فعالیت ۲ هزار نفر در حوزه دانشنامه نویسی دفاع مقدس

میرهاشمی بابیان اینکه ۲ هزار نفر در حوزه دانشنامه‌نویسی دفاع مقدس فعالیت می‌کنند گفت: دانشنامه‌نویسی شامل سه بخش مدخل‌یابی، تشکیل پرونده علمی و مقاله نویسی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «علی میرهاشمی» امروز(چهارشنبه، ۱۲ تیر) در کارگاه مقاله‌نویسی دانشنامه دفاع مقدس استان گیلان در رشت با اشاره به لزوم اجرای دستورات مقام معظم رهبری در خصوص دانشنامه دفاع مقدس گفت: مقام معظم رهبری از سال ۷۸ به ستاد کل نیروهای مسلح دستور داده بودند که این سند بالادستی را ارائه کنند و فرمودند: یک دایرة المعارف تهیه کنید که یک چیز محکم، قوی، مستند و بی تعارف باشد مهم آن است که یک مرجع می شود.

 

معاون علمی دانشنامه دفاع مقدس کشور با اشاره به اولین جلد دایرة المعارف انتشار یافته در این حوزه بیان کرد: در سال ۹۲ مرکزی در تهران تحت عنوان دایرة‌المعارف دفاع مقدس تاسیس شد و اولین جلد آن را منتشر کرد داد که باانتقاداتی همراه شد و اکنون در دانشگاه دفاع ملی در حال اصلاح است.

 

وی با بیان اینکه دانشنامه به نوعی منبع مرجع محسوب می‌شود گفت: دانشنامه منبع مرجعی است که در قالب مجموعه مقالات به قصد پاسخگویی سریع، دقیق، قابل اعتماد  و فارغ از دیدگاه‌ها و تفسیرهای شخصی نخستین گام را در پژوهش ایجاد می‌کند که بسیار مختصر به مدخل پرداخته و پژوهشگران را با کلیات موضوع آشنا می‌کند.

 

میرهاشمی با اشاره به دانشنامه‌های استانی اظهارداشت: دانشنامه استانی مجموعه مقالات مستند شامل دانسته‌ها و یافته‌هایی است که نقش و عملکرد هر استان از آغاز جنگ تحمیلی عراق تا زمان حاضر را بررسی می‌کند.

 

وی با بیان اینکه ۲ هزار نفر در سراسر کشور در حوزه دانشنامه‌نویسی دفاع مقدس فعالیت می‌کنند بیان کرد: دانشنامه‌نویسی شامل سه بخش مدخل‌یابی، تشکیل پرونده علمی و مقاله نویسی است که مقالات آن مشتمل بر مقالات ساده، پیوست‌دار و چند بخشی است.

 

معاونت علمی دانشنامه دفاع مقدس کشور اعلام کرد: در مرکز دایرة المعارف ۱۶۰ عضو هیئت علمی با یک هزار و۳۰۰ همکار علمی و بودجه هشت میلیارد تومانی از مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادها و ارگان‌ها در حال فعالیت هستند.

 

وی با بیان اینکه تاکنون هزارو 25 مدخل برای دفاع مقدس گیلان شناسایی شده است بیان کرد: در دانشنامه نویسی می‌بایست با انتخاب بهترین و مناسب‌ترین منابع از مشورت اساتید برجسته و صاحب‌نظر، بهره‌گیری از کتاب‌ها و مقالات مرتبط با حوزه تاریخ و نشریات علمی، پژوهشی، دانشنامه های عمومی و تخصصی دیگر نیز استفاده شود.

 

«عباس بایرامی» نیز در این نشست با اشاره به اهمیت حوزه دفاع مقدس گفت: اهمیت این حوزه در کارهایی چون دانشنامه‌نویسی خود را نشان می‌دهد که در آینده مرجع خوبی خواهد بود و همچنین بحث علمی و محتوای آن بسیار با ارزش و مهم است.

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه گیلان، استان قهرمان پرور است اظهار کرد: گیلان با وجود وسعت جغرافیایی کم در هشت سال دفاع مقدس ۹۷ هزار رزمنده، 21 هزار و ۶۰۰ جانباز، ۸ هزار شهید و ۲۶۰۰ آزاده تقدیم ارزش‌های دفاع مقدس کرده و می‌توانیم برای الگوسازی نسل آینده موثر باشیم.

 

 

کد خبر 805470

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha