به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زاهدان، «اتابک جعفری» در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان داشت: تنها ۱۱ درصد افزایش بارندگی در مدت مشابه سال گذشته داشتیم.
مدیرعامل شرکت منطقه ای سیستان و بلوچستان فرضیه ترسالی در استان سیستان و بلوچستان را رد کرد و افزود: باید دقت کنیم که این بارش های اخیر در فروردین و آخر اسفند سال گذشته آنچنان نبوده است زیرا که ۱۰۳ میلیمتر متوسط بارندگی در استان خشک سیستان و بلوچستان است که این بارندگی امسال به ۱۰۴ میلی متر رسیده لذا اتفاق خاصی در راستای ترسالی در استان رخ نداده است.
مدیرعامل منطقه ای استان ادامه داد: بیش از دو دهه که استان با خشکسالی روبه رو بوده و به همین راحتی نیست که سفره های زیر زمینی سیراب شوند و باید سالیان سال بارندگی داشته باشیم.
جعفری گفت: باید برای پساب چابهار و زاهدان تصمیم جدی گرفته شود و از حالت لاک پشتی خارج شویم.
وی از راه اندازی مدرن ترین پایش کشور در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: برای اولین بار در کشور پایش خشکسالی ظرف دو و سه ماه آینده در استان به بهره برداری می رسد؛ حتی هواشناسی در قد و قامت این مجموعه ندارد.
مدیر عامل منطقه ای استان تصریح کرد: این مجموعه با ضریب دقت 80 درصد می تواند پیش بینی کند که در سال آینده در چه زمانی بارندگی رخ می دهد و چه زمانی سیل خواهیم داشت و این سیل از کجا می آیند و قرار کجاها را تخریب کند.
جعفری با اشاره به اینکه بالای 50 درصد چارت سازمانی ما خالی از نیروها است، یادآور شد: به ازای یک لیتر آبی که در اختیار کشاورز قرار می گیرد حداکثر یک نفر شاغل می شود اما در بخش صنعت به ازای یک لیتر 70 تا 100 نفر شاغل می شوند.
وی افزود: هر صنعتی که وارد استان شود حتی صنعت پتروشیمی، آب آن را تامین می کنیم.
مدیرعامل منطقه ای استان یادآور شد: تامین آب از محل سفره های زیر زمینی نیست بلکه از جهاد کشاورزی خریداری می شود و در اختیار صنعت قرار می گیرد.
جعفری گفت: تمامی پروژه های آب منطقه ای سیستان و بلوچستان به بخش خصوصی واگذار می شود.
وی با بیان اینکه تبخیر آب در استان بالا است، افزود: برای جلوگیری از تبخیر آب در استان به صورت پایلوت در کشور فاز اول جلوگیری از تبخیر آب در چاه نیمه ها در دست مطالعه است.
نظر شما