علی مستوفیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: بخشهایی از مرمت اثر تاریخی حمام خزینه پیرشهید این شهرستان پارسال آغاز شد و آواربرداری از آن انجام شد که به علت نبود اعتبارات، راکد باقی مانده بود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: هم اینک محوطه سازی آن و سایر موارد عملیات طرح در دست اجراست که در مجموع کل اتمام طرح یک میلیارد ریال اعتبار میطلبد و باید دو سال آینده به پایان برسد.
حمام خزینه روستای پیرشهید شهرستان شیروان بنای تاریخی دوره قاجاریه ست که با معماری ویژه اسلامی ایرانی ساخته شده که در سال ۸۲ با شماره ۸۹۴۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. ارزش بنای تاریخی حمام پیرشهید به عنوان الگوی معماری اسلامی ایرانی، توجه مسئولان به این اثر و نیز اعطای کاربری متناسب و متجانس با اثر میتواند در حفظ و نگهداری از آن مؤثر باشد.
مستوفیان، با اشاره به مرمت قبلی بنای چهارتاقی تیموری در شیروان افزود: این بنا که در شهرستان بسیار مورد توجه خاص بازدیدگان قرار میگیرد مرحله جدید مرمت آن امسال به پایان خواهد رسید.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: نگهداری، پایش اثر، رطوبت و غیره باید به صورت مستمر کنترل شود و با توجه به اینکه اکثر آثار تاریخی در معرض نورآفتاب، بارندگی و برف قرار دارند مرمت آنان جزو ضروریترین عملیات است.
مستوفیان افزود: برای مرمت این اثر تاریخی ۷۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل استانی لازم است که اعتبارات سال جاری هنوز اعلام نشده است.
بنای چهارتاقی یا مقبره تیموری که در امامزاده حمزه رضا (ع) شهر زیارت واقع شده مربوط به اوایل دوران تیموریان است. فاصله بنای چهار تاقی تیموری یا بنای امام زاده حمزه رضا در حدود ۵۰ متر است که مقبره در جهت شمال شرقی آن واقع شده است. این بنا با شماره ۴۸۰۸ در ۱۹ بهمن ماه سال ۸۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما