به گزارش خبرگزاری شبستان ، «کیومرث کلانتری» در دومین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان ضمن اشاره به دستور کار دومین کارگروه کاهش آلودگی هوا، اظهار داشت: در ابتدای این جلسه در خصوص کانونهای گرد و غبار در استان تهران گزارشی ارائه شد که بر اساس آن، بالغ بر ۷۴ هزار هکتار از اراضی جنوب، جنوب شرق و بخشی از غرب استان تهران، مستعد تولید گرد و غبار بوده و راهکارها و وظایف دستگاهها برای مقابله نیز مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست استان تهران افزود: افزایش اُزون در روزهای گذشته که دغدغههای بسیاری را ایجاد کرده، از دیگر موضوعات مورد بررسی بود که توسط ایستگاههای سنجش شهرداری و محیط زیست رصد شدند. همچنین، آلاینده ازون، یک آلاینده ثانویه است که برای مهار آن، باید میزان ناکس و هیدروکربنهای کلانشهرها را مهار کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، تصریح کرد: نسبت به سال گذشته، به اندازه دو روز، میزان اُزون بالا رفته بود. بر این اساس، باید تصمیماتی اتخاذ شود تا آلایندههای انسان ساخت، ناکس و هیدروکربنها کاهش پیدا کرده و بتوانیم، فصل گرما را بدون مشکل سپری کنیم.
کلانتری، ضمن اشاره به اینکه وجود آلاینده اُزون در هوا از گذشته وجود داشته و از دو سال پیش، اقدامات سنجش آن صورت میگرفته، عنوان داشت: این آلاینده، مختص فصل گرما و بالا رفتن دما بوده که بخشی از آن با توجه به ناکس تولیدی از خودروهای فرسوده و بخشی دیگر، مربوط به تکنیکهای فرار از نازلهای سوخت است که باید نسبت به کاهش این آلایندهها اهتمام داشته باشیم.
وی، تأکید کرد: شهروندان در ساعتهای گرم از ساعت ۱۱ تا ۱۹ در فضای باز تردد نکنند. چرا که این وضعیت در کوتاهمدت رخ داده و تنها ۲ روز نسبت به سال گذشته، افزایش اُزون را شاهد بودیم. یکی از راهکاری کاهش اُزون نیز، بحث لزوم کاستن از ناکس و هیدروکربنها بوده که اجرایی شدن طرح کهاب به این امر کمک میکند.
نظر شما