تلاش ژاپن برای واگذاری نقش میانجی گری

ژاپن که نتوانست میان ایران و آمریکا میانجی گری انجام دهد حالا می کوشد کشوری جایگزین برای خود دراین امر بیابد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ژاپن از چندی پیش از سوی آمریکا برای میانجی گری بین این کشور و ایران مامور شده اما از آن جایی که نتوانست نظر مقامات ایران را جلب کند حالا می کوشد تا کشور دیگری را جایگزین خود در این امر کند.

 

در این رابطه، ژاپن چشم به همراهی ترکیه برای میانجی گری بین ایران و آمریکا دوخته است.

 

در حالیکه رئیس‌جمهور ترکیه می‌گوید نخست‌وزیر ژاپن از او خواسته آنکارا در تلاش برای حل مناقشه آمریکا و ایران با توکیو همکاری کند.

 

طبق ترجمه فارس،‌ «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه می‌گوید «آبه شینزو» نخست‌وزیر ژاپن از او خواسته آنکارا به تلاش‌ها برای حل مناقشه آمریکا و ایران بپیوندد.

 

به نوشته پایگاه «دیلی صاباح»، اردوغان که پس از حضور در اجلاس گروه ۲۰ در ژاپن به چین سفر کرده، در جمع گروهی از خبرنگاران ترکیه‌ای، گفت ایران یکی از موضوعات مورد بحث او و آبه در حاشیه اجلاس اوساکا بوده است.

 

وی با بیان اینکه ژاپن نیز مانند ترکیه با تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران مخالف است، گفت: «زمانی که با آبه صحبت می‌کردیم، او از من پرسید که آیا می‌توانیم در این پرونده با هم کار کنیم؟ من پاسخ دادم "چراکه نه؟"»

 

به نوشته دیلی صاباح، اردوغان عنوان کرده است که هم ترکیه و هم ژاپن برای میانجیگری میان واشنگتن و تهران آمادگی دارند.

 

رئیس‌جمهور ترکیه، با اشاره به اینکه هیچ کس در جهان به دنبال درگیر شدن در یک بحران نیست، تأکید کرده است که تلاش‌ها برای میانجیگری میان دو کشور باید به نتایجی ملموس منجر شود.

 

اما این تنها تلاش ژاپن نیست بلکه توکیو در این زمینه چشم امید به دهلی نو نیز دارد.

 

در این رابطه، وزرای خارجه ژاپن و هند در حاشیه برگزاری نشست «جی-20» درباره روابط دو جانبه و امور منطقه از جمله مساله ایران گفت‌وگو کردند.

 

براساس ترجمه دیگری از فارس، به نوشته وبگاه «دی ِان ِای ایندیا» ملاقات «جایشانکار» وزیر خارجه هند و «تارا کونو» وزیر خارجه ژاپن همزمان با اعلام معافیت از تحریم‌های نفتی ایران از سوی آمریکا و تنش این دو کشور و اثر آن بر هند و ژاپن صورت گرفت.

 

تلاش های ژاپن هنوز مشخص نیست که تا چه زمانی ادامه داشته باشد و تا چه میزان می تواند موفق باشد اما مواضع مقامات ایرانی در پاسخ به هر گونه میانجی گری کاملا مشخص است. این به این معنی است که فرقی نمی کند که میانجی گری از سوی ژاپن باشد یا ترکیه یا هند در هرصورت نظر ایران ثابت است.

 

همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به ابلاغ پیام ترامپ از سوی «آبه شینزوا» فرمودند که ترامپ را لایق پاسخ دهی نمی دانند./

کد خبر 805770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha