علوم دینی در مکتب تربیتی امام محمد باقر(ع) اوج گرفت

حجت الاسلام واعظ موسوی با بیان اینکه ائمه اطهار(ع) وارثان و نگهبانان حقیقی تعلیمات پیامبر(ص) و قانون عدالت هستند، گفت: علوم دینی در مکتب تربیتی امام محمد باقر(ع) اوج گرفت.

حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، سخنور مذهبی با اشاره به اینکه ولادت ها و شهادت ها فرصت و بهانه خوبی برای آشنایی نسل جوان با سیره اهل بیت(ع) است، به خبرنگار شبستان در مشهد گفت: انسان برای زندگی منطقی نیازمند الگوهای رفتاری و فرهنگ اسلامی است که ائمه اطهار(ع) بهترین الگوی زندگی برای سعادتمندی انسان ها هستند.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: در دوره امامت امام محمد باقر(ع) مسائلی مانند انقراض امویان و بر سر کار آمدن عباسیان و پیدا شدن مشاجرات سیاسی و ظهور سرداران و مدعیانی بوجود آمد که باعث ترجمه کتاب های فلسفی و مجادلات کلامی در این دوره شد و امام محمد باقر(ع) در این دوره علوم دینی را به اوج رساند.

حجت الاسلام واعظ موسوی با بیان اینکه پرداختن به اندوخته های امام محمد باقر(ع) اهمیت والای علوم دینی را برای ما به ارمغان می آورد، گفت: امام محمد باقر(ع) با حرکت صحیح و به جا، دریای دانش را شکافت و اسرار علوم رابرای همه دوران ها آشکار و پایدار ساخت.

این سخنور مذهبی استفاده از این فرصت ها برای ترویج ادبیات، کلمات و سیره امام محمد باقر(ع) به نسل جوان را رسالت اساسی روحانیان جوان و سخنوران مذهبی عنوان کرد و اذعان داشت: تبیین سیره ائمه اطهار(ع) برای نسل جوان باعث جلوگیری از خود باختگی آنان در مقابل فرهنگ غرب می شود.

حجت الاسلام واعظ موسوی با اشاره به اهمیت تربیت فرزندان از نظر امام محمد باقر(ع) گفت: از دیدگاه امام باقر(ع)علاوه بر آموزش آداب و رفتارهای اجتماعی و اخلاقی، باید فرزندان را با نکات معنوی و تربیت دینی آشنا کرد و این شیوه علاوه بر اینکه کودکان را با مبداء حقیقی جهان آفرینش مرتبط می سازد در آنان روحیه اعتماد به نفس و نیروی استقامت و پایداری در مقابل مشکلات زندگی نیز ایجاد می کند.

وی ادامه داد: اگر جوانان از سیره و روش اهل بیت(ع) اشباع شوند احساس نیاز نمی کنند و به طرف رویکردهای غربی که مبتنی بر توحید نیست نمی روند چرا که انسان وقتی الگویی نداشته باشد احساس خلاء می کند و به دنبال فرهنگ های مختلف می رود که این امر در دین اسلام شرک محسوب می شود.

حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: طلاب و حوزوی ها باید در عرصه علمی سیره اهل بیت(ع) را استخراج و بروز کنند و در قالب های مناسب با شرایط روز به نسل جوان منتقل کنند.

وی گفت: در دوران امامت امام محمد باقر(ع) به علت خفقان فراوان و کمبود حماسه آفرینان زمینه جهاد فراهم نبود، لذا نشر معارف اسلام و فعالیت علمی را مهمترین مبارزه عقیدتی و معنوی با سازمان های حکومتی محسوب می شد چراکه حقوق اسلام هنوز یک دوره کامل و مفصل تدریس نشده بود، که امام باقر(ع) به فعالیت های ثمربخش علمی در این زمینه پرداخت و باعث اوج علوم دینی شد.

بر اساس این گزارش، نام مبارک امام پنجم محمد، لقب آن حضرت باقر یا باقرالعلوم، کنیه امام ابوجعفر مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبی ( ع ) پدرش حضرت سیدالساجدین، امام زین العابدین، علی بن الحسین(ع)، تولد حضرت باقر (ع) در روز جمعه سوم ماه صفر سال 57هجری در مدینه، دوران امامت امام محمد باقر ( ع ) از سال 95هجری که سال درگذشت امام زین العابدین ( ع ) است آغاز شد و تا سال 114به مدت 19سال و چند ماه ادامه داشته است و سرانجام در هفتم ذیحجه سال 114هجری در سن 57سالگی در مدینه به وسیله هشام مسموم شد و چشم از جهان فروبست و پیکر مقدسش را در قبرستان بقیع کنار پدر بزرگوارش به خاک سپردند.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 80498

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha