محمد مظلوم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از آشخانه اظهارداشت: سالانه ۱۲ هزار تُن خوراک دام و طیور در این کارخانه تولید می شود که مجوزهای لازم برای صادرات محصول به کشورهای دیگر گرفته شده است.
مدیرعامل کارخانه خوراک دام و طیور الغدیر شهرستان مانه و سملقان، با بیان اینکه هم اکنون به طور میانگین روزانه ۷۰ تن خوراک دام و طیور در این کارخانه تولید می شود، افزود: کیفیت مطلوب محصول موجب شده که این واحد تولیدی به عنوان واحد نمونه در سال گذشته معرفی شود.
وی اشتغالزایی مستقیم این کارخانه را ۱۰ نفر اعلام کرد و گفت: علاوه بر این برای حدود ۲۰۰ نفر هم به طور غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.
وی گفت: در صورت برطرف شدن برخی مشکلات، این کارخانه سالانه ۱۰۰ هزار تن تولید خوراک دام و طیور خواهد داشت که بخشی از آن به خارج از کشور صادر خواهد شد.
رئیس شبکه دامپزشکی مانه و سملقان هم به خبرنگار شبستان گفت: تعطیلی یا پلمپ تنها کارخانه خوراک دام استان که در فضای مجازی بازنشر زیادی داشت، شایعهای بیش نیست و این کارخانه به فعالیت خود همچنان ادامه می دهد.
ولی عابدی اظهار داشت: بازدید از کارخانه خوراک دام شهرستان ماهانه انجام میپذیرد که اگر نواقصی داشته باشد، برطرف می شود.
کارخانه دام در ۱۵ کیلومتری شهر آشخانه مرکز شهرستان در روستای مهمانک قرار دارد. سه میلیون واحد دامی در این استان وجود دارد که سالانه ۲۱ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۰ هزار تن شیر، ۱۳ هزار و ۷۵۰ تن گوشت مرغ، دو هزار و ۹۰۰ تن تخم مرغ، ۱۰۰ تن پیله ترم کرم ابریشم، یک هزار و ۸۰۰ تن عسل در این استان تولید می شود.
اعتبارات؛ موضوع اصلی در دائمی شدن جشنواره فیلم کوتاه روستا و عشایر است
دبیر نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر، بحث اعتبارات را موضوع اصلی در دائمی شدن جشنواره فیلم کوتاه روستا و عشایر بیان کرد و گفت: اگر اعتبارات جشنواره در سال های آتی تأمین شود، قطعا سال های بعد هم شاهد برگزاری این جشنواره خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسین فرخنده، دبیر نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر امروز چهارشنبه در نشست خبری این رویداد هنری بیان کرد: فراخوان این جشنواره از اسفندماه سال 97 صادر شد که تا 15 خردادماه سال جاری یعنی پایان مهلت ارسال آثار، 251 اثر از 169 هنرمند از سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، با بیان اینکه هیئت هفت نفره انتخاب آثار جشنواره، پس از ارزیابی آثار، در مجموع 71 اثر از 59 هنرمند را جهت رقابت در مرحله نهایی جشنواره انتخاب و معرفی کردند، افزود: از این تعداد 36 فیلم مستند، 24 فیلم داستانی، پنج فیلم صد ثانیه ای و 6 فیلم در بخش پویانمایی اکران می شود.
وی، زمان آغاز نخستین جشنواره فیلم کوتاه روستا و عشایر را همزمان با اکران فیلم ها از روز جمعه چهاردهم تیرماه معرفی کرد و گفت: 71 فیلم منتخب در دو نوبت صبح و عصر تا روز یک شنبه شانزدهم تیرماه در سالن گلشن بجنورد و با حضور داوران کشوری اکران و آیین اختتامیه با معرفی برگزیدگان جشنواره، دوشنبه عصر در مجتمع گلشن بجنورد برگزار می شود.
دبیر نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر، داوری نهایی جشنواره را با حضور فرهاد مهران فر، مهرداد اسکویی، بهزاد خداویسی، کوروش عطایی و مهران رحمانی اعلام کرد و گفت: در حاشیه برگزاری جشنواره، کارگاه های آموزشی تولید فیلم های مردم شناسی و روایت در فیلم مستند هم اجرا می شود.
فرخنده، همچنین از اکران بخشی از فیلم ها در هفت روستای شهرستان ها خبر داد و گفت: تلاش می کنیم بعد از جشنواره هم فیلم های منتخب را در مناطق روستایی و عشایری شهرستان ها اکران کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص اراده فرهنگ و ارشاد برای دائمی کردن جشنواره فیلم کوتاه روستا و عشایر هم افزود: با توجه به اثرگذاری فیلم بر روی مخاطب و همچنین علاقه هنرمندان فیلم ساز برای فعالیت در این بخش، تلاش می کنیم سال آینده هم این جشنواره را برگزار کنیم ولی آنچه در اجرای این برنامه ملی نیاز اساسی بوده، تأمین اعتبارات مالی است که امیدواریم با حمایت استانداری و ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری، این مهم محقق شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود به اجرای هفته فرهنگ رضوی در دهه کرامت اشاره کرد و گفت: دهه کرامت امسال با نام «خدمت کریمانه و مهربانی به رسم اهل بیت علیهم السلام» نامگذاری شده و در این ایام 400 برنامه فرهنگی، تبلیغی و ترویجی با مشارکت دستگاه ها اجرایی می شود.
ابوالحسن حیدری، رئیس ستاد برگزاری نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر خراسان شمالی هم در این نشست گفت: هیئت هفت نفره انتخاب متشکل از رضا غلامی مطلق، رضا علی آبادی، محمدتقی علی آبادی، فرهاد سلیمانی، مهران رحمانی، رضا خدادادی و ابراهیم مسبوق، 36 فیلم مستند، ٢٤ فیلم داستانی، ٥ فیلم صد ثانیه ای و ٦ فیلم در بخش پویا نمایی را برای اکران در جشنواره ملی فیلم روستا و عشایر انتخاب کردند.
وی افزود: کارگاه های آموزشی تولید فیلم هم با حضور اساتیدی همچون «فرهاد ورهرام» و «مهرداد اسکویی» در تالار شمس بجنورد طی روزهای شنبه و یک شنبه ساعت 9 صبح برگزار می شود.
برگزاری جشنواره الگوهای برتر تدریس دوره های سوادآموزی
رییس اداره سوادآموزی شیروان گفت: جشنواره الگو های برترتدریس دوره های سواد آموزی در دبیرستان فاطمیه شیروان برگزار شد.
حجت پیرایش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان ضمن تقدیر از زحمات آموزش دهندگان ارائه کننده طرح درس دوره سوادآموزی و داوران و همکاران اداره سوادآموزی اظهارداشت: در فراخوان جشنواره الگوهای برتر تدریس دوره های سوادآموزی که از فروردین سال 1398 اعلام شد، 23 نفر از آموزش دهندگان طرح، درس های خود را به اداره سوادآموزی تحویل دادند که طرح درس برتر توسط داوران جشنواره بر اساس معیارهای در نظر گرفته شده، انتخاب شدند.
رییس اداره سوادآموزی شیروان، بیان کرد: آموزش دهندگانی که طرح درس ها را تحویل داده بودند در زمان های تعیین شده به ارائه طرح درس خود در حضور داوران پرداختند.
وی افزود: باتوجه به مشاهدات داوران بر اساس نحوه ارائه تدریس در قالب طرح درس ارائه شده توسط شرکت کنندگان، نفرات برتر به تعداد 14 آموزش دهنده شهرستانی انتخاب شدند و به مرحله استانی راه یافتند.
نمایشگاهی با رنگ چوب
مدیر مدارس سماء شیروان گفت: مربی هنر دبستان پسرانه سماء، نخستین نمایشگاه نقاشی روی چوب شهرستان شیروان را در مجموعه نمایشگاهی اداره آموزش و پرورش این شهر برگزار کرد.
حمید نجف زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: در این نمایشگاه، ۲۲ اثر نقاشی با گواش روی تنه درختان از آثار «شکوفه نادری» در معرض دید عموم قرار گرفت.
مدیر مدارس سماء شیروان گفت: نادری فارغ التحصیل رشته گرافیک (تصویرسازی) است که هم اکنون در زمینه طراحی های تبلیغاتی و برپایی نمایشگاه های هنری فعالیت می کند و از افتخارات وی کسب تعدادی مقام کشوری و استانی در بخش طراحی و عکاسی است.
نجف زاده افزود: این نمایشگاه با همکاری معاونت سما، اداره آموزش و پرورش و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با دهه کرامت برگزار شده است.
تمام پرنده فروشی های شیروان به صورت نامحسوس بازرسی می شود
رییس اداره حفاظت محیط زیست شیروان، در پاسخ به فروش آزادانه جوجه های مرغ مینا در فضای مجازی و حقیقی گفت: کلیه پرنده فروشی های شیروان به صورت نامحسوس بازرسی می شود که تاکنون موردی مشاهده نشده است.
حمید فخرانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: سال گذشته حداقل تعداد ۴۰ جوجه مینا از پرنده فروشیها و منازل سطح شهر جمع آوری و متخلفین به مراجع قضایی معرفی شدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شیروان، با بیان اینکه این موضوع قطعاً پیگیری خواهد شد و در صورتی که اطلاعات خبر در اختیار این مجموعه قرار گیرد با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد، گفت: از همشهریان انتظار می رود در صورت مشاهده تخلفات شکار و صید، موضوع را از طریق سامانه ۱۵۴۰ اطلاع رسانی کنند.
حسن پهلوان، مسئول روابط عمومی حفاظت از محیط زیست هم با بیان اینکه این موضوع فوری به ریاست شهرستان اعلام شد، گفت: مرغ مینا پرنده کمیاب و تنها در شیروان نیست و در همه شهرستان های استان است که طی سال های اخیر افزایش داشته است.
مرغ مینا پرندهای کوچک و بسیار بازیگوش است که قابلیت بسیار خوبی برای تقلید صدا دارد و این توانایی شگفتانگیز باعث شده که انسان ها از سالیان بسیار دور به پرورش و نگهداری از این پرنده علاقهمند شوند. تاریخ اهلی شدن این پرنده چندان مشخص نیست اما به نظر میرسد که لااقل سه هزار سال قبل این پرنده برای اولین بار در هندوستان اهلی شده باشد.
تخصیص ۵۵ درصد اعتبارات جهاد کشاورزی مانه و سملقان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مانه و سملقان گفت: از اعتبارات سال گذشته جهاد کشاورزی، فقط ۵۵ در صد آن تخصیص داده شده است.
هادی قهرمانیان روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارداشت: ۱۰ میلیارد و ۱۸۸ میلیون ریال از ردیف های مختلف به جهاد کشاورزی این شهرستان اختصاص داده شده که ۵ میلیاردو ۶۱۷ میلیون ریال آن تخصیص داده شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مانه و سملقان بیان کرد: تعداد ۳۵ پروژه عمرانی از جمله کانال انتقال آب، ایجاد استخر ذخیره آب، مجتمع گلخانه ای و ... تعریف شده است.
وی با بیان این مطلب که مبلغ یک و نیم میلیارد هم از محل مصوب سفر رهبری اختصاص و جذب شده است، افزود: این اعتبار برای توسعه بخش نوغانداری و ایجاد ۸۱ واحد نگه داری کرم ابریشم و گلخانه تولید نهال در دست اقدام است.
شهرستان مانه و سملقان با وجود ۸۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و ۴ هزار هکتار باغات و تولید ۵۴ نوع محصول به عنوان قطب کشاورزی استان خراسان شمالی محسوب می شود.
تنها ۴درصد مردم مانه و سملقان عضو کتابخانه هستند/ تعطیلی ۲ کتابخانه عمومی از ۶ کتابخانه
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی گفت: متاسفانه فقط ۴ درصد مردم مانه و سملقان عضو کتابخانه های عمومی هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آشخانه؛ علی محمدجهانی روز چهارشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی مانه و سملقان اظهارداشت: این شهرستان تعداد ۶ کتابخانه دارد که دو کتابخانه آن تعطیل است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی، افزود: در سال های اخیر با توجه به مشکلات موجود، تاکنون ۳۰ نفر نیرو برای کتابخانه های استان جذب شده اند و با توجه به بهره برداری از کتابخانه عمومی شهید بهشتی شهر آشخانه به دنبال جذب نیرو خواهیم بود.
وی با بیان این مطلب که به بحث کتاب و کتابخوانی کمتر اهمیت داده می شود، بیان کرد: شهر پیش قلعه ۵۵۰ نفر عضو داشته که متاسفانه به ۴۰ نفر عضو رسیده و تا ۱۰ روز آینده کتابخانه آن را مجددا راه اندازی خواهیم کرد.
جهانی، اظهارداشت: کسانی که کتاب زیاد می خوانند دایره لغات آنان زیاد خواهد شد و ارتباط و روابط عمومی بالایی خواهند داشت.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی گفت: وضعیت کتابخانه ها در استان خوب نیست ولی خراسان شمالی جزو سه استان اول در بخش کتابخانه است.
وی با گلایه از اینکه از ۱۰۰ روستا دارای دهیاری در مانه و سملقان فقط سه روستا دارای کتابخانه است، افزود: با همکاری و هماهنگی مسئولان مربوطه باید به دنبال ایجاد کتابخانه برای مردم باشیم.
جهانی، با تاکید بر اینکه اگر در خصوص نیم درصد سهم شهرداری ها تا ۱۰ روز دیگر تعیین تکلیف نشود مجبور می شویم طبق قانونی که تعریف شده از بخش مالیاتی که اعتبار می دهندف کم شود، با گلایه از شهرداری شهر آشخانه در خصوص عدم پرداخت نیم درصد که در یک سال حتی یک ریال پرداخت نکرده اند، افزود: شهردار شهر آشخانه گویا چیزی به اسم کتابخانه را قبول ندارد.
فرماندار مانه و سملقان هم گفت: یکی از آسیب های اجتماعی در جامعه امروز ما فاصله گرفتن نسل جدید از کتابخوانی است.
محمود رضا معموری افزود: کتابخوانی جایگزین ارتباط های دیگری در جامعه شده که باید کتابخوانی را رواج دهیم چرا که مشکلات زیادی در نسل جدید خواهیم داشت.
وی با گلایه از اینکه متاسفانه خیلی از مکان های کتابخانه عمومی شهید بهشتی شهر آشخانه کامل نشده و بلااستفاده است، عنوان کرد: هر چه زودتر اتمام فازهای دوم و سوم این کتابخانه به بهره برداری برسد تا مردم استفاده کامل را از آن ببرند.
کتابخانه عمومی شهرستان مانه و سملقان ۸۰ هزار عنوان کتاب و سه هزارو ۴۶ نفر عضو دارد.
از عصر امروز چهارشنبه؛
آغاز اکران فیلم های جشنواره ملی فیلم کوتاه در روستاهای خراسان شمالی
اکران دو باکس از فیلم های نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر از امروز چهارشنبه دوازدهم تیرماه و در آستانه دهه کرامت در روستاهای خراسان شمالی آغاز می شود.
هاشم شیرازیان، مسئول دبیرخانه نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در آستانه دهه کرامت، بخشی از 71 فیلم راه یافته به مرحله رقابت نهایی این جشنواره در قالب دو باکس فیلم از عصر امروز چهارشنبه تا روز دوشنبه هفدهم تیرماه در هفت روستا و منطقه عشایری خراسان شمالی اکران می شود.
مسئول ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی با بیان اینکه اکران فیلم ها در روستاها با همکاری مدیران کانون های فرهنگی و هنری اجرایی می شود، افزود: امروز نخستین اکران در مناطق عشایری قُره میدان شهرستان مانه و سملقان ساعت 19 انجام می شود.
وی بیان کرد: اکران فیلم ها در روز پنج شنبه در کانون فرهنگی و هنری شفاء روستای بک پولاد راز و جرگلان، روز جمعه در کانون معراج السعاده روستای بزنج شهرستان اسفراین و روز شنبه در کانون خضراء منطقه عشایری قولانلو شهرستان شیروان اجرا می شود.
مسئول دبیرخانه نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر، کانون نورالزهراء روستای چری شهرستان فاروج را روز یک شنبه و کانون امید روستای دربند شهرستان جاجرم و مجتمع امام خمینی(ره) شهرستان گرمه را در روز دوشنبه میزبان اکران فیلم های جشنواره معرفی کرد.
گفتنی است؛ نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر از 14 تا 17 تیرماه به میزبانی استان خراسان شمالی برگزار می شود.
نظر شما