به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پوشاک از جمله صنایع درآمدزای سال های اخیر است و بسیاری از کشورها روی این صنعت سرمایه گذاری های فراوانی را انجام داده اند به طوری که بر اساس آمارهای جهانی گردش مالی صنعت پوشاک در جهان سالانه به طور میانگین حدود 400 میلیارد دلار است و صنعت نساجی 3.6 درصد و صنعت پوشاک 2.3 درصد از کل تجارت جهانی را به خود اختصاص داده اند.
بنابراین گزارش، حجم تجارت جهانی پوشاک در سال 2013 بیش از 425 میلیارد دلار بوده که در همین زمان سهم ایران از این میزان صادرات حدود 64 میلیون دلار یعنی حدود 0.015 درصد بوده است. در مقطع زمانی محدود به سال 1388 و 1378 به علت سرمایه گذاری های ویژه و مقطعی برخی از شرکت های خصوصی و نیمه دولتی در حوزه پوشاک و تولید لباس به سفارش کشورهای عراق و سوریه، میزان صادرات پوشاک کشور افزایش یافت.
کشورهای عراق، افغانستان، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و ترکیه مهم ترین مقاصد صادراتی پوشاک ایرانی در سال 1394 بودند که در مجموع بیش از 48 میلیون دلار پوشاک ایران به این کشورها صادر شد. انتهای سال گذشته مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور نساجی و پوشاک در آماری از میزان صادرات پوشاک کشورمان از رشد 28 درصدی آن خبر داده بود.
بنا به گفته «گلنار نصراللهی» صادرات پوشاک از آغاز سال 97 تا پایان مهرماه همان سال به 715 میلیون دلار رسیده بود که در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال قبل از آن 28 درصد رشد داشته است که این افزایش به دلیل افزایش نرخ ارز و افزایش میزان تولید بوده است.
حالا در ادامه رونق صادرات پوشاک کشورمان رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک از صادرات تولیدات پوشاک ایران به کشورهای افغانستان، عراق، روسیه و یمن خبر داده و گفته است: «یکی از برنامههای سال جاری ما افزایش تولید و حرکت به سمت صادرات پوشاک به کشورهای دیگر است.»
«ابوالقاسم شیرازی» این مطلب را به تسنیم گفته و ادامه داده است: «در حال حاضر حدود 70 تا 80 درصد پوشاک موجود در بازار ایران، محصولات ساخت داخل است که توسط تولیدکنندگان داخلی پوشاک تولید شده است. بعد از ممنوع شدن واردات پوشاک خارجی به کشور، تولیدکنندگان پوشاک تمام تلاش خود را کردند تا هم تولیداتشان را افزایش دهند و هم کیفیت تولیدات خود را ارتقاء دهند و خوشبختانه شب عید شاهد بودیم که هیچ کمبودی در بازار پوشاک وجود نداشت.»
رئیس اتحادیه سراسری پوشاک اضافه کرده است: «خوشبختانه دستگاههای متولی با تشدید برخورد با پوشاک قاچاق، ریسک قاچاق را بالا بردهاند و امروز شاهد کاهش شدید پوشاک قاچاق در بازار هستیم. یکی از برنامههای سال جاری ما افزایش تولید و حرکت به سمت صادرات پوشاک به کشورهای دیگر است و تلاش داریم تا میزان صادرات پوشاک را که سال گذشته میزان اندکی بود، ارتقاء دهیم؛ البته هم اکنون تولیدکنندگان پوشاک ایرانی در نمایشگاههای کشورهای همجوار حضور دارند و محصولات تولیدی ما در کشورهای عراق، روسیه، افغانستان و یمن به فروش میرود.»
یادآور می شود: مهمترین کشورهای تولیدکننده و صادرکننده پوشاک جهان در سال 2015 را کشورهای چین با سهم 34.5 درصد، بنگلادش با سهم 6.6 درصد، ویتنام با سهم 5.4 درصد و کشور ترکیه با سهم 2.6 درصد اعلام کرد. این در حالی است که مهم ترین کشورهای واردکننده پوشاک جهان در سال 2015 امریکا، آلمان، ژاپن، فرانسه و انگلستان بودند که در مجموع بیش از 200 میلیارد دلار انواع پوشاک وارد کردند. 40.4 (چهل ممیز چهار) درصد از کل پوشاک وارد شده در جهان به این کشورها اختصاص دارد و آمریکا با سهم حدود 20 درصدی از کل واردات پوشاک جهان، بزرگ ترین مصرف کننده و واردکننده پوشاک جهان به شمار می رود./
نظر شما