حجت الاسلام محمدعلی انصاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان اظهار داشت: خداوند متعال نعمتهای بسیاری را به ما عطا فرموده است که مهمترین آنها محبت اهل بیت(ع) است تاکنون هیچ ملت و هیچ کشوری مانند ملت ایران اهل بیت(ع) ارادت نداشته و احتمالاً در آینده نیز در نظیر این ارادت به وجود نخواهد آمد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان جملهای از علامه مجلسی ادامه داد: علامه مجلسی میفرمایند اگر سه اهل بیت در ظاهر از قوم عرب هستند اما این ارادتی که در بین ایرانیها نسبت به این خاندان وجود دارد قطعاً در بین اعراب نیست و ما امیدواریم که این ارادت و محبت در قلب و جان همه مردم دنیا بیشتر از گذشته قرار بگیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: همچنین خداوند متعال در میان نعمت های بی شماری که به ما داده است دو نعمت ویژه عطا کرده که این دو نعمت مملکت ایران را بیمه کرده اند؛ یکی بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا(ع) در مشهد و دیگری بارگاه حضرت فاطمه معصومه(س) در قم و لازم است که قدر این نعمت دانسته شود.
شورای هماهنگی ستاد دهه کرامت، جلسهای فرا اداری
وی نشست شورای هماهنگی ستاد دهه کرامت را یکی از بهترین جلسات کاری خود دانسته و افزود: این نشست یکی از بهترین نشست ها و جلساتی است که ما برگزار میکنیم و به هیچ عنوان نگاه اداری نسبت به آن نداریم بلکه تمام کارها از صمیم قلب انجام می شود و وقتی کاری از صمیم قلب انجام شود مطمئناً آن کار نتیجه بخش و موفق خواهد بود.
حجتالاسلام انصاری پیرامون اهمیت شورای هماهنگی ستاد دهه ی کرامت توضیح داد: با توجه گوناگونی برنامه های دستگاه های مختلف در ایام فرخنده دهه کرامت و با توجه به اینکه دستگاه های مختلف کانونها و انجمنها و حتی آحاد مردم در برگزاری برنامههای ویژه این دهه به با هم به رقابت می پردازند لازم است که تشکلی برای هماهنگ کردن این برنامهها، کم کردن برنامه های تکراری و از همه مهمتر افزایش اثربخشی برنامه ها وجود داشته باشد.
وی در این باره ادامه داد: در سراسر استانها مسئولیت شورای هماهنگی ستاد دهه کرامت با استانداران است که البته خداوند لطفی هم در حق مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی کرده و افتخار دبیری این شورا را به این نهاد داده است که توفیق بسیار بزرگی است که زحمت آن هم بر دوش دوستانمان در ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد به عنوان تلاشگران این عرصه است. هدف شورای هماهنگی ستاد دهه کرامت همانگونه که از نام این شورا پیداست استفاده از خرد جمعی برای ایجاد تعاون، همکاری و هماهنگی میان دستگاهها و نهادهای مختلف برای برگزاری هر چه بهتر برنامههای دهه کرامت است که خوشبختانه طی دو جلسهای که برگزار شد نظرات خوب و قابل تاملی ارائه شد، البته هنوز جای خالی برخی از دستگاه ها احساس می شود که امیدواریم این جای خالی در جلسات بعدی احساس نشود.
دبیر شورای هماهنگی ستاد دهه کرامت با برشمردن برخی از دستگاه های مهم و بر لزوم حضور و فعالیت این دستگاهها در نشستهای شورای هماهنگی ستاد دهه کرامت تاکید کرد و افزود: دستگاههایی مثل آموزش و پرورش که اگرچه مدارس در این فصل تعطیل هستند و اما میتواند نقش عمده و مهمی در این زمینه ایفا کند، صدا و سیما که یکی از مهمترین دستگاهها به شمار میرود، بهزیستی که علاوه بر بعد اجتماعی آن میتوان روی مهدکودکها نیز حساب کرد چراکه ما معتقدی فرهنگسازی و تربیت از سنین پیش از دبستان آغاز شود و همچنین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و همه دستگاهها و نهادها و کانونها، هریک نقش مهمی در فرهنگ دهه کرامت دارند و بایستی در این شورا حضور فعال داشته باشند.
شورای هماهنگی ستاد دهه کرامت باید ۶ ماه زودتر برگزار میشد
وی با بیان اینکه این جلسات باید از ۶ ماه قبل برگزار میشد افزود: متاسفانه آسیبی که این جلسات معمولا با آن روبرو است، با توجه به مشغلهها و ترافیک کاری زیاد، دیر برگزار شدن آنها است؛ این نوع جلسات بایستی از ۶ ماه قبل برگزار شود و زمان کافی برای برنامهریزی، مطالعه، تضارب آرا و هماهنگی وجود داشته باشد و از میان آرا و ایدهها چند برنامه قوی در بیاید اما متاسفانه مشغله و ترافیک کاری زیاد و حتی در بسیاری موارد وارد نبودن به حوزه برنامهریزی باعث میشود که ما در دقیقه نود و گاها بعد از دقیقه نود دور هم جمع شویم و تازه ببینیم که چه میخواهیم بکنیم!؛ در مجموع امیدوارم در برنامههای بعدی و چنین مشکلاتی نباشد و این نقیصه هم برطرف شود.
حجتالاسلام انصاری دهه کرامت را فرصت باارزشی برای برای معرفی امام رضا(ع) به جهان دانست و افزود: در این جلسات معمولا پیرامون محتوای برنامهها صحبت نمیشود و بیشتر حول محور شکل و ارائه برنامهها بحث میشود که البته آن هم کم اهمیت نیست، اما دهه کرامت فرصت بسیار خوبی برای معرفی و ارائه امام رضا (ع) به جهان است و لازم است که در مورد محتوای برنامهها هم به خوبی صحبت و برنامهریزی شود.
محتوا و شکل ارائه، ۲موضوع مهم در برگزاری برنامهها
وی با اشاره به اهمیت شکل ارائه و برگزاری برنامهها ادامه داد: و همانطوری که گفتم، شکل و نحوه ارائه و برگزاری برنامهها هم اهمیت زیادی دارد. مردم ما مردم ولایی و معتقدی هستند و کوچه و بازار و خیابان و مدرسه و دانشگاه و ادارات وغیره ما همه بایستی رنگ و بوی معارف دینی و ولایی داشته باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان همچنین با اشاره به نقش شهرداری در تغییر و تنوع چهره شهر به مناسبتهای مختلف افزود: من همینجا لازم است که تاکید کنم، همانگونه که به مناسبتهای مختلف چهره خیابانها و کوچهها متناسب با آن مناسبت به خوبی و زیبایی تغییر میکند و شهر رنگ و بوی تازهای میگیرد، ما انتظار داریم که چهره شهر، در دهه کرامت هم چهره دهه کرامتی و مناسب با عظمت و جایگاه این ایام باشد.
همافزایی هرچه بیشتر دستگاهها نتایج بهتری به دنبال خواهد داشت
وی رمز اثربخشی حداکثری این برنامهها را همافزایی هر چه بیشتر دستگاههای مختلف عنوان کرد و افزود: نکتهای که نباید نادیده بماند این است که رمز موفقیت و اثربخشی حداکثری چنین برنامههایی، تعامل، همکاری، هماهنگی، رفاقت و صمیمیت و به طور خلاصه همافزایی میان دستگاهها است و این همافزایی باید در چنین جلساتی تقویت شود و الگویی برای جلسات و برنامههای دیگر شود.
دبیر شورای هماهنگی ستاد دهه کرامت بر اهمیت مردمی بودن چنین برنامههایی پافشاری کرد و ادامه داد: بسیار مهم است که برنامههایی که قرار است برگزار شود، مردمی باشد و برنامهها توسط دستگاهها به گونهای هدایت و تنظیم شود که رنگ و بوی مردمی داشته باشد و نه رنگ و بوی سازمانی و دستگاهی دولتی؛ در واقع دستگاههای دولتی حامی و پشتیبان و هدایتکننده باشد ولی برنامه توسط خود مردم برگزار شود و هرچقدر بتوان این برنامهها را مردمیتر برگزار کرد، نتیجه دقیق.تر و بهتر در پی خواهد داشت.
لزوم وجود نگاه کلی و استانی به برنامههای دهه کرامت
وی پیرامون لزوم توجه به شهرستانها نیز خاطرنشان کرد: ما بایستی در این کار نگاه کلی و داستانی داشته باشیم و فارغ از اهمیت زیاد شهر اصفهان، ما ۲۳ شهرستان دیگر نیز در اصفهان داریم که باید همین شورا آنها را نیز پای کار بیاورد و برنامهها را هماهنگ کند و تنها بر روی شهر اصفهان تمرکز نکند.
حجتالاسلام انصاری از ارائه گزارش عملکرد شورا گفت و افزود: همانطوری که مطرح شد، اگر گزارشی از عملکرد و کارهایی که انجام گرفت تهیه، تنظیم و به هر صورتی از صدا و سیما و خبرگزاریها گرفته تا چاپ بروشور و کتابچه، منتشر شود کار بسیار خوبی است و بهتر آن است که این گزارش پس از دهه کرامت و پایان برنامهها تهیه شود.
اطلاعرسانی، مهمترین رکن برنامهها
وی از برگزاری نشست خبری پیش از شروع برنامهها خبر داد و گفت: امر اطلاعرسانی هم موضوع بسیار مهمی است. بسیار از مردم از برنامههای که ما اینجا برنامهریزی میکنیم اصلا اطلاع ندارند و بایستی این برنامهها در یکجا جمعآوری شود. البته نمیتوان همه برنامهها را خانه به خانه و مسجد به مسجد لیست کرد اما بایستی مهمترین آنها را اطلاع رسانی کرد و راههای اطلاعرسانی هم که بسیار زیاد است. در آینده هم یک نشست خبری در حضور مطبوعات و اگر آقای استاندار قبول کنند با حضور ایشان وگرنه خود من برای اطلاعرسانی برگزار میشود. از همه قویتر هم شبکههای اجتماعی و ارتباطی است که برای موضوع اطلاعرسانی بایستی روی آن حساب و از آن حداکثر استفاده را برد./
نظر شما