کالاها بدون کد رهگیری و شناسایی قاچاق محسوب می‌شوند

اجتهادی با اشاره به اینکه هر کالایی که وارد کشور می‌شود و می‌خواهد در سطح خرده فروشی عرضه شود باید شناسه کالا و کد رهگیری داشته باشد، گفت: کالاها بدون کد رهگیری و شناسایی قاچاق محسوب می‌شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «عبدالمجید اجتهادی» شب گذشته (چهارشنبه 12 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که با موضوع بررسی وضعیت قاچاق در کشور در آستانه سالروز صدور فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله و مبارزه با قاچاق کالا و ارز روی آنتن رفت از لازم الاجرا شدن قانون مبارزه با قاچاق در سال 92 گفت و درباره این قانون اینگونه توضیح داد: ماده ۱۳ این قانون به بحث برخورد در سطح عرضه اشاره می‌کند. مطابق فرمان رهبری، مبادی ورودی تا محل عرضه در بازار داخلی آماج اقدامات گوناگون باید قرار بگیرد.

 

مدیرکل مبارزه با قاچاق سازمان تعزیرات با اشاره به اینکه بر این مبنا ماده ۱۳ تصویب شد، گفت: بند ذ ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق مصادیق قاچاق را تبیین و بیان می‌کند البته بند ذ ماده ۲ و ماده ۱۳ تا حدود اواخر سال ۹۷ معطل مانده بود.

 

وی درباره این تعلل در اجرای این 2 ماده گفت: اولین مشکلی که وجود داشت این بود که آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ تصویب نشده بود.

 

اجتهادی با اشاره به اینکه آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ توسط دولت تصویب و دستورالعمل‌های آن ابلاغ شد، افزود: کالا‌هایی که در سطح بازار هستند در اولویت بندی قرار گرفتند به طوری که اولویت اول با نصب شناسه کالا و کد رهگیری بود.

 

وی در ادامه این گفتگوی خبری بر این نکته تاکید داشت که هر کالایی که وارد کشور می‌شود و می‌خواهد در سطح خرده فروشی عرضه شود باید شناسه کالا و کد رهگیری داشته باشد.

 

مدیرکل مبارزه با قاچاق سازمان تعزیرات تصریح کرد: اگر کالا کد رهگیری و شناسایی کالا نداشته باشد قاچاق محسوب می‌شود.

 

اجتهادی با اشاره به اینکه امسال برای متخلفان 42 برند پوشاک محرز قاچاق در استان های تهران و البرز پرونده تشکیل شده است، گفت: در زمینه قاچاق پوشاک امسال 850 پرونده تشکیل شده است. سال گذشته نیز پنج هزار پرونده برندهای محرز قاچاق تشکیل و منجر به صدور رأی شد.

 

وی با بیان اینکه در پرونده ای یک نفر 19 هزار گوشی مسافری را وارد کرده بود که بر اساس حکم صادره؛ دو و نیم میلیارد تومان جریمه آن هفته گذشته دریافت شد، گفت: پرونده هایی در زمینه قاچاق گوشی تلفن همراه مسافری در سازمان تعزیرات تشکیل شده که صاحبان آنها هیچ سفر خارجی نداشته اند.

 

اجتهادی با بیان اینکه برآورد مشخصی از قاچاق عمده کالا از مبادی رسمی کشور وجود ندارد، گفت: سال گذشته 27 درصد از جرایم تعیین شده در پرونده های سازمان تعزیرات حکومتی وصول شد.
 

 

مدیرکل مبارزه با قاچاق سازمان تعزیرات با بیان اینکه در سال 97 - 80 هزار پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی تشکیل شد، خاطرنشان کرد: حجم پرونده های زیر 10 میلیون تومان به شدت کاهش یافته بود./

 

کد خبر 805667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha