جوانان امروز برتر از جوانان اوایل انقلاب هستند/ریشه آسیب های اجتماعی در«فقر فرهنگی و عدم آموزش»

حجت الاسلام عباسعلی باباگلزاده گفت:بیشتر آسیب های اجتماعی که امروزه، جوامع را تهدید می کند به دلیل شرایط نامطلوب محیط جامعه، بی توجهی به آموزش و عدم درک جوانان در خانواده ها و اجتماع است.

حجت الاسلام «عباسعلی باباگلزاده» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان  با بیان اینکه بیشتر آسیب های اجتماعی که امروزه، جوامع را تهدید کرده و دامنگیر بسیاری از جوانان شده است، ریشه در فقر فرهنگی و عدم آموزش صحیح دارد گفت: اعتیاد، طلاق، عدم پایبندی به ارزش های اخلاقی، پرخاشگری، عدم تفاهم در خانواده، ضعف شخصیت، عدم اعتماد به نفس، بحران هویت و ده ها آسیب اجتماعی دیگر که در جامعه و به ویژه در میان جوانان وجود دارد به دلیل شرایط نامطلوب محیط جامعه، بی توجهی به آموزش و عدم درک جوانان در خانواده ها و اجتماع است.

 

این کارشناس فرهنگی مذهبی با اشاره به فرمایش امام علی (ع) در خصوص نوجوان و جوانان تصریح کرد: حضرت امیر(ع) فرمودند:دل نوجوان، همانند زمین حاصلخیز آماده ای است که هر بذری در آن افشانده شود، می پذیرد،این کلام نورانی امام، بیانگر این است که اگر خانواده ها، مدارس و اجتماع ،نوجوانان و جوانان را تغذیه فرهنگی و معنوی درست کنند و نور اخلاق، محبت و انسانیت را در دل آنها بکارند،در چنین شرایطی با توجه به اینکه در نوجوانی واکسینه شده اند وقتی به سن جوانی می رسند در مقابل بسیاری از آسیب های اجتماعی و ناهنجاری ها ی جامعه مقاومت کرده و عزت نفس خواهند داشت.

وی اظهار کرد: طبق بررسی های به عمل آمده، بیشترین آسیب ها و مشکلات از قبیل اعتیاد و بحران هویت،دامنگیر جوانانی  می شود که در خانواده مورد بی مهری و بی توجهی قرار گرفته اند، در واقع آنان نیازمند کسب شخصیت از سوی بزرگ ترها هستند. در صورتی که به جوانان ارزش و بها داده شود، آنها بر اساس کرامت انسانی به خودشناسی رسیده و از عزت نفس قوی تری برخوردار می شوند. رسول اکرم (ص) در این باره می فرمایند: شما را به نیکی به جوانان سفارش می کنم، چرا که آنان دل های رقیق تری دارند ضمن اینکه اهل بیت(ع) جوانان را در کارهای بزرگ مشارکت می دادند.

 

وی با بیان اینکه بعد از هشت سال دفاع مقدس کمتر به جوانان توجه شده است، افزود: متاسفانه در کشور ما آن گونه که باید به جوانان توجه نمی شود راه پیشرفت و مدیریت به روی جوانان باز نشده است. شاید یکی از دلایل انزوا، گوشه گیری و دلسردی جوانان همین بی توجهی مسئولان رده بالا به جوانان باشد. بزرگترها و مسئولان باید به جوانان اعتماد کنند، همان گونه که امام راحل در هشت سال دفاع مقدس به جوانان توجه ویژه ای داشتند.

 

حجت الاسلام باباگلزاده با بیان اینکه مسئولان رده بالای امروز جامعه ما،جوانان کم تجربه اوایل انقلاب بودند، تصریح کرد: این در حالی است که امروزه جوانان ما از لحاظ علم، دانش،فناوری و به روز بودن نسبت به جوانان اوایل انقلاب بسیار سرتر و برتر هستند لذا نیاز است در شرایط امروز جامعه به جوانان شخصیت و بهای بیشتری قایل شویم و به آنها اعتماد کرده و راه مدیریت کشور را به رویشان باز کنیم.منظور از مدیریت این نیست که همه جوانان پشت میز نشین شوند،بلکه به این معناست که مسیر اشتغال، پیشرفت و کسب و کار برای آنها هموار شود و این مهم از وظایف مسئولان رده بالای کشور می باشد.

 

وی بر لزوم آموزش در جامعه تاکید کرد و افزود: جوانان باید بدانند داشتن تحصیلات عالیه به معنای اشتغال در اداره جات و پشت میز نشینی نیست بلکه در جاهای مختلف می توانند به کسب و کار بپردازند. کشور ما پتانسیل و ظرفیت محیطی بسیاری برای کسب و کار دارد اما از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نمی شود لذا این مسئله نیازمند آموزش صحیح جوانان می باشد و افرادی که کارآفرین بوده و از تجربیات بالایی برخوردار هستند، می توانند با آموزش و در اختیار قرار دادن تجربیات خود، نقش مهمی در کاهش معضلات و مشکلات جامعه داشته باشند.

 

کد خبر 806379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha