی را از کف بدهیم؛ بنابراین برگشتن به این فکر که شهرهای خلاق را چگونه بتوانیم بازآفرینی کنیم و برای ساماندهی آن برنامه ریزی کنیم، این برنامه به یمن مدیریت جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شود.
وی در توضیح ویژه طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر اظهار کرد: ایده شهر خلاق مبتنی بر این است که هرچه باعث زایش فکر و خلاقیت است را به عنوان صنعت ببینیم نه اینکه ما صنعت نداریم و خلاقیت در عرصه اقتصادی نداریم و شهرهای ما از این بی بهره هستند، موضوع این است که چطور با برنامه بخش مدیریت فرهنگی در کنار مدیریت شهری بیاید و نظامات لازم برای اقتصاد هنر شکل بگیرد، ما تنها می خواهیم معماری این کار را انجام دهیم، اعلام فراخوان طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به این منظور است که یک قدم رو به جلو برداریم.
وی خاطرنشان کرد: کسب و کارهای خلاق فرهنگی در جهان بسیار رو به رشد هستند و یکی از پر شتاب ترین ها به لحاظ رشد هستند. ما در کشور تنوعی از صنایع داریم و صنایع فرهنگی، هنری سه درصد رشد ما را به خود اختصاص داده اند؛ این نشان می دهد صنایع خلاق با قدمت کشور ما سهم شان رو به افزایش است.
مسعود غلامپور اظهار کرد: ضرورت دارد پرچمی که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برداشته شده و منادی شکل گیری شهرهای خلاق فرهنگ و هنر است را جدی بگیریم. ما باید نقش ملی مان را از طریق مدیریت فرهنگی با این طرح پیگیری کنیم.
عضو شورای سیاستگزاری شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر با اشاره به اینکه پرداختن به کار و اشتغال در کشور ما یک ضرورت است، گفت: صنایع خلاق گستره وسیعی دارند و محدود به ادبیات و هنرهای تجسمی و ... نمی شوند. این صنایع عناصر متعددی را شامل می شوند؛ هر چقدر در کشور بتوانیم بر روی این اشتغال ها جدی کار کنیم به توسعه پایدار در کشور بیشتر کمک می کنیم و هر چقدر درجه توسعه یافتگی کشورها بیشتر شده است، میزان اشتغال و صادرات کالاهای فرهنگی در آنها افزایش پیدا کرده است و همین باعث توسعه متوازن در آن کشورها شده است.
مسعود غلامپور با اشاره به مزایا و ویژگی های شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر گفت: هدف شبکه شهرهای خلاق ایجاد اشتغال است و اینکه در جامعه ارزش افزوده ایجاد کند. توسعه فرهنگ بنیان مزیت هایی در مقابل توسعه کلاسیک دارد، یکی از این مزایا بومی بودن است، اگر بومی باشند نیاز به ورود تکنولوژی، نیروی انسانی خارجی، منابع مالی از بیرون و منابع مالی خارجی نمی خواهد. توسعه ای که شهر خلاق باعث شکل گیری آن است، مزیت هایی دارد که باید به این مزیت ها توجه کرد.
نظر شما