«اعظم سادات حجازی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به برنامه های معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ویژه دهه کرامت، اظهار کرد: دیدار «معصومه ابتکار»، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با جمعی از اعضای مجلس دانش آموزی شامل هیات رئیسه این مجلس و تنی چند از اعضا از جمله برنامه هایی است که در ایام دهه کرامت در دستور کار قرار دارد.
نماینده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت ادامه داد: اما در راستای گرامیداشت دهه کرامت، برنامه اصلی ما شامل برگزاری کارگاه های آموزشی با هدف ارتقا جایگاه دختران و تقویت اعتماد به نفس و خودباوری آنها می شود. از جمله دیگر اهداف این کارگاه های آموزشی پیشگیری از آسیب های اجتماعی و جنسی دختران و آشنایی با حقوق حقه شرعی و قانونی شان در مورد ازدواج و کسب مهارت های پیش از ازدواج است. قرار است این کارگاه ها در تهران و استان ها برگزار شود.
وی افزود: کارگاه های مذکور در استان تهران با همکاری شهرداری در چهارده منطقه شامل مناطق (1.2.3.5.6.9.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21) برگزار می شود و قرار است شهربانوها و سراهای محله میزبان برگزاری این کارگاه ها باشند. از طرف دیگر ازدواج های پایدار، ارتباط موثر با والدین و «تاب آوری» از دیگر مسایلی است که در این کارگاه ها مورد توجه قرار می گیرد، نکته مهم آنکه ما طی آسیب شناسی هایی که در مناطق یاد شده انجام دادیم، موضوعات انتخابی را برای هر منطقه اختصاص دادیم و هر کارگاه به نسبت نیازهای آن منطقه با تدریس استادان رشته هایی نظیر حقوق و روان شناسی برگزار می شود.
حجازی در مورد برگزاری این کارگاه ها در سایر استان ها بیان کرد: برای تحقق این هدف با معاونت فرهنگی وزارت ورزش همکاری های را آغاز کرده ایم و قرار است که کارگاه آموزشی را در بیشتر استان های کشور با توجه به نیازها و آسیب های هر استان برگزار کنیم، این کارگاه ها روز دختر آغاز و پنجم شهریور همزمان با روز ملی خانواده به پایان می رسد. یکی از موضوعاتی که از ما برای ارایه در این کارگاه ها مطالبه شده است گفت وگوی درون نسلی است.
وی ادامه داد: سرفصل کارگاه های یاد شده ازدواج های پایدار است. مسائل اصلی در تهران و سایر استان ها حول این محور می چرخد چراکه ترغیب جوانان به ازدواج خوب است اما اینکه ازدواج پایدار باشد بهتر است. در این کارگاه ها، مهارت های پیش از ازدواج و شروط ضمن عقد، بایدها و نبایدهای کودک همسری و نگاه حقوقی و قضایی تشریح و بازگو می شود، همچنین مباحثی در مورد پیشگیری از کودک آزاری، تقویت اعتماد به نفس در دختران و تشویق به ازدواج در سن مناسب در این کارگاه ها ارائه می شود.
نماینده معاونت امور زنان ریاست جمهوری در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت تاکید کرد: از دیگر برنامه های ما، برگزاری گفت وگوی بین نسلی است که به هرحال مورد نیاز نسل جوان است، در واقع این نسل باید بیاید و چالش های خود را با نسل اول و دوم در میان بگذارد، چالش های دختران دیروز و امروز در این ایام فرخنده مورد بررسی قرار می گیرد.
حجازی اضافه کرد: همچنین در جشن های مربوط به دهه کرامت که به مناسبت روز دختر برگزار می شود، برنامه ریزی کرده ایم که در یک پنل از شش تن از دختران موفق در زمینه هایی نظیر کارآفرینی، دخترانی که سازمان مردم نهاد راه اندازی کرده اند، فعال ورزشی، فعال گردشگری، دختر فعال و موفق در زمینه علمی تقدیر کنیم. این دختران متولد دهه هفتاد و یک نفر از آنها متولد دهه هشتاد است. آنها در این همایش در مورد رمز موفقیت شان صحبت می کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین در همایش روز دختر از یک کمپین به نام «تار و پود زندگی» رونمایی می کنیم که طی آن دستبندهای سوزن دوزی شده کار دختران و زنان سیستان و بلوچستان عرضه می شود و با خرید این دستبندها علاوه بر حمایت از صنایع دستی ملی، از دختران و زنان کارآفرین نیز حمایت می شود. این دستبندها نقوش سنتی سوزن دوزی شده است که به شش نفر ازد ختران برگزیده که در روز همایش نیز تقدیر می شوند اهدا خواهد شد.
نظر شما