بازگشت دلار به کانال ۱۳ هزار تومان/تنها با یک ضامن وام ازدواج بگیرید

افزایش ۵ هزار تومانی قیمت هر گرم طلا، بازگشت دلار به کانال ۱۳ هزار تومان، تنها با یک ضامن وام ازدواج بگیرید، افزایش ۳۰ درصدی تجارت ایران و هند، چهارمین عرضه ۲ میلیون بشکه نفت خام سنگین در بورس انرژی برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۱۶ تیر ماه) به شرح زیر است:

واریز اضافه دریافتی مدیران به حساب شرکت‌ها و صندوق‌ها

سال 95 پس از داستان وماجراهایی که فیش های حقوقی برخی مدیران ایجاد کرد برای شفاف سازی در این زمینه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده 35 لایحه برنامه ششم توسعه، دولت را مکلف کردند تا سامانه ثبت حقوق و مزایا را راه اندازی کند.

 

بنابراین گزارش در این سامانه باید امکان تجمیع کلیه پرداخت‌ها به مقامات رؤسا، مدیران کلیه دستگاه‌های اجرایی شامل قوای سه‌گانه جمهوری اسلامی ایران اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، مؤسسات، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دولتی، شرکت‌های بیمه دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، بنیادها، نهادهای انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، بنیاد و مؤسساتی که زیر نظر ولی فقیه اداره می‌شوند، به نحوی که میزان ناخالص پرداختی به هریک از افراد مشخص و امکان دسترسی برای نهادهای نظارتی و عموم مردم فراهم شود.

 

به دنبال آن ۲۵ مهرماه نیز گزارش «راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا» از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور در جلسه هیات وزیران به ریاست «حجت الاسلام حسن روحانی»، رئیس جمهوری ارائه شد و هیات وزیران کلیه دستگاه‌های مشمول را موظف کرد که اطلاعات مربوط به پرداخت افراد مشمول را در این سامانه بارگذاری کرده و سازمان اداری و استخدامی کشور نیز پس از تکمیل اطلاعات، به هیأت وزیران گزارش کند.

 

به تازگی نیز «جمشید انصاری»، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان اداری و استخدامی اعلام کرده است که تاکنون حدود ۶۰ درصد کل کارکنان دستگاه‌های اجرایی و غیراجرایی اطلاعات خود را در این سامانه وارد کردند که به لحاظ تعداد کارکنان در همه قوا و سایر نهادها، اطلاعات حقوق بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از کارکنان ثبت شده است بنابراین تنها بخش اندکی از این اطلاعات باقی مانده که انجام آن، مستلزم همکاری همه دستگاه‌ها است البته با وجود همه این‌ها، باید به این نکته مهم توجه کرد که اطلاع‌رسانی پرداختی مدیران، وظیفه خود دستگاه‌ها است.

 

حالا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه با دانشگاه تهران و اتاق بازرگانی در رابطه با اعلام حقوق و دستمزد مدیران در جمع خبرنگاران خبر داده است که «میزان حقوق و دستمزد مدیران در یک سامانه بارگذاری شده است و اگر تخلفی مشاهده شود، میزان اضافه دریافتی به حساب شرکت‌ها و صندوق‌ها واریز می‌شود. اعتقاد ما این است که در تمام امور باید شفافیت وجود داشته باشد و یکی از موارد آن شفافیت در میزان حقوق و دستمزد‌هاست و دیگر موارد شفافیت اعلام شرکت‌ها، اسامی مدیران عامل و هیئت مدیره، بیوگرافی گذشته مدیران، مصوبات هئیت مدیره و عملکرد مدیران در طول سال، میزان سود و زیان، تفاهم‌های امضا شده و ارتباط مدیران با دیگر شرکت‌ها و هلدینگ‌ها است.»

 

هدف گذاری تهران و بغداد برای تجارت ۲۰ میلیارد دلاری

روابط تجاری و اقتصادی ایران و عراق بعد از سرنگونی رژیم بعثی رنگ و شکل تازه ای به خود گرفت. دو کشور در خلال سال های بعد از جنگ تاکنون برنامه ریزی و اقدامات فراونی را در راستای توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی در کنار تعمیق روابط سیاسی انجام داده اند.

 

بنابراین گزارش، مجموعه اقدامات انجام شده در این زمینه باعث شده است عراق به یکی از کشورهای مهم برای کالاهای صادراتی کشورمان تبدیل شود و حالا در راستای توسعه روابط اقتصادی، تجارت ۲۰میلیارد دلاری با عراق تا پایان سال ۹۸ هدف گذاری شده است.

 

رییس اتاق مشترک ایران و عراق در حاشیه همایش تجاری اتاق بازرگانی ایران و عراق در این باره گفته است: «سال گذشته تراز تجاری ما با عراق ۱۲ میلیارد دلار بود که امیدواریم این عدد امسال به ۲۰ میلیارد دلار برسد.»

 

باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از «یحیی آل اسحاق» آورده است: «میزان تجارت ما با اروپا یک‌دهم روابط مالی ما با عراق نیست و همین امر باعث حسادت و بغض عده‌ای قرار گرفت. عزم مسئولان دو کشور بر توسعه روابط در تمامی حوزه‌ها اعم از اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. به عنوان یک سرباز کوچک بخش تجارت این قول را به شما می‌دهم که روابط دو کشور توسعه پیدا خواهد کرد.»

 

این گزارش می افزاید: بنا به گفته دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در  ۱۰۰ روز گذشته ۲.۵ میلیارد دلار یعنی به‌طور متوسط ۲۵ میلیون دلار به عراق کالا صادر شده است که این رقم نشانگر رشد ۲۰ درصدی صادرات است

 

باید به بخش تعاون نگاه جدی شود

«البرز محمدی» شب گذشته (شنبه 15 تیر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره وضعیت کنونی تعاونی ها و مشکلات پیش روی آنها به بیان توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه ما بر روی کاغذ چیزی از قوانین کم نداریم، گفت: متاسفانه در عمل توجهی به این قوانین نمی شود.

 

 مدیرکل دفتر تعاونی‌های تولیدی وزارت تعاون با اشاره به اینکه از سال 88 قرار بود 30 درصد واگذاری ها را به تعاونی ها برون سپاری کنند، گفت: هنوز این اتفاق نیفتاده است.

 

وی با بیان اینکه فقط امسال یک ردیف بودجه مستقل به این امر اختصاص داده اند ابراز امیدواری کرد که این امر تا سال آینده به مرحله اجرا دربیاید.

 

مدیرکل دفتر تعاونی‌های تولیدی وزارت تعاون با تاکید بر اینکه باید به بخش تعاون نگاه جدی شود، تصریح کرد: بی توجهی به این امر در شبکه توزیع تعاون، اقتصاد را دچار آسیب های جدی خواهد کرد.

 

وی با اشاره به اینکه تعاون وجهه اجتماعی پررنگی تری در مقایسه با وجهه اقتصادی خود دارد، گفت:  تعاون بر امنیت اقتصاد تاثیر بسیاری دارد و این ویژگی آن می تواند جوامع محروم، سه دهک پایین جامعه، معلولان و زنان سرپرست خانوار را توانمندسازی کند.

 

تعاون باوری در کشور ما در سطوح عالی ضعیف بوده است

برنامه شب گذشته (15 تیر) تیتر امشب شبکه خبر سیما به موضوع تعاونی ها اختصاص داشت. مسئولان این بخش با حضور در این برنامه خبری به بیان وضعیت کنونی تعاونی ها و بررسی چالش های پیش روی فعالیت آنها پرداختند.

 

معاون دفتر تعاونی های وزارت تعاون در این برنامه خبری بر این موضوع تاکید داشت که باید به بخش تعاون نگاه جدی شود چرا که بی توجهی به این امر در شبکه توزیع تعاون، اقتصاد را دچار آسیب های جدی می کند.

 

همچنین نایب رئیس فراکسیون تعاون مجلس شورای اسلامی نیز این موضوع را مورد تاکید قرار داد که دولت های ما اعتقادی به تعاون ندارند. دولتها به این امر اعتقاد ندارد چه زمانی که یک وزارتخانه مستقل داشتیم و چه زمان ادغام این وزارتخانه با وزارت کار و تنها 6 درصد اقتصاد ما به تعاونی ها واگذار شده است.

 

در ادامه این برنامه خبری «ماشاالله عظیمی» درباره چالش های پیش روی تعاون در کشور به بیان مطالبی پرداخت و با اشاره به اینکه تعاون باوری در کشور ما در سطوح عالی ضعیف بوده است، گفت: حجم بالایی از قوانین و مقررات حمایت از تعاون در کشور ما به مرحله اجرا نمی آید.

 

دبیرکل اتاق تعاون ایران با بیان اینکه روال بر این است در جایی که حجم بالایی از قوانین و مقررات رعایت نمی شود، بال نظارتی مجلس باید وارد عمل شود، گفت: بخشنامه ها و کاغذبازی ها بخش تعاون را دچار رخوت کرده است.

 

۱۸ تیر عرضه ۲ میلیون بشکه نفت خام سنگین در بورس انرژی

۲ میلیون بشکه نفت خام سنگین شرکت ملی نفت ایران ۱۸ تیر برای چهارمین در عرضه نفت خام سنگین در رینگ بین‌الملل از زمان آغاز عرضه نفت در بورس انرژی با قیمت پایه ۵۷ دلار و ۶۶ سنت برای هر بشکه عرضه می‌شود.

 

خریداران می‌توانند تا سه ماه پس از انجام معامله محموله را تحویل بگیرند و تحویل محموله در دیگر مناطق منوط به تأیید شرکت ملی نفت ایران امکان‌پذیر است.

 

بنابراین گزارش، دهم اردیبهشت امسال در نخستین عرضه نفت خام سنگین ۷۰ هزار بشکه معامله شد. دومین عرضه نفت خام سنگین در بورس انرژی سه شنبه 7 خرداد با قیمت پایه ۶۴.۲۹ دلار برای هر بشکه برای انجام شد. عرضه این دوره براساس شیوه‌نامه عرضه نفت و میعانات گازی در بورس انرژی که چندی پیش وزیر نفت آن را ابلاغ کرد، انجام می‌شد. فرآیند قیمت گذاری این عرضه براساس شیوه نامه جدید وزارت نفت مستند به تکلیف مندرج در بند (و) تبصره (۱) قانون لایحه بودجه سال ۱۳۹۸صورت پذیرفته است، به طوری که واحد پایه تخصیص و همچنین حداقل خرید جهت کشف نرخ برای عرشه روز سه شنبه ۳۵ هزار بشکه در یک محموله است.

 

سومین عرضه نفت خام سنگین در بورس انرژی نیز سه شنبه 28 خرداد ماه انجام شد.

 

گام های عملی تهران و دهلی برای توسعه روابط تجاری/افزایش ۳۰ درصدی تجارت

براساس آمارهای گمرک در بین مقاصد صادراتی ایران در سال ۹۵ هند جایگاه ششم را به لحاظ ارزش صادرات داشته است این در حالی است که از مجموع روابط تجاری دوجانبه در سال ۲۰۱۷، کل صادرات ایران به هند بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۵۷ میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل ( ۸ میلیارد و ۲۵۳ میلیون دلار ) ۳۴ درصد رشد نشان می دهد در حالی که صادرات ایران به دنیا در همین سال ۶۶ میلیارد دلار گزارش شده است از این میزان، صادرات محصولات غیر‌نفتی کشورمان به هند ۲ میلیارد و ۵۸۷ میلیون دلاربوده و نسبت به سال ۲۰۱۶ حدود یک درصد رشد نشان می‌دهد.

 

بنابراین گزارش مقامات دو کشور در دیدارها و برنامه ریزی هایی که تاکنون انجام داده و در دستور کار دارند توسعه روابط تجاری را کلید زده اند و در همین راستا سفیر هندوستان در ایران با اشاره به رشد تجارت دو کشور گفته است در طول یک سال گذشته تجارت ایران و هند ۳۰ درصد رشد داشته است و به رقمی حدود ۱۷ میلیارد دلار در سال رسیده است.

 

شبکه خبر به نقل از «گدام دارمندرا» در جلسه تشریح پتانسیل ها، فرصت های سرمایه گذاری و حمل و نقل کالاهای ترانزیتی از طریق بندر چابهار آورده است: «با توجه به رشدی که در تجارت 2 کشور ایران و هندوستان وجود دارد همچنان بنادر هند و چابهار بنادر مهمی هستند و آنچه را که تعهد کرده ایم حتما انجام می دهیم. چابهار بیشتر از یک نشانه برای دولت هند در رابطه با مسائلی که دنبال می کند اهمیت دارد.»

 

دهلی نو در راستای توسعه مناسبات اقتصادی خود با ایران افزایش تعاملات بانکی را از انتهای سال گذشته کلید زده است به طوری که دی ماه سال 97 مکانیزم مبادله بانکی ایران و هند بنا به گفته رییس کل بانک مرکزی آماده به کار شده است. «عبدالناصر همتی» این مطلب را در همان زمان در دیدار با «سوراب کومار»، سفیر هند اعلام کرده بود. دیداری که در آن آخرین وضعیت روابط بانکی و تجاری دو کشور بررسی شد و سفیر هند در آن اعلام کرد که «مکانیزم مالی بین دو کشور آماده شده و طرفین بر اساس معافیت دریافتی دولت هند، فعالیت تجاری و بانکی خود را طی روزهای آتی انجام می دهند.«

 

آخرین خبرها از وام ازدواج/تنها با یک ضامن وام بگیرید

نمایندگان مجلس شورای اسلامی (چهارشنبه ۸اسفند) دربررسی بندهای هزینه ای  لایحه بودجه ۹۸ در بند الف تبصره ۱۶مصوب کردند به ‌منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از محل پس‌انداز و جاری قرض‌الحسنه سیستم بانکی، تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به زوج‌هایی که تاریخ عقد ازدواج آنها بعد از ۰۱/‏۰۱/‏۱۳۹۶ می‌باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت ننموده‌اند، با اولویت نخست پرداخت کنند.

 

تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هریک از زوج‌ها در سال ۱۳۹۸ سیصد میلیون (۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با دوره بازپرداخت پنجساله با أخذ یک ضامن معتبر و سفته است. بانک مرکزی می‌تواند یارانه پرداختی به اشخاص را به عنوان تضمین در این زمینه بپذیرد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است گزارش عملکرد این بند را هر شش‌ماه یکبار به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

 

حالا بانک مرکزی در بخشنامه ای جدید اعلام کرده است بانک‌ها باید با یک ضامن معتبر و سفته، وام ازدواج پرداخت کنند. این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی ابلاغ کرده است: «به زوج‌هایی که تاریخ عقد آن‌ها بعد از اول فروردین ماه سال ۱۳۹۶ است و تاکنون تسهیلات قرض الحسنه ازدواج دریافت نکرده اند، با یک ضامن معتبر و سفته وام ازدواج پرداخت شود.

 

از محل پس‌انداز و جاری قرض الحسنه نظام بانکی، به زوج‌هایی که تاریخ عقد آن‌ها بعد از ۱۳۹۶/۱/۱ است و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده اند، با اولویت نخست و با سقف فردی ۳۰۰ میلیون ریال، با دوره بازپرداخت پنج ساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت شود.

 

بر این اساس با توجه به مفاد قانون یادشده مبنی بر اخذ یک ضامن معتبر و سفته، واحد‌های اجرایی ذیربط در سراسر کشور، نسبت به اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج مطابق قانون یادشده، اقدام کنند.»

 

افزایش ۵ هزار تومانی قیمت هر گرم طلا/بازگشت دلار به کانال ۱۳ هزار تومان

هر گرم طلای 18 عیار امروز (16 تیر) 438 هزار تومان، هر گرم طلای 24 عیر 583 هزار و 900 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1399 دلار ارزشگذاری شده است این در حالی است که روز گذشته (15 تیر) هر گرم طلای 18 عیار 432 هزار و 843 تومان ارزشگذاری شده بود.

 

 بنابراین گزارش قیمت انواع سکه امروز (16 تیر) به این صورت است که سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 646 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 381 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 368 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 539 هزار تومان و سکه یک گرمی 990 هزار تومان است در حالی که روز گذشته (15 تیر) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 585 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 400 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 350 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 530 هزار تومان و سکه یک گرمی 990 هزار تومان مبادله می شد.

 

این گزارش می افزاید: در بازار آزاد امروز (16 تیر) دلار 13 هزار و 200 تومان، یورور 14 هزار و 950 تومان، پود 16 هزار و 650 تومان، دلار کانادا 10 هزار و 250 تومان، دلار استرالیا 9270 تومان، فرانک سویس 13 هزار و 430 تومان، یوان چین 1930 تومان، درهم امارات 3620 تومان و لیر ترکیه 2380 تومان قیمت گذاری شده است در حالی که روز گذشته (15 تیر) دلار 13 هزار تومان، یورو 14 هزار و 700 تومان، پوند 16 هزار و 450 تومان، درهم 3563 تومان، لیر 2336 تومان، یوان چین 1904 تومان، دلار کانادا 10 هزار و 21 تومان و دلار استرالیا 9196 تومان ارزشگذاری شده بود./

 

 

 

 

کد خبر 806600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha