به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «عبدالمحمد زاهدی» در مراسم تکریم و معارفه مدیر حوزه های علمیه استان قزوین که امروز (شنبه ۱۵ تیر) در شبستان امیرالمومنین (ع) مسجدالنبی قزوین برگزار شد، بیان کرد: تاریخ انقلاب اسلامی ایران در بین همه انقلاب های دنیا از جهاتی بی بدیل و بی نظیر است، یک جهت اینکه تنها انقلاب جهان است که بر اساس اندیشه ها و آموزه های دینی به خصوص اندیشه ها و آموزه های شیعی شکل گرفته است، آن هم در دورانی که شرق و غرب دین را افیون می دانستند.
استاندار قزوین ادامه داد: آن زمان این اعتقاد وجود نداشت که دین می تواند جامعه ای را حرکت داده و هدایت کند و به سرمنزل مقصود برساند و نکته دیگر اینکه انقلاب اسلامی ایران در بین همه انقلاب های ضد استبدادی دنیا، مردمی ترین انقلاب بود.
وی عنوان کرد: همه انقلاب هایی که در چند قرن اخیر رخ دادند را طبقه خاصی از اجتماع شکل دادند ولی در انقلاب اسلامی ایران نمی توان هیچ قشری را از انقلاب جدا کرد و همه مردم در تحقق آن نقش داشتند.
زاهدی افزود: برای تحلیل تاریخ این انقلاب و رسیدن به نتیجه مطلوب که برای آینده بشر مفید است، ما نمی توانیم از کنار تحلیل تاریخ حوزه های علمیه عبور کنیم، تحلیل انقلاب اسلامی بدون شناخت تاریخ حوزه های علمیه در کشور ما ناقص است.
وی تصریح کرد: تاریخ حوزه های علمیه ما شاهد مجاهدت های فراوانی تا به امروز بوده و هنوز هم ادامه دارد، این مجاهدت در عرصه های سازماندهی بوده و با پیش بینی پیشرفت هایی که امروز دنیای علم به خود گرفته است، بنیانگذاران حوزه های علمیه نیاز به این سازماندهی را حس کردند و بر این باور بودند آموزش علوم دینی باید از پراکندگی خارج شود و سامانی بگیرد.
استاندار قزوین اعلام کرد: تفاوت حوزه های علمیه ما با مراکز دینی مابقی ادیان این است که از بین معارف دینی که در اعتقادات دینی، قرآن، سنت و معارف اهل بیت (ع) است، فقط احکام و نیازمندی های فردی جامعه استخراج نشد، بلکه رسالت بزرگتر حوزه های علمیه در طول تاریخ نظریه پردازی بود مبنی بر اینکه انسان با حکم خداوند بر سرنوشت خود حاکم است.
وی گفت: انقلاب اسلامی از این نظرپردازی ریشه گرفته است، نظریه دخالت دین در سیاست و اگر این نظریه در جامعه ما جا پیدا نمی کرد قطع یقین انقلابی رخ نمی داد و اگر هم حرکتی می شد سرکوب شده و به نتیجه نمی رسید.
زاهدی اظهار کرد: بنابراین این نظریه پردازی به عنوان گفتمان اساسی در همه ارکان جامعه ما شکل گرفت و موضوع دخالت دین در سیاست به عنوان یک مبنا پذیرفته شد و با رهبری دینی امام (ره)، آن حرکت عظیم شکل گرفت.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: امروز ما با دنیای پیچیده مواجه هستیم، به خصوص در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی تحولات آنی و لحظه ای شکل می گیرد بنابراین هنوز هم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مجموعه نظام، قوای ما و بخش های مختلف نیازمند نظریه پردازی حوزه های علمیه هستند چراکه مبنای شکل گیری این حکومت تفکر شیعی است و اساس نظریه پردازی در تفکر شیعی در حوزه های علمیه ما شکل می گیرد و این نیازمندی را جامعه ما باید به خوبی احساس کرده و از آن استقبال کند.
وی یادآور شد: ما که در حوزه اجرا هستیم کسانی که در حوزه قانون گذاری و قضایی هستند باید از این نظریه های حوزه های علمیه برای پیشبرد اموراستفاده کنند.
نظر شما